Погляди експертів: Біткоїн — найкращий вибір для інвестування?

О 16:40 16 жовтня, ціна Біткоїна тимчасово перейшла позначку 30 000 доларівчерез неочікуваний стрибок, викликаний непідтвердженим повідомленням про схвалення спотового Біткоїн-ETF iShares Комісією з цінних паперів та бірж (SEC). Проте цей рух був швидко скоригований, оскільки інформація цього звіту не отримала підтвердження зі сторони ЗМІ. Компанія BlackRock повідомила CNBC, що заявка на iShares Bitcoin ETP все ще перебуває на розгляді у SEC. Джерела, близькі до SEC, заявили, що звіт понеділка є неточним.
Біткоїн залишається надійним вибором для інвесторів у всьому світі, і експерти уважно спостерігають за його майбутнім рухом, включаючи динаміку ціни в найближчі місяці.

Рейтинг власників Біткоїна в Україні

Завдяки Forbes, Bitcoin Magazine Ukraine у своєму дебютному друкованому випуску опублікувало перший національний список власників Біткоїнів. Список усіх, хто володіє біткоїном був складений завдяки деклараціям та інформації від державних органів, учасниками стали — депутати, чиновники, підприємці, поліціанти та волонтери. Більшість володарів Біткоїна, які входять у список дуже обережно та неохоче коментували свої статки.

Перший національний список власників Біткоїна

Учасники рейтингу загально володіють понад 47 000 BTC, вартість приблизно дорівнює $1,2 млрд. Перші 12 крипто-китів мають понад 1000 Біткоїнів кожен, менша частина дісталась усім іншим зі списку. 

Перспективи Біткоїна від СЕО провідних криптовалютних бірж

Генеральні директори багатьох криптовалютних бірж також впевнені, що Біткоїн — це найкращий вибір для інвестицій. Після халвінгу, також який запланований у квітні 2024 року, монета може досягти нового історичного максимуму тільки у 2025 році, такої думки дотримується, засновник та СЕО Binance, зробивши відкритий прогноз у Binance Feed щодо вартості “цифрового золота”.

Засновник та СЕО Binance, Чанпен Чжао 

Людство підходить до періоду до етапу фінансової системи та, відповідно, до відмови від золотого стандарту, замінюючи його цифровими активами. Для молодого покоління, Біткоїн вже виступає привабливим, надійним та цінним інвестиційним інструментом.

CEO криптобіржі WhiteBIT, Володимир Носов

Через 5-10 років вартість Bitcoin перевищить 100 тисяч доларів, а то й більше, – цілком реальна перспектива. Це про математику. У світі 8 мільярдів людей, а біткоїнів тільки 21 мільйон. І більше їх не стане. Врахуємо, що значна частина цих біткоїнів загублена. Скільки у світі людей можуть мати цілий біткоїн? Досить невелика кількість. З огляду на рідкісність Bitcoin як товару і за умови збільшення аудиторії, вмотивованої на купівлю Bitcoin, його вартість може суттєво додати в ціні. », – зазначив в одному з інтерв'ю CEO криптобіржі WhiteBIT, Володимир Носов.

Браян Армстронг, засновник та СЕО Coinbase, був здивований тим фактом, що Біткоїн торгується вище за позначку у 20 000 доларів. Він наголосив на тому, що найбільша криптовалюта зросла на понад 59% з початку року.

Засновник та СЕО Coinbase, Браян Армстронг

Браян Армстронг, також поділився своєю думкою про майбутнє криптовалют в інтерв'ю для CNBC Television. Переживши бурі регулювання США та спостерігаючи за розвитком простору цифрових валют, Армстронг передбачає, що низка нових варіантів використання прокладає шлях до ще одного значного бичачого зростання на ринку в першій половині 2024 року.

Прогноз ціни від трейдерів

Прогноз на 2025 рік від Мегса

У неділю, 15 жовтня, Мегсa поділився своїм аналізом Біткоїна в публікації на X, припустивши майбутнє зростання цін на провідну криптовалюту. Прогноз ціни BTC криптоаналітика заснований на технічному індикаторі «Moving Average Convergence Divergence» (MACD).

