Пишемо сценарії для відео за допомогою ChatGPT: мистецтво використання промтів

В еру цифрової комунікації якісний контент стає найважливішим елементом маркетингу. Під це поняття потрапляють різноманітні формати: від статей до відео. Сьогодні ми поговоримо про створення відеосценаріїв за допомогою ChatGPT.

Популярність і універсальність ChatGPT для завдань із копірайтингу

ChatGPT, розроблений компанією OpenAI, вважається однією з найбільш універсальних і просунутих моделей навчання для копірайтингу. Завдяки його потужному машинному навчанню і здатності адаптуватися до різноманітних запитів, він став корисним інструментом для копірайтерів і контент-маркетологів.

Щоб отримати від Chat GPT найбільш точний і відповідний вашим вимогам текст, важливо правильно поставити завдання. Ваші промпти мають бути конкретними й містити всю необхідну інформацію, щоб ШІ міг коректно інтерпретувати ваші запити та дати відповідний результат.

Створення плану відео

Перш ніж братися до написання сценарію, необхідно розробити план відео. Дайте ChatGPT повну інформацію про те, що ви хочете побачити у своєму відео, включно з темою, тривалістю, стилем і tone of voice.

Приклад промпта:

Дій як сценарист, тобі треба взяти в роботу сценарій для ... (прописуємо діяльність компанії або автора). Твоє перше завдання створити логічні оповідні блоки для відео. Важливо враховувати такі дані:

Тема відео: ...

Тривалість відео: ...

Стиль відео: ...

Tone of voice: ...

Також я підготував для тебе вступну інформацію:

Приклад заповненого промту.

Приклад відповіді

Розробка блоків відео

Розбивайте ваше відео на логічні блоки й опрацьовуйте їх з ChatGPT окремо. Щоб поліпшити якість матеріалу, дайте якомога більше деталей для кожного блоку: акцент відео, коригування тривалості блоку, заклик до дії тощо.

Приклад промта:

"Продовжуємо працювати над сценарієм. Напиши текст для блоку 1: Вступ (0:00 - 1:00).

Перераховуємо запропоновані тези

Доповнюємо додатковою інформацією

Напиши для відео інтригуючий початок відео, який може бути складено з фактів і запитань щодо головної теми відео. Приклад того, який вигляд може мати цікавий початок відео "...". Твоє завдання написати схожий початок для відео на тему ... (тут важливо розкрити тему відео)."

Приклад заповненого промту.

Приклад відповіді

Використання Chat GPT для написання сценаріїв відео - це простий і ефективний спосіб створення захопливого контенту, що продає. За правильного використання, ця технологія може стати цінним помічником для маркетологів і копірайтерів, заощаджуючи час і покращуючи якість роботи. Поставте завдання правильно, і Chat GPT допоможе вам створити ідеальний сценарій для вашого відео!

1
3108