Рекламна стратегія TikTok на 2023 рік: ці кроки порушують усі правила

В епоху цифрових технологій реклама відіграє вирішальну роль для привернення уваги користувачів і забезпечення конкурентоспроможності на ринку. З появою TikTok, однієї з найпопулярніших соціальних платформ, з'явилися і нові можливості для ведення бізнесу. Однак, аби виділитися на цій платформі, необхідно мати не лише привабливий контент, а й ефективну рекламну стратегію. Без неї бізнес ризикує залишитися в тіні конкурентів і втратити можливості для розширення аудиторії та зростання продажів.

У цій статті ви дізнаєтеся про унікальну стратегію реклами в TikTok у 2023 році, яка покращить результати ваших рекламних кампаній, допоможе виділитися серед конкурентів і привернути увагу цільової аудиторії.

Чому саме TikTok Ads?

У той час, як Facebook, Instagram та YouTube стають дедалі складнішими і дорожчими з точки зору проведення рекламних кампаній, TikTok Ads відкриває нові можливості. Чим же ця платформа особлива?

Річ у тім, що користувацька база TikTok постійно зростає і розширюється, виходячи за межі підліткової аудиторії. Тепер на платформі присутні люди різного віку, що підтверджують аналітичні дані, згідно з якими 53% користувачів TikTok - це люди, старші за 30 років. Реклама в TikTok дає змогу увійти в цю платформу на ранніх етапах її розвитку і використати весь потенціал рекламного простору TikTok ще до того, як ринок буде перенасичений.

Неочікуваний фактор у рекламі TikTok

Прийнято вважати, що рекламні оголошення в TikTok повинні бути точно такими ж, як контент, що створюють звичайні користувачі. Однак давайте поглянемо на іншу точку зору, яка може призвести до дійсно приголомшливих результатів.

Зауважимо, що важливим фактором, який виділяє рекламу в TikTok серед решти іншого контенту, є саме фактор несподіванки, що зачепить увагу користувачів. Погодьтеся, більшість людей споживають контент у соціальних мережах практично бездумно, гортаючи стрічку і просто переглядаючи відео. Але що, якщо саме ваше оголошення змусить людей зупинитися і переглянути його?

Саме тут у гру вступають фактори несподіванки. Приміром, один із способів привернути увагу глядачів є створення рекламного контенту, використовуючи швидку зміну кадрів (кожних дві секунди) у тандемі з не менш частою зміною планів. Також рекомендується додавати до відео елементи індивідуальності та експериментувати зі звуковим супроводом для створення такого оголошення, що точно виділиться серед маси іншого контенту.

Щоб відстежувати ефективні оголошення, рекомендуємо використовувати бібліотеку реклами TikTok: 

Проміжок за 7 днів

Проміжок за 180 днів

П'ятиетапна стратегія реклами в TikTok на 2023 рік

Якщо ви плануєте запустити рекламну кампанію в TikTok у 2023 році, перш за все необхідно мати ефективну стратегію, яка допоможе вам досягти бажаних результатів. П'ятиетапна стратегія реклами заснована на останніх трендах і дослідженнях для максимально ефективного використання потенціалу цієї платформи. Вона охоплює всього п'ять етапів, які допоможуть вам створити привабливе рекламне оголошення, що точно запам'ятається, досягти оптимального залучення аудиторії та підвищити результативність вашої кампанії. Давайте розглянемо кожен етап детальніше.

  • Інтрига: Розпочніть своє оголошення із загадкового факту або розповіді про якийсь унікальний підхід до досягнення бажаного результату. Заінтригуйте глядача, запропонувавши йому щось захоплююче, розбурхайте його цікавість, щоб глядачеві захотілося подивитися вашу рекламу.
  • Розповідь: Розкажіть історію, яка резонує з проблемами вашої цільової аудиторії. Поділіться співпереживаючою розповіддю, яка пов'язана з проблемою, яку вирішує ваш продукт або послуга.
  • Переломний момент: Дайте глядачеві рішення, здатне подолати описані вище проблеми. Підкресліть унікальний механізм або підхід, що відрізняє ваш продукт або послугу від інших.
  • Навчання: Розбийте ваше рішення на три короткі основні переваги. Познайомте глядачів з кроками або стратегіями, які вони можуть використовувати для досягнення бажаного результату.
  • Перехід: Завершіть своє оголошення чітким закликом до дії. Побудіть глядачів зробити наступний крок, чи то йдеться про відвідування веб-сайту, підписку, чи здійснення покупки.

Реклама в TikTok надає компаніям унікальну можливість охопити широку аудиторію і досягти дійсно вражаючих результатів. Застосовуючи п'ятиетапну стратегію реклами в TikTok і використовуючи інтригуючі елементи, ви зможете привернути увагу глядачів та збільшити залученість своєї аудиторії. 

Пам'ятайте, що для того, щоб ваше оголошення виділялося на тлі інших, необхідно адаптувати власний творчий підхід до негласних правил TikTok. Крім того, рекомендується всіляко використовувати можливості TikTok для більш точного таргетування реклами. У цьому контексті співпраця з BudgetMaxx надає низку переваг, а саме ви зможете економити рекламний бюджет без додаткових витрат, одночасно збільшуючи кількість лідів і продажів. 

Скористайтеся перспективними можливостями TikTok і розкрийте весь рекламний потенціал цієї платформи. Дізнатись більше про сервіс BudgetMaxx ви можете тут.

512