П’ять порад для лідерів

П’ять порад для лідерів, які я записав з подкасту з Брайаном Ческі, co-founder та CEO AirBnB.

Останнім часом підсів на подкаст Lenny Rachitsky. Й сьогодні хочу поділитись нотатками, які записав з подкасту з Brian Chesky, co-founder та CEO AirBnB. Занотував багато, але хочу поділитись тільки частиною про лідерство в компанії.

Брайян цікавий тим, що він ходив до художньої школи, має вищу освіту промислового дизайнера та працював дизайнером допоки майже випадково не придумав з другом Air Bed and Breakfast у 2008. З того часу він займає позицію CEO та, впевнений, багато чого може розповісти про лідерство.

Для контексту: до 2019 AirBnB зростала та перетворювалась у типову корпорацію, ставала все складнішою у менеджменті з бюрократією у процесах. Коли почалась пандемія вони втратили 80% бізнесу. Після чого Брайян почав реформи у командах у яких орієнтувався на правила до яких дійшов за роки.

1. Кожен керівник має бути експертом у своїй функціональній сфері.

Є багато менеджерів розробки, які технічно не підковані. Є дизайн лідери, які керують людьми, у той час, як робота лідера дизайну має полягати у тому, щоб керувати дизайном, а потім людьми. Так робив Джоні Айв. Я не можу уявити, щоб Джоні в Apple був просто менеджером людей. Він шукав і проектував роботу з командою. Як ви керуєте людьми не керуючи їх роботою? Як ви розвиваєте їх, якщо ви не в курсі деталей роботи?

2. Лідер у деталях.

Є негативний термін «мікроменеджмент», і я думаю, що є різниця між «мікроменеджментом», який полягає у тому, щоб говорити людям що саме їм треба робити, і орієнтуватись у деталях. … Якщо ви не знаєте деталей, звідки ви знаєте, що люди добре виконують свою роботу?

3. Додайте нуль наприкінці. «Скажіть що ви хочете та уявіть це у 10 раз більше.

Вправа тут у питанні: «Що потрібно щоб стати в 10 разів більше або зробити у 10 разів краще?» Коли ти підштовхуєш людей, вони інколи будуть думати про задачу інакше. І це один з найкращих способів позбутись обмежень — уявити масштаб у 10 разів більше, краще, швидше. Поточний процес для цього не спрацює. Ви повинні думати по-іншому про проблему. І щоб глибоко зрозуміти проблему, потрібно розбити її на складові.

4. Важлива задача лідера — задавати темп.

Й темпом іноді керує не те, наскільки наполегливо люди працюють, а наскільки вони рішучі. Якщо ви хочете покращити швидкість розвитку компанії, приймайте рішення швидше. А швидкі рішення походять від рішучості діяти.

5. Роль лідера — бачити у людях потенціал, який вони не бачать самі.

Коли я кажу комусь, що це недостатньо добре це означає, що я вірю, що у тебе є більше потенціалу ніж ти використав.

1
1110