Стартапи 2.0.22: хто увійшов до першого набору програми 1991 Reload

За аналітичними даними, з 24 лютого стартапи з українським корінням закрили 34 інвестиційні угоди. Двадцять з них залучили кошти на загальну суму понад $195 млн. Розмір фінансування інших проєктів не розголошується.

Як бачимо, ІТ-спільнота є рушійною силою української економіки після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Для того, щоб підтримати фаундерів у челленджах нового часу, 1991 Accelerator на початку літа запустив нову програму 1991 Reload. Її наповнення було підібрано з метою адаптації бізнесу до економічних умов цього року.

28 вересня відбулась презентація команд-випускників. Вперше українські стартапери пітчились у метавсесвіті завдяки платформі Party.Space. Новітня технологія дала змогу учасникам не тільки презентувати власні проєкти, а й понетворкатися у режимі реального часу. 

То хто вони, перші випускники?

Allzap

Allzap — SaaS-платформа для ведення автобізнесу у форматі e-commerce. Команда проєкту допомагає продавцям автозапчастин розпочати онлайн-продажі на власних сайтах. В основі рішення — хмарне IT-рішення із власною CMS, яке включає інструменти маркетплейсу, залучення трафіку та лідогенерації.

Allzap працює з українськими замовниками з 2010 року, а під час проходження програми 1991 Reload розпочав роботу з польським ринком.

Craft Shop

Craft Shop — технологія 3D-друку з пластику та вторсировини. Унікальні принтери дозволяють армувати пластик металами та сплавами, розробляти гумово-подібні пластики, використовувати карбонові волокна. Команда проєкту прагне зробити послуги 3D-друку доступними для споживачів по всій Україні та за кордоном, максимально автоматизуючи процес та надаючи крафтові рішення для бізнесів та приватних осіб.

E-Teens

E-Teens — цифрова академія для підлітків. Засновники стартапу пропонують сучасне автоматизоване навчання інформаційним технологіям для юнацтва. Система з помічником на базі штучного інтелекту допоможе визначити рівень знань, підтримувати індивідуальний розвиток, забезпечувати високий рівень мотивації учнів.

Працює над E-Teens родина Теличків, які з 2017 року навчають дітей робототехніці і програмуванню. Є серед учасників команди і наймолодший стартапер: Микита Теличко почав працювати над проєктом у 12 років. Оскільки йому близькі челенджі навчання, це допомагає команді розробляти актуальний продукт.

Fentry

Fentry — маркетплейс для пошуку, планування та керування зустрічами для бʼюті сегменту на основі програми SaaS для керування бізнесом. Торгова платформа об’єднує салони краси та їхніх клієнтів і одночасно допомагає управляти бізнесом та збільшувати потік клієнтів. Для користувачів це інструмент замовлення послуг в два кліки.

Команда розробляє прототип і активно працює над додатком.

Handstree

Handstree — інтерактивна платформа, що поєднує соціально значимі проєкти та філантропів. Оскільки через війну сфера благодійності в Україні вийшла на новий рівень розвитку, задача пошуку та підтримки реальних соціальних проєктів здобула підвищену актуальність. Handstree допомагає проєктам бути впевненими у фінансовому майбутньому, а благодійникам — знаходити однодумців і донатити перевіреним ініціативам.

Команда проєкту розпочала роботу над діджитал-майданчиком ще у Маріуполі, а зараз продовжує розробку у Берліні.

HisStory

HisStory — — інтерактивне родове дерево з можливістю збереження та організації фотографій. Онлайн-платформа дозволяє візуалізувати хронологію свого життя та сім'ї, колекціонуючи нотатки, фотографiї та спогади.

Для українського ринку проєкт має версію Незабуду, яка позиціонується як меморіал пам’яті.


Medical Intelligence Assistant

Medical Intelligence Assistant (MIA) – програмне забезпечення з інтеграцією у медичні екосистеми. МІА інтегрується з будь-якою медичною системою та застосунком пацієнта, збирає анамнез та вносить ці дані до медкарти. Під час консультації МІА надає лікарю варіанти діагнозу, а після консультації через цифровий образ лікаря (DeepFake) доступно пояснює пацієнту призначення.

Для команди стартапу це не перший проєкт зі сфери охорони здоров’я. Дмитро та Сергій Сергєєви вже створювали сайт «Медконтроль» та медичний бот «Марта». Крім того, серед їхніх розробок сіті-бот «Назар», який надає оперативну інформацію про комунальні аварії та поточні ремонти.

Monolytics

Monolytics — платформа автоматизації на основі штучного інтелекту для роботи з воронкою продажів. Інструмент відслідковує шлях клієнту від першого дотику до оформлення покупки і є корисним для МСБ. Monolytics автоматизує маркетингові операції промотування, надає деталізовану аналітику та допомагає знаходити інсайти в роботі з клієнтами.

Sneat

Sneat — SaaS-рішення для ресторанів, яке включає персоналізовані електронні меню та замовлення. Платформа дозволяє створити діджитал-меню з можливостями перекладу, кастомізації під конкретну тематику, перегляду страв в AR, обробки замовлень онлайн тощо.

У команді троє учасників, які мають більше дванадцяти років сумарного досвіду в ІТ та праві. Під час проходження програми стартапери зробили півот — зміну напрямку стартап-діяльності.

TEMB

TEMB — цифрова система швидкого доступу до медичних даних. Вона складається з багатофункціонального вебдодатку та браслета з QR-кодом. Сканування коду під час критичних для здоров’я ситуацій дозволяє завантажити всю необхідну медичну інформацію володаря браслета. Діджитал-рішення забезпечить лікарів та медичних працівників швидкий доступом до даних, а пацієнтів запевнить у безпеці.

Над ТЕМВ працюють студенти Державного торговельно-економічного університету. Протягом навчання вони вже запускали декілька технологічних проєктів.

Timbi

Timbi — сервіс підключення комунальних послуг. Платформа являє собою універсальний спосіб подання заявки на підключення газу, електроенергії або води. Користувач має змогу обрати постачальника, завантажити необхідні документи та створити заявку на підключення. Верифікація проходить через Дія.Підпис.

Зараз проєкт знаходиться на стадії розробки. Постачальники комунальних послуг наголосили, що готові розглянути пропозицію, якщо побачать результативність стартапу.

Інтерактивні історії

Інтерактивні історії — розвиваючий цифровий додаток для дітей. У ньому доступні казки з оригінальним сюжетом та іграми, які вплетені в сюжет. Кожна історія унікальна та покликана мотивувати дитину до розвитку і навчання.

Чат-бот Зая

Чат-бот Зая — перший чат-бот в світі, який формує заяву про злочин в PDF форматі з підписом заявника. Сервіс створено за сприяння Національної поліції та МВС України для спрощення взаємодії громадян з органами охорони правопорядку.

На основі досвіду роботи з чат-ботом Зая команда планує розробляти індивідуальні рішення під потреби бізнесу, громад, політиків для оптимізації та автоматизації їх процесів, оформлення протоколів зборів, проведення опитувань тощо.


Програма реалізується організацією SocialBoost та Акселератором 1991 за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка України“.

1991 Accelerator — проєкт громадської технологічної організації SocialBoost, що з 2012 року за підтримки міжнародних донорів та партнерів розвиває ІТ-ініціативи із вагомим соціальним впливом. З 2016 року команда 1991 провела 27 інкубаційних і акселераційних програм, випустила більше 200 стартапів, 30% з яких отримали понад 2,5 млн доларів грантів та інвестицій.

4
2104