Джерело: пост Мегса

Згідно з графіком, представленим у пості трейдера Біткоїн зазнав бичачого перетину нижче нульової лінії й відповідно до аналізу Мегса, це відбувається вже вдруге на графіку ціни монети. Аналіз Мегса припускає, що якщо минулі тенденції збережуться, ціна монети може зрости до 200 000 доларів до середини 2025 року. Проте аналітик зазначив, що індикатор сигналізує про зміну довгострокового тренду, тобто перед реальним стрибком ціни можливі “коливання” в ціні. 

Прогноз короткостроковий

Криптовалютна платформа CoinCodex, підрахувала, що Біткоїн може піднятися вище 33 000 доларів у найближчі кілька днів. Команда, що стоїть за цією організацією, засновувала своє дослідження ґрунтуючись на технічних факторах. Аналітики дійшли висновку, що поточний прогноз цін на Біткоїн є бичачим. BTC повинен буде зрости на 20,69%, щоб досягти нашої мети в $32671 протягом наступних п'яти днів».

Графік цін на Біткоїн

Згідно з графіком, опублікованим на TradingView компанією TradingShot раніше цього року, ціна провідного цифрового активу має шанс злетіти до $50 000 до кінця року. Аналітик припустив, що закономірність, що розглядається, відображає історичний контекст, що відноситься до 2014 року.

Як щодо ведмежого сценарію? 

Філіп Шумейкер, виконавчий директор Identity.com, вважає що даний актив не кращий варіант для інвестицій. Філіп також припустив, що падіння вартості неминуче й може спуститись нижче 25 000 доларів.

Внаслідок воєнних дій Ізраїля з Палестиною, майже напевно ціна Біткоїна падатиме далі. Він уже опустився нижче 27 000 доларів і зараз виглядає дещо слабким. Думаю, питання в тому, чи впаде вона нижче за $25 000, що є серйозним рівнем підтримки. Якщо цей рівень вдасться утримати під час кризи, то, на мою думку, ми, швидше за все, побачимо відновлення, а потім повернення до сильнішої динаміки. Але якщо рівень 25 000 доларів буде пробитий, то, я думаю, слід очікувати подальшого зниження», - прокоментував Філіп Шумейкер, у нещодавньому інтерв'ю.  

Вплив халвінгу на вартість 

Біткоїн переживає подію халвінгу кожні 4 роки, і якщо розглянути глобальну тенденцію його зростання, видно, що після кожного халвінгу через певний час актив досягає свого найвищого рівня вартості.

У період халвінгу Біткоїна винагорода за майнінг монети скорочується вдвічі. Політика халвінгу, вбудована в код криптовалюти та відіграє важливу роль. 

Цикли халвінгу біткойнів

Як змінювалась нагорода за майнінг?

  • Перший халвінг: відбувся 28 листопада 2012 р. (Нагорода 25 BTC)
  • Другий халвінг: відбувся 9 липня 2016 р. (Нагорода 12.5 BTC)
  • Третій халвінг: відбувся 11 травня 2020 р. (Нагорода 6.25 BTC)
  • Четвертий халвінг: відбудеться приблизно у квітні 2024(Нагорода 3.125 BTC)

Халвінг, однозначно впливає на ціну Біткоїна, оскільки ця подія призводить до зменшення нагороди за майнінг нових блоків, що зменшує кількість нових Біткоїнів, які потрапляють в обіг. При цьому попит на актив залишається стабільним або може зростати, що призводить до збільшення його вартості.

Завершальні думки

Біткоїн залишається одним з найцікавіших активів для інвесторів на сучасному фінансовому ринку продовжуючи привертати увагу інвесторів. Ентузіасти у всьому світі вважають, що актив є обмеженим та рідкісним, що зробить його ще більш цінним в майбутньому. Прогнози більшості аналітиків можуть мати коливання, через вплив технічних на фундаментальних факторів, проте більшість у сфері цифрових активів, включаючи СЕО, аналітиків та звичайних користувачів налаштовані оптимістично до Біткоїна. 

1
915