Прокачуємо стратегію інфлюенс-макетингу за допомогою ШІ за 6 кроків

Уявіть, що ви маєте необмежений бюджет для майбутньої кампанії з інфлюенс-маркетингу. Захоплює, правда? 🤑

Маючи такі безмежні ресурси, ви б обрали співпрацю з топовими інфлюенсерами, що мають багатомільйонну аудиторію підписників, чи надали б шанс меншим і нішевим інфлюенсерам? Цікаве запитання!

Але відповідь може бути складнішою, ніж одразу може здатися. Тут є над чим поміркувати: чи завжди велика кількість підписників дорівнює залученій та лояльній аудиторії?

Зануримося у дані соціальних мереж та розглянемо свіжі інсайти індустрії інфлюенсерів, щоб розкрити цей аспект детальніше. 🚀

Які є тренди в індустрії?

Нещодавно Influencer Marketing Hub опублікував "Benchmark Report for Influencer Marketing", який містить інсайти від майже 3,5 тисячі маркетингових агентств, брендів та інших професіоналів у сфері інфлюенс-маркетингу.

Зверніть увагу на цей тренд: 👇

Рівень використання штучного інтелекту (ШІ) та машинного навчання (МН) серед маркетологів зростає, і це змінює те, як ми знаходимо впливових осіб і створюємо ефективні кампанії.

Погляньте на діаграму нижче, і ви побачите, скільки маркетологів планують використовувати ШІ та МН у 2023 році для своїх інфлюенс-проектів.

Відповіді на запитання: "Чи плануєте ви використовувати штучний інтелект (ШІ) або машинне навчання (МН) у 2023 році для пошуку інфлюенсерів або створення ефективних кампаній?" (Джерело: Influencer Marketing Benchmark Report від Influencer Marketing Hub)

Майже 63% респондентів планують використовувати ШІ та МН у своїх стратегіях інфлюенсер-маркетингу. Вау! 🤩

Але це ще не все – спостерігається тренд до співпраці з інфлюенсерами меншого масштабу (нано 39% та мікро 30%), залишаючи позаду дорожчих макроінфлюенсерів (19%) та селебріті (12%).

Відповіді на питання: "Які типи інфлюенсерів найчастіше використовуватиме ваш бренд у 2023 році?" (Джерело: Influencer Marketing Benchmark Report від Influencer Marketing Hub)

Занурюючись у світ інфлюенсерів та ШІ-стратегій, ми раді розказати, як ви можете з користю використовувати можливості YouScan для моніторингу соціальних мереж і пошуку інфлюенсерів.

Крок 1 – Застосуйте Соціальні Аудиторії

Спершу, рекомендуємо вам автоматизувати пошук інфлюенсерів завдяки нашому нещодавно анонсованому інструменту – Соціальні Аудиторії! 🔥

Уявіть собі таку ситуацію: новий бренд дизайну інтерʼєрів бажає співпрацювати з інфлюенсерами, які спеціалізуються на дизайні та декоруванні приміщень. Бренд прагне продемонструвати свої вишукані та унікальні предмети домашнього декору. 🏡

Замість того, щоб відстежувати конкретні ключові слова в публікаціях у соціальних мережах, тепер ми можемо шукати, що говорять про себе інфлюенсери в описах своїх профілів на соціальних платформах. Таким чином, ми можемо знайти найкращу відповідність потребам бренду. Круто, чи не так?

Для нашого прикладу шукатимемо інфлюенсерів на таких популярних платформах, як Instagram, X (Twitter), YouTube та TikTok. До того ж ми шукаємо впливових авторів, які спілкуються з аудиторією англійською мовою.

Отже, за таким пошуковим запитом ми знайшли купу авторів з потрібними нам описами профілів! Ось кілька прикладів:

З Соціальними Аудиторіями ви можете зробити запит для пошуку інфлюенсерів ще точнішим, вказавши конкретну кількість підписників, бажані демографічні дані авторів (стать, вік, географію), або зазначивши інтереси чи професії авторів.

Обов'язково прочитайте про можливості та кейси використання Соціальних Аудиторій, щоб дізнатися більше! 🤓

Крок 2 – Дослідіть Інсайти Аудиторії

Але ж просто список інфлюенсерів – не надто інформативно, скажете ви. Гаразд, зануримося глибше.

Простим кліком у списку інфлюенсерів ви можете зробити вибір між:

  • нано (1 тис. – 10 тис. підписників),
  • мікро (10 тис. - 100 тис. підписників), або
  • макроінфлюенсерами (понад 100 тис. підписників).

Крок 3 – Оцініть рівень залученості

У світі інфлюенс-метрик важливо звертати увагу не лише на кількість підписників, адже не кожен підписник є показником щирої залученості.

Проілюструємо це на прикладі: Ми визначили трійку топ-авторів за кількістю підписників, проте коефіцієнти залученості їхніх дописів у соцмережах несподівано низькі.

Надмірний вплив рекламного контенту може призвести до того, що справжні підписники будуть переглядати пости інфлюенсерів без змістовної взаємодії. Крім того, серед цих численних підписників деякі акаунти можуть бути неактивними.

