Pingle Game Studio - про досвід портування PC Building Simulator на різні види консолей

Нещодавно команда Pingle Game Studio завершила портування незвичної гри PC Building Simulator на PS4, Xbox One і Nintendo Switch.

У цій статті ми хочемо розповісти про виклики, з якими зіштовхнулась команда під час портування.

PC Building Simulator — це симуляційно-стратегічна відеогра, що зосереджена навколо володіння та керування майстернею, яка створює та обслуговує комп’ютери. Гравець навчається ремонту, збірці та діагностиці комп’ютерів, а також збирає ПК своєї мрії з ліцензованих комплектуючих за допомогою симуляції апаратного та програмного забезпечення. 

Наша команда складалась з 4 розробників Unity, 2 технічних художників, 3 QA-інженерів та проджект менеджера. Ось кейси, з якими вони зіштовхнулись під час роботи:

1 кейс: Низька продуктивність на консолях

Ми оптимізували код, зменшили кількість полігонів і трохи знизили якість текстур - без помітних візуальних змін. Також була проведена робота над кулінгом маленьких деталей та пилу.

2 кейс: Повільне завантаження даних

Для вирішення цієї проблеми ми окремо розробили функціонал асинхронного завантаження сцени та деталей.

3 кейс: Багато візуальних артефактів на сцені

Ми виявили проблемні області у кожній конкретній консолі, і виправили їх, додавши необхідний код шейдера.

4 кейс: Невідповідність між тим, як деякі частини ПК працюють у реальному житті та в грі

Ми виявили всі невідповідності, детально перевіривши всі деталі ПК, адже реалізм - важлива частина цієї гри.

Загалом хочеться підкреслити справжній героїзм команди, які не припиняли відповідально виконувати свої задачі попри початок повномасштабного вторгнення, переїзди, технічні труднощі та блекаути. Зібрати білд без світла? Протестувати білд без відповідної консолі? Це не виклик, бо в команді завжди є той, хто підставить плече у важку хвилину.

Під кінець 2022 року нам також вдалося більше попрацювати над виправленням багів оригіналу гри. Результати були настільки вражаючі, що навіть компанії-замовнику було чим похизуватися :)

____

Pingle Game Studio — глобальний партнер із розробки ігор.

Спеціалізується на ААА іграх, портуванні, розробці ігор повного циклу, послугах гейм-дизайну і тестуванні ігор.

З початку свого існування в 2007 році співпрацює з Epic Games, Disney, Square Enix, Qualcomm, tinyBuild, Revolution Software, Egosoft та багатьма іншими лідерами галузі.

Має офіси у Києві, Дніпрі, Харкові і Львові. 

650