Помилки у резюме. Як створити чітке резюме

Привіт!

Якщо Ви подаєтесь на вакансії, вимоги яких збігаються з Вашим досвідом, але отримуєте мало відгуків, пропоную розглянути декілька помилок, уникнення яких допоможе Вам потрапити на більшу кількість інтерв’ю.

Отже, поширені помилки та як їх виправити

1) Недостатньо інформації

Додайте короткі описи своїх попередніх компаній, включаючи індустрію та місцезнаходження. Деталі важливі! Іноді рекрутерам потрібна ця інформація, оскільки вона може бути важливою для посад, і це заощадить час обом сторонам на спілкуванні.

Також розширте інформацію про свої ролі – згадайте, скільки часу Ви там пропрацювали, виділіть ключові обов'язки і, що найважливіше, кількісно оцініть свої досягнення за допомогою цифр. Це не просто про те, що ви робили, а як добре ви це робили!

2) Нечітка структура

Використайте цю структуру для кожної посади: роки роботи зліва, назва посади в центрі, а назва компанії, індустрія та місцезнаходження справа.

Зробіть до 1-2 сторінок і, якщо можете, використовуйте дві колонки, з особистими даними (як-то контактна інформація, LinkedIn та ключові навички) з одного боку та історією роботи з іншого. Ці зміни зроблять резюме добре організованим.

3) Забагато інформації

Зосередьтеся на тому, що зараз актуально. Вашим останнім ролям потрібно більше деталей, але старіші або менш важливі позиції можна коротко підсумувати.

Якщо це не прямо пов'язано з роботою, не потрібно згадувати ваш сімейний стан або водійські права.

4) Відсутність фотографії

Хоча це не завжди необхідно, я помітила, що креативне або звичайне фото може зробити ваше резюме більш запам'ятовуваним і особистим. Це Ваш вибір, але це може бути той маленький додатковий штрих!

Ось ще приклади, як зробити резюме креативним https://bit.ly/creative-CV

Уточнення

Ці поради базуються на перегляді понад 200 резюме кандидатів з України, Мексики та Південної Африки щотижня.

Якщо Ви також рекрутер або маєте якісь думки, я б хотів почути вас! Давайте спілкуватися, залиште коментар або надішліть мені приватне повідомлення. Разом ми можемо зробити пошук роботи позитивним і ефективним! 

https://www.linkedin.com/in/valeriia-lisovskaaaa/

Valeriia Lisovska


1995