П’ять важливих запитань: що треба знати до того, як запускати власне онлайн-шоу

Створення онлайн-шоу – недешевий процес. Камери, оренда локації, безліч обладнання та чимало інших витрат роблять вартість шоу чималою, тож природно, що будь-яка компанія, яка вирішує вкласти кошти в організацію події, хоче бути впевненою в її успіху. Отже, ось кілька запитань, які ви маєте поставити собі, щоб дізнатися, чи готові ви до організації власного онлайн-шоу.

Чи дійсно треба робити захід?

Створення подій має бути частиною стратегії бренду, а не ізольованим явищем без конкретних цілей. Звучить логічно, але у пошуках нового компанія може забути поставити собі запитання: «Чи справді нам це треба?»

Івент може допомогти вам розширити список потенційних користувачів чи підписників, налагодити довготривалі стосунки з постійними клієнтами, розповісти про новий продукт або позитивно вплинути на суспільний настрій. А відштовхуючись від відповіді, ви зможете встановити KPI та оцінити результати заходу.

Який портрет глядача?

Проводячи час від часу дослідження та аналізуючи те, як його сприймають, бренд дізнає́ться про клієнтів більше. Але аудиторія бренду – не те саме, що й цільова аудиторія вашого івенту. Простіше кажучи, перш ніж переходити до створення контенту, подумайте про аудиторію події. Важливо розуміти не тільки вік і стать ваших глядачів, а і їхні захоплення, звички й так далі. Ретельний аналіз допоможе добре спланувати та продумати подію, яка приверне увагу.

Який ваш заклик до глядача?

Міцні ділові відносини завжди взаємовигідні. У випадку події – ви пропонуєте глядачам контент, який їм сподобається, а бренд щось отримує натомість. Наприклад, якщо ви організовуєте платний захід, то перший і найочевидніший бонус – це гроші. Якщо ж ваш захід безплатний, переваги для вас можуть бути різні. Ви можете розширити базу клієнтів для подальших маркетингових кампаній, прорекламувати новий продукт або викликати інтерес до наступних шоу, турнірів і т.ін., що безпосередньо принесе вам дохід. Однак, щоб досягти результату, треба, щоб глядачі були з вами на одній хвилі. Нагадайте їм підписатися на ваші соціальні мережі, якщо хочете підтримувати з ними зв’язок, залиште активні посилання з детальною інформацією про ваш продукт тощо. Словом, якщо хочете, щоб з цього щось вийшло, – закличте глядачів до дії.

Що отримають люди від вашого лайв-шоу?

Можливостей створити унікальний контент – безліч: довгоочікуване інтерв’ю з легендарною постаттю у галузі, промокоди, що завгодно. Зараз існує море контенту, і доступ до нього ніколи не був таким простим, тож, щоб знайти свою аудиторію, компанії справді мають викладатися на всі сто. Як згадувалося раніше, створювати події – дорогий процес, тож, якщо ви наважитеся – переконайтеся, що ваш контент справді унікальний, корисний і створений спеціально для вашого глядача.

Чи є у вас надійний партнер для організації шоу?

Делегування – один з найбільш недооцінених кроків у будь-якому процесі. Скоріш за все, ніхто не знає аудиторію вашого бренду краще за вас, тож логічно припустити, що тільки ви можете надати контент, який вони очікують. Однак створення контенту – масштабний процес, який краще доручити професіоналам, досвідченим саме у цій сфері. Як компанія з виробництва контенту, WePlay Studios співпрацює з багатьма підрядниками та чудово розуміє, що інколи контрольований аутсорсинг дає набагато кращий результат, ніж активна робота. Отже, для проведення заходу потрібні перевірені підрядники та партнери, з якими ви знайдете спільну мову та матимете схоже світогляд.

Онлайн-події – популярний інструмент, доступний для будь-якого бізнесу. Варіюючи масштаб, можна створити власне шоу на будь-який бюджет. Однак, як і з будь-яким іншим інструментом, ви маєте розуміти, яких результатів хочете досягти, щоб правильно використати цей інструмент. Якщо ж ви вже поставили конкретні цілі, у всьому іншому вам допоможе досвідчена компанія з виробництва контенту.

772