Підбірка фільмів та серіалів для діджитал-спеціаліста, який бачив усе

Фахівці OMG agency зібрали топові стрічки для тих, хто, навіть прокрастинуючи, хоче бути продуктивним. У добірці немає «Чорного дзеркала», «Сиропу» та «Найвеличніший фільм з усіх колись проданих» — гортай і обирай щось новеньке.

Документальне кіно

  1. Абстракція. Мистецтво дизайну

Творець: Netflix
Чому варто увімкнути:

Це серіал про те, як дизайн формує світ навколо. У кожному епізоді є головний герой — кращий у сфері, який розповідає про деталі створення робіт, підходи, вплив зовнішніх подій на мистецтво.

Перегляд серіалу допоможе розвивати візуальний смак і покаже силу дизайну. Перший сезон доступний на офіційному YouTube-каналі Netflix.

   2. Винахідниця: Жага крові у Кремнієвій долині

Творець: HBO

Чому варто увімкнути:

Фільм про жінку, яку називали новим Стівом Джобсом - Елізабет Голмс. Вона створила компанію Теранос і залучила мільярди доларів у стартап, щоб створити тест-смужку, який за однією краплею крові видаватиме повний анамнез пацієнта.

Це мало стати революцією в медицині, а виявилося оборудкою на 9 мільярдів доларів. Фільм показує, як у 21 столітті став можливим обман такого масштабу та як епоха постправди змінює людство.

   3. Покоління благополуччя

Творець: Amazon Prime

Чому варто увімкнути:

Режисерка Лорен Грінфілд спілкується з людьми різних поколінь та статусів: опальними олігархами, своїми дітьми, зірками та сусідами. У відеороботі вона намагається з'ясувати, як змінювалося значення фрази «успішне життя» для бебі-бумерів, міленіалів та зумерів. Лорен шукає відповідь на запитання: «Чому, маючи все на світі, люди хочуть більше?».

Як «99 франків», але більш реалістично

  1. Погань

Творці: BBC Three та Amazon Video

Чому варто увімкнути:

12 серій та 2 сезони – серіал на основі однойменної п'єси занурює в життя головної героїні без імені, а лише з прізвиськом – Погань. Вона ламає четверту стіну, постійно потрапляє в неприємності, сміється з повістки і майже не намагається бути тим, ким не є.

Другий сезон серіалу номінували на 11 премій «Еммі», 6 із яких творці у вечір нагородження забрали з собою.

   2. Постановка

Творець: BBC One

Чому варто увімкнути:

Достатньо лише присутності у кадрі Девіда Теннанта та Майкла Шина. А крім того, це драматично-комедійний серіал на два сезони про акторів, які намагаються репетирувати п'єсу, незважаючи на карантин.

Через те, що репетиції проводять онлайн і в кадр потрапляють «непотрібні» люди, відбуваються смішні та незручні ситуації. Та й постановка — насправді лише привід, щоб зателефонувати і поговорити про що завгодно, аби не збожеволіти на ізоляції.

P.S. Серіал зняли у Zoom.

   3. Мережа

Творець: Columbia Pictures

Чому варто увімкнути:

Стрічка 1995 року із Сандрою Буллок у головній ролі про кіберсвіт, яким його бачили 30 років тому. Допитлива та необережна героїня дізнається інформацію, яку не мала б знати, після чого спецслужби стирають особистість дівчини та починають на неї полювання.

Фільм знову актуальний у 2022, коли Meta забирає назву профілів у користувачів без їхньої згоди.

Треба дивитися, щоб бути в темі

  1. Не дивіться вгору

Творець: Netflix

Чому варто увімкнути:

Фільм, заснований на реальних подіях, які ще не сталися. «Не дивіться вгору» — метапостіронія над світом, медіа та їх впливом, і над людством загалом.

Чому люди не вірять вченим, не дивляться вгору і шукають чарівну пігулку? Леонардо ді Капріо знає відповідь.

   2. Корпорація змов

Творець: Netflix

Чому варто увімкнути:

Мультфільм від творців «Коня БоДжека» та «Гравіті Фолз» про те, хто насправді керує світом, ховаючись за лаштунками, і що Тейлор Свіфт – гігантська ящірка. Усі можливі теорії змов автори зібрали в першому сезоні і присмачили цинізмом, нехлюйством всесильних лялькарів, гумором та особистими проблемами кожного героя.

Ще той заміс!

   3. Це гріх

Творець: HBO Max

Чому варто увімкнути:

«Це гріх» — серіал про дві пандемії: СНІД та мовчання. Кілька молодих хлопців переїжджають до Лондона, щоб більше не приховувати свою орієнтацію та проживати життя мрії. У цей час починають з'являтися новини про СНІД як «захворювання геїв», тому навіть лікарі переконують суспільство, що одностатеві стосунки — це гріх.

Попкорн в студію – це будуть насичені кіно та серіалами вихідні!

3259