Перші інсайти про актуальні вакансії на CASES

Минуло перші 4 дні після запуску бета-версії біржі вакансій CASES. За цей період на біржі опубліковано майже 100 вакансій. Серед перших працедавців — MacPaw, Genesis, BetterMe, Megogo, Plarium, Sasquatch, Goodface.

Звісно, 100 вакансій — це поки що не дуже репрезентативна вибірка. Правдивіші висновки можна буде робити дещо пізніше, коли вакансій набереться хоча б 1000. Але станом на зараз вже можна зробити кілька висновків.

Цікаве про вакансії

  • Компанії мало діляться інформацією про зарплати. Лише в 5% вакансій була зазначена ставка.
  • Найбільше шукають фахівців в офіс — 48%. На другому місці гібридний формат — 37%. А вакансій для віддалених фахівців — близько 15%.
  • Вакансії для початківців є. Їх не дуже багато, лише 7. Але вони є. 
  • Найбільше потрібні фахівці середнього рівня. Їм адресовано 64 вакансії. 
  • Лідери та топ-менеджери теж потрібні. До речі, саме топ-менеджеру адресовано позицію з найбільшою публічною пропозицією зарплати — маркетинг-директор (до $4000).
  • Знайти роботу на платформі зможуть далеко не лише креативні фахівці. Є вакансії для бухгалтерів, менеджерів по роботі з клієнтами тощо. Це нікуди не дінеться і після того, як ми з бета-тестування перейдемо в режим повноцінної роботи.
  • Найпопулярнішою виявилась вакансія Kiselev. Для UX/UI дизайнера.

Цікаве про кандидатів

  • Найпопулярнішими на платформі зараз є вакансії для дизайнерів. Топ-5 вакансій — ті, що адресовані дизайнерам. Тут біржа має завдячувати Креативній Практиці, звісно. Але ми вже працюємо над тим, щоб наш освітній проєкт допомагав залучати й інших фахівців. В наступному році ми активніше готуватимемо тих, хто пов'язаний з напрямком SMM, а також менеджерів та розробників.
  • Крім дизайнерів на вакансії відгукуються таргетологи, маркетологи, контент-менеджери, PR-фахівці та автори контенту. Це мова зараз саме про тих, хто натискає кнопку «Відгукнутись».

Деякі зауваження від користувачів і наші коментарі

Серед найпоширеніших коментарів та зауважень:

  • Бракує фільтрів. Найчастіше люди скаржаться зараз на відсутність фільтрів. Вони, звісно, незабаром з'являться. Річ у тім, що механіка фільтрів у нас передбачає одну важливу функцію — персоналізацію вакансії під кандидатів. Простою мовою — ми хочемо, щоб кандидату не потрібно було щоразу користуватись фільтром. Лише раз, коли він вказує, які хоче бачити вакансії. А далі платформа щоразу застосовуватиме цей фільтр. Це, до речі, нам дозволить виводити вакансії не лише в розділі «Вакансії», а і в інших частинах платформи. Тож фільтри будуть, і ми зробимо так, щоб для вас вони були максимально зручними.
  • Незручний відгук на вакансію. Дійсно, зараз в системі немає самостійного відгуку на вакансії, тож фактично поки що відгуком є по суті або отримання контактних даних рекрутера, або перехід в систему, де є форма відгуку. Звісно, це тимчасова незручність. Ми плануємо зробити біржу самодостатньою.
  • Переклад назв вакансій. Вже отримали зауваження за те, що перекладаємо назви вакансій. Люди пишуть «Graphic Designer», а в біржі виводиться «Графічний дизайнер». Нам закидають, що це редагування вакансій, але насправді це не зовсім те, чим здається. Насправді біржа вакансій CASES запроєктована як багатомовна, а назви вакансій ми зберігаємо в спеціальному довіднику спеціальностей. Ідей тут дві: 1) працедавці матимуть можливість згодом додавати вакансію двома мовами, 2) уніфікація назв вакансій спростить підбір кандидатів, адже кандидати користуватимуться тим самим словником, що й працедавці. Щодо якості словника професій — то його ми плануємо згодом зробити публічним, і відкоригувати разом з командою Тлумача.
  • Українські заголовки в англомовних вакансіях. Власне, через те, що вакансії запроєктовані як багатомовні, зараз виникає ситуація, що біржа тимчасово має лише український інтерфейс, а заголовки є системними, тож у вакансіях вони відображаються тимчасово лише українською. Ми це незабаром виправимо. Ті, хто публікує вакансію зможуть або додати її двома мовами, або налаштовувати мову вакансії, і заголовки будуть підлаштовуватись. 

Яке оновлення біржі буде наступним

Зараз ми працюємо над усім, що пов'язано з резюме кандидатів. Їхнє впровадження додасть цілу купу важливих можливостей, як для кандидатів, у яких з'явиться інтерфейс додавання резюме, так і у компаній, які отримають інтерфейс взаємодії з відгуками кандидатів.

Коли наступне оновлення з'явиться на платформі я поки не готовий говорити. Але, сподіваюсь, що надто довго чекати вам не доведеться 😌

Дякую за весь зворотний зв'язок, який ми вже отримали! І за всі подальші відгуки та рекомендації! 🫶 

1798