Побачити героя поруч: про що думають люди, які заправляють наші авто щодня

Отримуючи сервіс у магазині або на заправці, ми не часто замислюємося про те, що турбує людей, які його надають, про що вони думають і з чим вони зіштовхуються щодня на робочому місці. У кожного з нас безліч своїх турбот. 

Але, як виявилося, їм є про що розповісти. Мережа АЗК "БРСМ-Нафта" разом з PR-агенцією "Люстра" провели величезну роботу, аби зрозуміти, що непокоїть працівників на АЗК і з якими ситуаціями їм доводиться працювати. Проект "Герої БРСМ" розповідає історії чотирьох людей, які люблять свою роботу і не розгубилися у найскладніших професійних ситуаціях. 

Проект здобув перемогу у номінації "Підвищення іміджу професії" в рамках премії HR-бренд України 2021. 

перемога БРСМ-Нафта у премії HR-бренд Україна

Проект готувався упродовж року. Щоб розповісти про цих людей, ми провели масштабне дослідження по всій Україні. Нам хотілося зрозуміти, що найбільше непокоїть співробітників, яких традиційно називають "синіми комірцями". Ми аналізували відгуки співробітників, проводили анкетування, інтерв'ю та креативні завдання. Так ми, по-перше, дізналися багато цікавих інсайтів про наших колег, а, по-друге, знайшли справжніх героїв серед співробітників. Це не просто слова - історії, які ми відібрали серед сотні, і про які розповіли на премії, це історії сміливих вчинків у непередбачуваних ситуаціях, що відбуваються на заправках. 

Усі історії ми зібрали на одному порталі, там є як текстовий виклад, так і відео-інтерв'ю. https://brsm-hero.tilda.ws/hero

Героїня першої історії допомогла зупинити кровотечу у водія та надала першу медичну допомогу у критичній ситуації. Двоє героїв другої історії допомогли оперативно загасити авто, що загорілося, і врятувати з нього собаку водія. Третя історія взагалі немовби з кіно – на одну з АЗК пізно ввечері прийшов п'яний озброєний чоловік. Людмила, оператор АЗК і наша четверта героїня, яка тоді перебувала на зміні, зуміла відвернути нападника, давши клієнтці можливість втекти. 

Ці інсайти про основні "болі" співробітників. Ми очікували, що колеги, які працюють "в полях", більше говоритимуть про якісь базові потреби, зарплату, соцпакет, а виявилося, що найбільше їх турбує ставлення клієнтів. Хоча клієнтоорієнтованість – це компетенція з якою ми працюємо і яку розвиваємо.

Найбільше образ і розчарувань у них пов'язане саме зі ставленням клієнтів: вони максимально намагаються викластися і дуже засмучуються, коли у відповідь отримують грубе слово.

Проект дозволив підняти цінність робочих професій в очах клієнтів, покращив клімат усередині колективу, створиватмосферу командного духу. А також продемонстрував керівникам, наскільки їм важливо відкрито працювати з персоналом, чути і бути поруч.



396