Стратегічна сесія для рекламної агенції: шлях до успіху

Кінець року завжди стає моментом рефлексії та планування для багатьох компаній, і саме тоді ми вирішили провести внутрішню стратегічну сесію, підбадьорені позитивними фінансовими результатами минулого року. Попри виклики, агенція показала чудові результати, але ми прагнули не просто зберегти успіх, а й підняти його на новий рівень, розширюючись та стаючи ще кращими.

У цій статті ми ділимося досвідом самостійного проведення стратегічної сесії, яка допомогла нам зміцнити позиції та рухатися вперед з новою силою.

Початкові кроки: Визначення цілей

​​Планування стратегічної сесії починається з власника бізнесу, який стає замовником розвитку свого проєкту. Головна мета - відкриття нових можливостей для росту, активізація потенціалу керівників та співпраця між відділами для досягнення спільних цілей.

Команда - серце стратегії

Формування команди для сесії - ключовий момент. Важливо залучити не тільки топменеджмент, а й лідерів усіх напрямків, при цьому організатором повинен бути не власник бізнесу, що дозволяє зберегти об'єктивність та ефективність дискусій.

Але вам також потрібно переконатися, що місце де ви її проводите підходить для творчості. Бажано це проводити по за межами офісу.

Основні учасники:

  • Власник бізнесу
  • Топменеджери
  • Керівники усіх напрямків
  • Модератор

Важливо - Власник бізнесу не має бути модератором. Модератор - за можливістю не має бути учасником активних обговорень, а тільки модерувати та направляти.

Планування та виконання

Підготовка до стратегічної сесії вимагає детального планування та готовності кожного учасника. Встановлення конкретних цілей, визначення можливих перешкод та розробка детального плану дій дозволяють команді знайти оптимальні рішення та визначити кроки до їх реалізації.

Головні тачпоїнти:

  • Можливості досягнення цілі. Що саме треба зробити.
  • Перешкоди які можуть завадити досягти цілі.
  • Рішення, покроковий план досягнення цілей.

Цей простий, але водночас дієвий метод допоможе знайти рішення як досягти цілей враховуючи всі ризики, перешкоди та сформувати покроковий план дій з відповідальними за кожну задачу. Все по Smart. 

Інтеграція ідей та розвиток

У процесі стратегічної сесії важливо створити атмосферу відкритості та прийняття, де кожен може поділитися ідеями. Це дозволяє інтегрувати нові ініціативи в загальний план та адаптувати його за потреби.

Результати та контроль

Регулярний перегляд досягнень та обговорення викликів допомагає команді залишатися на правильному шляху та вносити корективи в стратегію. Як зазначив Майк Тайсон, "У всіх є план, поки вони не отримають по морді". Готовність до ризиків та швидка реакція на зміни - ключ до успіху.

Деякі питання для обговорення:

  • Обговорити результати.
  • Обговорити перепони та їх вирішення.
  • Обговорити втрати та ризики.
  • Залучайте всю команду для реалізації планів.
  • Відсвяткувати перемоги.

Впевнений, що подібний підхід може стати цінним інструментом для будь-якої компанії, що прагне до зростання та розвитку. Впровадив її в практику дозволить вам вийти на новий рівень досягнень.

1295