Система дизайн тренінгів в New Strategies

Проблематика диджитал ринку

В агенціях завжди швидкий темп: безліч проєктів і майже немає часу на особистий розвиток. В результаті дизайнери стикаються з вигоранням, відсутністю мотивації й прогресу в професійних навичках. Це призводить до того, що якість роботи дизайнера на проєкті поступово падає. Пощастить, якщо артдиректор хоч якось буде допомагати у вирішенні коментарів клієнта. Найчастіше навіть і цього не буває. Таке життя? Так у всіх і всюди? Ні. Так не має бути. І наш артдиректор Ігор Козловський розв'язав це питання.

Рішення

В New Strategies вже є система контролю завдань, яка базується на оцінці часу спеціалістів, що допомагає не вигорати від перевантаження роботою. Однак питання підвищення кваліфікації та мотивації залишалось відкритим. У 2023 році ми впровадили систему дизайн тренінгів. І це не лише про щоденні статуси, які є корисними, але стандартними. Ми шукали більш неординарний підхід, тому впровадили постійні внутрішні тренінги для дизайнерів.

В реалізації це базувалося на 4-х принципах 

Принцип 1 – бронювання часу

Ми вирішили відвести спеціальний час у нашому трафіку. Так, ми відмовилися від деякого часу, який міг би бути використаний для проєктів та прибутку. Для всієї команди ми виділили 2 години на тиждень, а також додаткові 30-40 хвилин на перевірку. Без такого планування завжди можуть виникнути обставини, через які не буде вільного часу. Тому це обов'язковий крок.

Принцип 2 – проведення дизайн-тренінгу

Тренінг розбито на чотири етапи:

Підготовка: Артдиректор, відводить годину на аналіз певної роботи зі свого досвіду чи з ринку. Обирає роботу так, щоб її можна було відтворити протягом години.

Лекційна частина. Артдиректор демонструє процес створення роботи, яку обрав. В кінці лекції, обговорюються питання які виникли у команди. Лекції проводяться в п'ятницю, таким чином надаючи дизайнерам можливість подивитися матеріал, як мінімум протягом наступного тижня, а як максимум вихідними днями. Це пропонується як опція для охочих.

Практична частина: тут все зрозуміло, без практики не буде нічого. "Вважаю, що інвестування часу в навчання перш за все вигідно самим дизайнерам, оскільки вони розвивають свої навички та стають більш конкурентоспроможними" - розповідає Ігор Козловський. 

Рев'ю: На останньому етапі, який триває близько 30-40 хвилин, ми перевіряємо та аналізуємо виконану роботу. Це відбувається у четвер наступного тижня, коли ми разом з командою детально розглядаємо роботи й обговорюємо їх. Додатково, створюється гугл-форма кожні два місяці для збору відгуків щодо тренінгу. Ця форма включає питання стосовно пройдених уроків та питання про те, яку інформацію дизайнери хотіли б почути в наступних. За допомогою цих даних  коригуються програми навчання на наступний період.

Принцип 3 – підтримка мотивації.

Як зацікавити дизайнера в навчанні? По-перше, необхідно показати, як покращиться його/її майстерність після проходження тренінгів та які нові завдання він/вона зможе виконувати. По-друге, слід підкреслити для дизайнера його сильні сторони. Часто дизайнери виконують деякі завдання на високому рівні, але не усвідомлюють своєї вправності. Підтверджуючи їх навички, ми підвищуємо їх мотивацію та якість виконаних робіт.

Принцип 4 – інвестиції в майбутнє

Для того, щоб мати змогу надавати навчання не тільки поточним співробітникам, а й майбутнім, ми розробили систему, яка дозволяє новим дизайнерам легко і самостійно ознайомлюватися з матеріалами тренінгу:

  1. В Google Презентації зберігаються всі матеріали й посилання на уроки.
  2. На YouTube ми зберігаємо відео з уроками. Ці уроки завантажуються із закритим доступом, тобто можна переглядати їх тільки за посиланням.
  3. На Google Диск дизайнери завантажують свої завершені роботи. Це не тільки дозволяє легко ділитися своєю роботою із командою, але й створює архів робіт для майбутнього, де можна відстежувати прогрес кожного дизайнера з часом.

Результат

Виникла система дизайн-тренінгів, де кожен слайд являє собою окремий урок. На слайді можна знайти:

  • Готову роботу, яка є метою даного уроку;
  • Посилання на відеозапис уроку, щоб можна було переглядати його в будь-який час;
  • Посилання на ресурси та файли, які допоможуть у виконанні завдань уроку;
  • Роботи інших дизайнерів, які вже успішно пройшли цей урок.

Така система надає можливість мати безперервний доступ до усіх матеріалів, що значно полегшує навчальний процес.

Крім цього впевнено можна сказати, що ми бачимо як зростають скіли дизайнерів протягом року, а якість продукту постійно покращуються. Рекомендуємо всім приділяти на це час. 

2385