Що таке Інкубаріум?

Сьогодні ми розповімо про нашумілу онлайн гру: від ідеї до готового бізнесу.
5 простих кроків, що ведуть до повного розуміння того, як народжується справа твого життя.

Про гру, техніку креативного мислення розповість нам творець і креативний директор агентства RGB IDEA GROUP Богославська-Орел Тетяна.

Все починається із мрії. Якщо відмотати плівку свого життєвого шляху назад, ми потрапляємо в чисту свідомість, яка вміло мріяти. У дитинстві я відкрила для себе круту якість — я так чітко візуалізувала свої бажання, що вони збувалися крок за кроком. Тому дуже рано я зрозуміла, що достатньо знати, чого ти хочеш, вміти сформулювати своє бажання в одному реченні та уявити, що вже все сталося.

Сьогодні я розповім вам, як надихнутись на ідею. Адже все починається саме із неї. Хто ми? Як хочемо жити та чим хочемо займатися?

Як зрозуміти, що ідея, що виникла у вас у голові, — це саме те, що потрібно, і не перегоріти нею.

Про це сьогодні.

Почнемо із мрії. Якщо заплющити очі і уявити, що ви залишилися один на планеті. Немає ні міст, ні річок, ні людей. Ви і чистий лист. Наповніть його своїми бажаннями, фантазіями, ваше завдання візуалізувати нову планету. Які ідеї відвідують Вашу голову? Напевно, сміливі. Адже зараз життя нової цивілізації у ваших руках. Ви вирішуєте, якого кольору буде океан, чи на цій планеті буде сонце. Як виглядатимуть люди. Малюйте сміливо. Мрійте сміливо. Моя перша порада — ідеї мають бути сміливими. У сміливості криється геніальність.

Коли я розробляла разом із командою проект Інкубаріум, то сама по собі структура вже виглядала надто сміливо. 5 кроків і готова ідея? Чи реально це у наш час? Тепер, після запуску я знаю, що так.

Ми навчили десятки людей спілкуватися мовою фантазій, розкрили секрети, як не знецінити будь-яку ідею і зрозуміти, як з нею працювати, простою мовою розкрили тему брендингу і чому вона така важлива, зняли рекламу своїми руками і за 30 секунд пропітчили ідею потенційному інвестору. На сьогодні у нас уже понад 20 готових бізнесів, якими ми пишаємось. Технологія працює.

Сьогодні я розкрию кілька технік, як саме можна народити проект на основі креативних технік, якими користуюся щодня.

Ідеї ​​самі собою нічого не варті.

Це витратний матеріал.

Головне розуміти, що ідея – це засіб, а не мета.

Щоб не було ідеї заради ідеї, скористайтеся основними критеріями:

  • новизна ідеї;
  • відповідність інтересам аудиторії;
  • корисність;
  • актуальність та довговічність.

А найважливіше, чи можна вашу ідею масштабувати?

Топ-3 питань до себе перед запуском будь-якого продукту:

Ви — вітамін чи знеболювальне?

Ви про бізнес чи про нерентабельне хобі?

Ви вирішуєте проблему чи створюєте?

Аудиторія

Для кого? Розпишіть чіткий портрет того, хто скаже "Круто, я купую".

Індивідуальність

Ви придумали та зайнялися проектом. Ви знаєте та розумієте його найкраще. Не зходьте зі шляху. Думаючи про те, щоб догодити всім, ви можете втратити свою індивідуальність.

Проект Інкубаріум унікальний у своєму роді. За допомогою гри кожен може легко зрозуміти, як простими кроками зрозуміти складні бізнес-стратегії. 

У наших планах перетворити цей проект на дитячий і відкрити світові Всесвіт Інкубаріум. Але про це трохи згодом.

580