Тому замість кількості підписників ми рекомендуємо зосередитися на показниках Engagement Rate та Influence Score. Ви можете знайти ці метрики у звіті Інсайти Аудиторії.

  • Engagement Rate (Коефіцієнт залучення) вимірює частку аудиторії, яка реагує на контент автора лайками, коментарями та поширеннями.
  • Influence Score (Коефіцієнт впливовості) надає порівняльну оцінку впливовості автора порівняно з іншими авторами на тій самій платформі. Оцінюється за шкалою від 1 до 10. Вищий показник свідчить про більшу залученість порівняно з іншими.

Відшукаємо ідеальних інфлюенсерів для нашого гіпотетичного бренду дизайну інтер'єру. Зосередимось, наприклад, на соцмережі TikTok. Для цього ми відсортуємо авторів за показником Engagement Rate.

Цікаво, що автори з тисячами підписників можуть похвалитися вищим показником залучення, ніж автори з мільйонною аудиторією. А поєднайте це з показником Influence Score, і стане очевидно, що ці нішеві автори на крок попереду інших авторів контенту в галузі дизайну інтерʼєрів.

Крок 4 – Зануртеся у контент інфлюенсерів

Щоб плавно й ефективно інтегрувати рекламне повідомлення нашого бренду, важливо проаналізувати контент, який публікують ці інфлюенсери.

Розгляньмо публікації, створені нашим 5-м найуспішнішим автором за показником Engagement Rate. Виявляється, Тіктокер Marco Zamora, який називає себе дизайнером інтер'єру та декоратором приміщень, не просто згадує про цю професію в описі свого TikTok профілю, але й створює повʼязаний до цієї сфери контент. Ідеальний збіг! 🤩

Крок 5 – Зʼясуйте, який контент має найбільше переглядів

Ще одна хороша стратегія для пошуку інфлюенсерів – аналізувати найуспішніші публікації за кількістю переглядів.

Завдяки складним алгоритмам TikTok, відео може набирати велику популярність та видимість, незалежно від кількості підписників інфлюенсера. Це підкреслює важливість якості контенту для його потенційного охоплення.

Наприклад, найпопулярнішою публікацією стало ТікТок відео від Brianna Via, яка має "лише" 134 тисячі підписників. Цьому числу до мільйона ще далеко.

Проте відео авторки зібрало аж 24,6 мільйона переглядів! 😲 А якби ми зосередилися виключно на кількості підписників, ми могли б проґавити шанс співпрацювати з цією впливовою авторкою.

Крок 6 – Зверніть увагу на візуальний контент

Безумовно, числа є важливими. Проте, якщо час від часу ви спрямовуватимете вашу стратегію на візуальний контент, результати вас приємно вразять. Можливо, ви знайдете ідеальних інфлюенсерів для співпраці, не тільки на основі їхньої активності у соціальних мережах, а й тому, що їх контент справді резонує з ідеями, візуальним стилем та атмосферою вашого бренду. ✨

Функціонал аналізу зображень від YouScan на основі штучного інтелекту, також відомі як Visual Insights, автоматично визначають понад тисячу об'єктів, сцен і дій (і навіть домінантні кольори!) на зображеннях із соціальних мереж. Вони допоможуть вам проаналізувати візуальний контент і сфокусуватися на інфлюенсерах, чия естетика найкраще відповідає вашому бренду!

Уявіть бренд, який щойно представив нову колекцію меблів для вітальні з акцентами лаймового кольору. Бренд прагне співпрацювати з інфлюенсерами, які показують своє житло на фотографіях.

Використовуючи Візуальні Інсайти від YouScan, бренд може визначати інфлюенсерів, чия вітальня на фото має свіжий та яскравий відтінок лайма 🍋. 

Ось так бренд запевнюється, що інфлюенсер демонструє необхідну естетику для представлення та просування нової колекції.

Корисні поради

✨ Використовуйте ШІ для пошуку інфлюенсерів

Спробуйте Соціальні Аудиторії та Інсайти Аудиторії від YouScan для більш інноваційного та легкого пошуку інфлюенсерів.

🎯 Надавайте перевагу нішевим інфлюенсерам

Наразі мікро- (10 тис. – 100 тис.) та наноінфлюенсери (1 тис. – 10 тис.) набувають все більшої популярності на соціальних платформах. Нішеві інфлюенсери можуть похвалитися вищим рівнем залучення та кращою окупністю інвестицій.

💬 Оцінюйте метрики

Зверніть увагу на інфлюенсерів з високими показниками залучення аудиторії та впливовості, не орієнтуйтеся виключно на кількість підписників.

🔍 Детально вивчайте контент інфлюенсера

Контент інфлюенсерів має відповідати вашому бренду та бути цікавим для цільової аудиторії.

🎨 Досягайте візуальної гармонії

Естетика контенту інфлюенсера, що резонує з вашим брендом, не менш важлива, ніж ключові метрики.

📌 Спробуйте YouScan

Замовте безкоштовну демо-версію YouScan та спробуйте його можливості для пошуку інфлюенсерів та інфлюенс-маркетингу у дії.

2763