Сміливість бути українським бізнесом. Кейс агенції «ВАРТО»

Сьогоднішній стан ринку комунікацій в Україні можна визначити як тяжкий. Однак наша галузь дуже гнучка і швидко реагує на виклики. Після 24 лютого 74% агенцій повідомляли, що зовсім зупинили свою роботу. Але вже наприкінці 2022 року, за даними дослідження ВРК, 93% агенцій, хоча б частково, але відновили свою роботу. За обережними прогнозами експертів 2023 рік має стати роком поступового відновлення. 

Нині як ніколи потрібно розповідати про діяльність, успіхи й невдачі. Ми в агенції комунікацій «ВАРТО» обрали шлях публічності та вирішили комунікувати про те, що у нас відбувається. Галузь об'єднана спільними викликами, і ми готові поділитися тими рішеннями, які допомагають нам їх долати.

Внутрішні комунікації

З 24 лютого наша команда працює з різних куточків України та світу. Надважливою задачею для нас було зберегти команду. Для цього намагаємося дотримуватися звичного ритму роботи та наших «офісних» традицій: проводити щоденні координації, загальні збори та «хвилинки позитиву».

Станом нам сьогодні запровадили гібридний формат роботи: співробітники мають можливість працювати в обладнаному та готовому до віялових відключень офісі, поруч наявні укриття — тобто створений алгоритм дій для будь-яких НС.

Також з першого дня повномасштабного вторгнення для нас було важливо транслювати власну громадянську позицію. Співробітники активно включилися у діяльність інформаційних військ, волонтерство та допомогу ЗСУ. 

Команда «ВАРТО» підтримувала донатами військових медиків, фонд «Повернись живим», Миколаївський зоопарк, а також батальйони ЗСУ, в яких служать рідні співробітників агенції. 14 жовтня, на честь Дня захисників і захисниць України, команда «ВАРТО» провела акцію «зарплату на донат»: зарплати співробітників за цей день були перераховані донатом на підтримку ЗСУ.

Зовнішні комунікації

За майже 17 років існування агенція «ВАРТО» пройшла з нашими клієнтами дуже багато світових та локальних криз. Ми побачили, що, наприклад, державні комунікації активні та не потребують якогось посилення. Водночас було очевидно, що комунікації — це те, що буде дуже потрібно всім брендам та бізнесу. Тому ми сфокусувалися на підтримці бізнесу. 

Для цього запустили та реалізували активності в різних форматах:
• Чеклісти для бізнесу: зовнішні та внутрішні комунікації, SMM, інформаційна гігієна під час війни тощо;
• Березневий КСВ-проєкт «першої комунікаційної допомоги бізнесу»;
Освітні вебінари агенції «ВАРТО» і UNIDO про комунікації під час війни;
• Спецпроєкт «Варто обговорити» у співпраці з Sostav.ua. 

На думку нашої команди те, яким буде майбутнє сфери комунікацій сьогодні як ніколи залежить від професійної спільноти. Більше про нашу діяльність протягом року роботи в умовах воєнного стану розповіла у межах Марафону Креативної Практики.

Трохи про агенцію «ВАРТО»

Агенція комунікацій «ВАРТО» — українська агенція стратегічних та маркетингових комунікацій, заснована у 2005 році. Агенція надає послуги у сфері PR, маркетингу, реклами, розробки комунікаційних та SMM-стратегій, організації промо та PR-акцій для середнього та великого бізнесу. Флагманський продукт агенції — розробка комплексної комунікаційної стратегії для брендів та її впровадження. Місія ВАРТО: надавати стійкому бізнесу могутній публічний вплив, доносити цінності брендів до сердець мільйонів. Зміцнюючи бізнес — зміцнюємо економіку країни.

347