Реклама в Linkedin: як LinkedIn вирішити проблему SAAS сервісів?

Цю статтю присвячено темі особливості просування бізнесу в LinkedIn: розбір аудиторій і зв'язок. Ідеї для просування вузьких спеціалізованих ніш у лінкедін.

SAAS - це модель обслуговування, за якої передплатникам надається готове прикладне програмне забезпечення, що повністю обслуговується провайдером. Після створення сервісу у розробників виникло питання, а як його просувати?

Чому вам слід використовувати рекламу LinkedIn, коли існують інші платформи, як-от Twitter чи Facebook?

🔸 LinkedIn - соціальна мережа для фахівців насамперед у таких сферах як маркетинг та IT (у всіх галузях).

🔸 У LinkedIn сидять з двох причин: споживання USER generated contant і створення крутих робочих зв'язків.

🔸 LinkedIn дає змогу чітко сегментувати ЦА і це чудова можливість заощадити бюджет, спрямувавши його в цільового клієнта.

Зазвичай для залучення клієнтів використовували основні джерела просування: facebook, google кмс або пошук, SEO. Але SAAS це вузька ніша і або цільовий клієнт нам дістанеться дуже дорого, або він і зовсім не побачить оголошення, перегорнувши його.

У минулому йому не вистачало конкретних функцій таргетингу і показників якості, що змушувало маркетологів витрачати купу грошей на показ нерелевантної реклами широкій аудиторії. Але все змінилося, і LinkedIn активізувала свою діяльність, щоб стати найкращим каналом для цільової аудиторії підприємств і середнього бізнесу.

LinkedIn тепер є найбільш ефективним каналом для залучення потенційних клієнтів для SaaS-компаній, особливо з можливістю бачити галузі, компанії та посади вашої аудиторії.

Якщо Ви займаєтеся маркетингом для В2В компаній, у нас немає сумнівів, що Вам необхідна стратегія для платного просування в LinkedIn. Адже понад 722 мільйони бізнес-аудиторії з 200 країн і більш ніж зі 150 сфер бізнесу побачать ваші рекламні повідомлення.

Три основні області, в яких компанії B2B SaaS помиляються з рекламою в LinkedIn:

Складання бюджету: недостатній бюджет

Таргетинг: занадто конкретний таргетинг (одна назва посади)

Контент: невідповідність контенту світогляду потенційного клієнта.

З нашого досвіду, навіть компанії, які намагалися і зазнали невдачі з рекламою в LinkedIn, можуть отримати результати, налаштувавши свій бюджет, таргетинг і контент. Для цього необхідно:

1. Грамотне складання бюджету. LinkedIn вимагає більшого бюджету, ніж інші платформи, щоб домогтися успіху. Якщо ви встановите той самий бюджет, що і ваші рекламні кампанії BOTF у Google, ви навряд чи побачите таку саму кількість потенційних клієнтів, але не думайте, що це означає, що LinkedIn не працюватиме на вас. Ваша ціна за конверсію наприкінці дня може бути такою ж, якщо не кращою. Ось чому оцінка якості лідів (а не тільки кількості) є важливим фактором у рекламі в LinkedIn.

2. Таргетинг. У багатьох випадках одна й та сама робота може стосуватися різних потенційних посад. Занадто конкретний таргетинг може обмежити ваші результати. Замість цього надайте LinkedIn широку назву для роботи.

Вибір правильного типу реклами LinkedIn для вашої SaaS-компанії залежить від того, який тип таргетингу ви хочете використовувати.

3 підходи до таргетингу:

Таргетинг на теплий трафік. Гарячий трафік - це коли ви орієнтуєтеся на користувачів, які вже знайомі з вашим брендом, але не здійснили конверсію.

По-перше, вам потрібно додати LinkedIn Insight Tag на будь-яку сторінку, яку ви хочете відстежувати на своєму веб-сайті. Потім використовуйте функцію ретаргетингу веб-сайтів LinkedIn, щоб побудувати свою кампанію навколо ваших високоефективних сторінок. Уникайте таргетингу на користувачів, які відвідали вашу домашню сторінку. Це занадто загальне.

Таргетинг на холодний трафік. Це маркетинг для користувачів LinkedIn, які ніколи раніше не чули про вашу компанію. Ви можете використовувати кілька різних аспектів користувача, але ми завжди бачили найкращі результати при таргетингу за посадами. Не витрачайте час на членів групи. Вони або студенти, які намагаються почати свою кар'єру, або продавці, які намагаються зрозуміти ринок.

Маркетинговий таргетинг на основі облікового запису. Маркетинг на основі облікового запису включає в себе пошук конкретних потенційних клієнтів, які ви раніше визначили як хороших кандидатів для вашого продукту.

3. Зміст

Ми часто бачимо, як компанії використовують занадто прямий підхід до свого рекламного контенту, роблячи жорсткі продажі для пробної або демонстраційної версії продукту. Частина контенту в оголошенні має відповідати розуму ваших цільових клієнтів, коли вони використовують LinkedIn.

Більш детально про налаштування реклами та результати дивіться в нашому ролику.

Якщо ви займаєтеся маркетингом для B2B SaaS-компанії, LinkedIn - це те, що вам потрібно. Не втрачайте цю можливість. Це може бути драйвер основного каналу для клієнтів. Пам'ятайте, практика веде до досконалості, тож продовжуйте перевіряти і пробувати!

Якщо в минулому реклама LinkedIn не працювала на вас, ми сподіваємося, що представлені в матеріалі процеси допоможуть вам зробити ще один шанс.

551