Таких конкурсів ще не було в Україні. Сергій Сіунов, фіналіст CASES: Design Challenge

16 жовтня відбувся CASES: Design Challenge — фінал масштабного конкурсу графічного дизайну. Захід проходив за підтримки генерального партнера Parimatch Ukraine. В межах конкурсу дизайнери мали індивідуально протягом тижня виконати бриф (а саме — створити ключовий образ та серію концептуальних матеріалів з його використанням — цифрові матеріали для соцмереж, брендовану продукцію та фотозони), а фіналісти — ще й захистити його перед журі.

Кожен учасник мав можливість на свій розсуд обрати один із трьох брифів, які були розроблені спільно з Parimatch Ukraine:

  • Кампанія до матчу за участю футбольного клубу «Шахтар».
  • «Амбіційна команда», в якому дизайнери мали можливість створити брендовані матеріали для представлення команди та корпоративної культури бренду Parimatch на конференціях.
  • Let's Play, присвячений темі кіберспорту.

Призовий конкурс заходу склав понад 100 000 грн. Заявки подали 573 дизайнери з усієї України, а в фінал потрапили лише 10. 

Ми записали з ними інтерв’ю і попросили поділитись власними враженнями. У цьому матеріалі ми поспілкувалися з Сергієм Сіуновим, дизайнером з Києва.

Сергій Сіунов, фіналіст CASES: Design Challenge

Розкажіть про себе та свій шлях у графічному дизайні. З чого все почалось?

Дизайном я захопився ще в школі, на уроках креслення пізнавав подвійне проникнення та працював зі шрифтами. З появою комп'ютерів занурився у вивчення продуктів Coral та Adobe.

У 2000 році я закінчив факультет менеджменту і маркетингу КПІ, але працювати став ще під час навчання, в рекламному бізнесі. Починав з медіапланування, а на момент випуску вже працював дизайнером в локальній рекламній агенції. Там я допрацював до артдиректора. 

Був учасником величезнї кількості проєктів для різних брендів, що тільки не робив — від неймінгу до виставкових стендів і рекламних роликів. Брав участь у конкурсах і був відзначений на Київському міжнародному фестивалі реклами за роботу для Samsung. Зайняв друге місце в конкурсі дизайну річних звітів з роботою для Укртелекому.

Чим вас приваблює графічний дизайн?

Графічний дизайн займає вагому частину моєї діяльності, але для мене це більше інструмент для створення візуальної складової продукту або послуги, від логотипу до рекламних макетів. У роботі використовую всі креативні інструменти та можу повною мірою втілити ідею в життя.

Сергій Сіунов, фіналіст CASES: Design Challenge

Як ви дізнались про змагання?

Моя дівчина побачила інформацію про конкурс, наскільки пам'ятаємо, на DOU. Показала мені, я зацікавився і вирішив взяти участь.

Що вас найбільше зацікавило в конкурсі?

Таких конкурсів ще не було в Україні, до того ж партнером його виступав Parimatch Ukraine — бренд дуже харизматичний і активний на рекламному ринку. Тому думка про те, щоб зробити щось яскраве, ідейне та потужне зачепила мої амбіції, і ось я в грі.

В конкурсі можна було обрати три брифи: про клуб «Шахтар», кіберспорт та про команду бренду Parimatch. Який обрали ви і чому?

Подивившись на брифи, я відразу вирішив, що буду думати в ключі потенційно комерційно успішної ідеї для всіх брифів відразу. Перша моя ідея покриває всі брифи і може бути розвинена і реалізована в їх межах. 

Тема кіберспорту, комп'ютерних ігор для мене близька, я був в темі з моменту народження ігор та проводив в них багато часу в певний момент. Був час, коли я вдень працював на комп'ютері, а ввечері та вночі відпочивав в іграх.

Які ваші враження про конкурс?

CASES: Design Challenge став для мене чудовою можливістю зарядитися, осмислити, придумати, розім'ятися і відчути дух змагання.

Чи радите ви подаватись на конкурс іншим дизайнерам?

Однозначно раджу всім брати участь! Це шанс перевірити свій талант, майстерність, досвід і рівень.


Якщо пропустили трансляцію, дивіться запис, як відбувався фінал конкурсу CASES: Design Challenge за підтримки генерального партнера Parimatch Ukraine.

1865