TikTok для В2В

Вже відомі числені кейси дуже успішного старту в TikTok різних популярних брендів, але переважно всі вони зі сфери В2С. Та погляньмо і на досвід компаній, що працюють в В2В.

Пред тим, як починати вкладати зусилля в просування у соцмережі, яка зростає найшвидше з усіх, варто відповісти на такі три питання.

1. Для чого бути активними в TikTok?

Має бути зрозуміла причина для того, щоб інвестувати в TikTok час та фінанси. Обов'язково треба визначити, чи є ваша аудиторія в TikTok та чи знайдуться інфлюесери, які зможуть гідно представити бренд. Доведеться вкластись у створення унікального креативного контенту. У компанії Zoom, наприклад, вийшло використати час COVID-обмежень та отримати максимум від співпраці з інфлюенсерами.

2. Які варіанти комунікації обрати?

Хоч більшість брендів мають впізнаваний стиль, проте вміють “перемикатись” та налаштовуватись на аудиторії з різних платформ. У B2B маркетингу працює так само, замість того, щоб розповсюджувати однаковий контент на усіх платформах, варто подумати про аудиторії на кожній з них, враховуючи їх інтереси й поведінку.

У TikTok є можливість діяти інакше, ніж наприклад, в LinkedIn. Користувачі платформи не налаштовані сприймати бренд-маркетинг, вони шукають легкого, цікавого та чіпляючого контенту.

Деякі ідеї:

  • Діліться користувацьким контентом (UGC), бо так заведено в тіктокерів.
  • Не втрачайте нагоду брати участь у челенджах та висвітлювати крізь призму бренду усі релевантні тренди.
  • Демонструйте продукти чи послуги, адже формат коротких відео - чудова можливість показати їх головні якості та спокусити глядачів дізнатись більше.
  • Відповідайте на питання користувачів щодо продукту та наголошуйте на перевагах.
  • Залучайте реальних людей до участі у відео-контенті, замість використання стокових картинок та заготованих текстів про бренд.
  • Довавайте гумору, де можливо.

3. Як побудувати команду?

У TikTok найлегше бути видимими за допомогою вірусних відео. Але щоб здобути довіру користувачів та постійно підтримувати інтерес, треба, щоб про ваш бренд говорили й інші. Тому без залучення інфлюенсерів не обійтися. У В2В сфері не настільки важлива кількість підписників, скільки релевантність цільової аудиторії обраного інфлюенсера. Краще менше, але в потрібній сфері. На підбір партнерів для співпраці доведеться витратити час, але саме у побудову довгострокових відносин і варто вкладати.

Підґрунтям усіх класних дієвих маркетингових заходів є планування, стратегія та партнерство. Якщо готові вкладати у свій B2B TikTok акаунт, для початку визначайтесь із “навіщо”, “що” та “як”.

1354