Суперсила партнерства: як Київстар об'єднує лідерів у своїх проєктах

Київстар – найбільший телеком-оператор країни з 26 млн абонентів. Як і належить лідеру, у компанії діють суворі правила партнерства. Основне завдання спільних проєктів – об'єднувати зусилля з першими номерами з інших сфер, щоб створювати ще більше переваг для користувачів.

Докладніше про принципи партнерства Київстар можна дізнатися з відео проєкту «Двоє в каное, не враховуючи бюджету» від рекламно-комунікаційного холдингу NCG. У ньому Тетяна Лукинюк, директорка розвитку бізнесу на масовому ринку Київстар, розповідає про те, як обирає партнерів, які процедури необхідно пройти, і чому ексклюзивність досвіду та лідерство у своїй категорії можуть бути визначальними факторами.

«Як велика компанія, ми розуміємо, що нам, аби розвиватись далі, треба рухатися дещо венчурним способом, тобто брати деякі ризики на себе. У високопотенційних напрямках, де ми бачимо майбутнє, ми розвиваємо партнерство, яке пов'язане не з тендерами, а, швидше, з великими перспективами, які й ми, і партнер, бачимо», – говорить Тетяна Лукинюк під час інтерв’ю.

Якими можуть бути результати таких колаборацій та деякі яскраві приклади співпраці між сильними брендами наведено у цій статті. 

Завжди цікавий контент

Одним із найяскравіших стратегічних партнерств є платформа онлайн-телебачення Київстар ТБ, партнерський проєкт групи 1+1 media та компанії Київстар. Це платформа онлайн-телебачення, яка надає користувачам доступ до десятків тисяч годин вітчизняного та закордонного контенту, прямоефірних програм, і регулярно пропонує ексклюзивні допрем’єрні покази проєктів. Платформа Київстар ТБ доступна для всіх операторів мобільного зв’язку в Україні.

Партнерство влаштовано так: 1+1 media відповідає за наповнення бібліотеки платформи та за менеджмент проєкту, а Київстар забезпечує дистрибуцію контенту абонентам.

Онлайн-банкінг 

Разом Альфа-Банк Україна та Київстар оголосили про стратегічну співпрацю для створення спільних пропозицій своїм клієнтам, і вже у березні 2021 року сервіс управління послугами Київстар було інтегровано до цифрового банку. Далі клієнти почали об'єднувати профілі та отримали можливість у Sense SuperApp поповнювати рахунок в один клік, користуватися кешбеком за послуги мобільного оператора, підключати додаткові акції.

Перші результати виявилися успішними, і сьогодні компанія має довгостроковий план співпраці, корисної як абонентам Київстар, так і користувачам Sense SuperApp.

Турбота про здоров’я

У червні 2021 року Київстар та компанія Helsi підписали Меморандум про співпрацю. У планах – розвивати інноваційні напрямки у сфері цифрових медичних сервісів, а також інформувати населення щодо можливості запису на вакцинацію від Соvid-19 в різних містах України. Helsi – це сучасна медична електронна система, створена для пацієнтів, лікарів, аптек, державних та приватних медичних закладів. З мобільним додатком жителі України можуть записуватися на очні та дистанційні консультації у державних та приватних медичних закладах, отримувати нагадування про необхідність наступних вакцинацій, замовляти ліки, тощо. Усі абоненти Київстар отримали можливість користуватись мобільним додатком та вебсайтом медичного сервісу Helsi без оплати мобільного дата-трафіку.  

Більше можливостей у «Мій Київстар»

Окрім великих та стратегічних проєктів, компанія активно залучає партнерів до роботи всередині власного застосунку «Мій Київстар». Частина таких ініціатив діє як бонуси для абонентів. Наприклад, вони можуть безкоштовно підключити сервіс доставки Rozetka Premium. Або отримати бонуси при заправці на WOG.

Є і велика кількість акційних пропозицій від Winetime, Zakaz.ua, Raketa, MAUDAU та багатьох інших партнерів. Вони доступні через застосунок «Мій Київстар». Такі партнерства дозволяють покращити клієнтський досвід, а отже й поглибити залученість абонента в застосунок. Крім того, це додатковий інструмент продажів для партнерів, оскільки щомісяця застосунком активно користується декілька мільйонів людей. 

Об'єднання заради змін

Лідер телекомринку ініціював створення школи мобільної грамотності для людей похилого віку – «Смартфон для батьків». Головна місія освітнього проекту – допомогти старшому поколінню навчитися повноцінно використовувати сучасні смартфони. У 2021 році ця ініціатива почала залучати партнерів, щоб, об'єднавшись, подолати цифрову нерівність. До ініціативи приєдналися Нова пошта, Samsung, Rozetka, Helsi та 1+1 media.

«Досвід Київстару демонструє, що ефективне об'єднання зусиль успішних брендів допомагає як збільшити переваги для своїх клієнтів, так і залучити нових. Головне – вибирати тих партнерів, які поділяють ваші цінності та схожим чином бачать своє місце у суспільстві», – говорить Дмитро Катрич, Business Development Director рекламно-комунікаційного холдингу NCG та ведучий Youtube-шоу про партнерство.  

2144