Типи розробників і як дизайнеру з ними працювати

У попередній статті ми розповіли базові знання про фронтенд розробку, які точно знадобляться кожному дизайнеру (чудова можливість нагадати всім, хто ще її не читав). Далі ми поговоримо про чотири типи розробників та їхній світогляд, розуміння чого мало би спростити життя кожному веб-дизайнеру.

Консерватори

Це найпоширеніший вид розробників. У своїй роботі вони не використовують нові технології, а вперто продовжують працювати зі старими.

Чому так? 74% сайтів в інтернеті написані на JQuery, щоб переписати на умовний React, знадобляться великі кошти та роки розробки.

Технології:

Як визначити: «Мені потрібен дизайн у фотошопі».

Аматори

Це ті розробники, які не тямлять у фронтенді. Вони хочуть створити проєкт у чи не найпростіший спосіб і за допомогою тих технологій, які зможуть легко опанувати. До речі аматори також часто виступають у ролі клієнта.

Чому так? Є люди, які мають ідею проєкту та бажання зекономити й починають самостійно розробляти продукт, не розуміючи технологій.

Технології:

Як визначити: «А як адаптувати цю сторінку для телефона?»

Початківці

Їх також можна назвати джуніорами. Та глобальна різниця в тому, що цей тип спеціалістів наймають малі компанії або стартапи для дешевої та швидкої розробки. Початківці не мають чіткої стратегії роботи над проєктом і їхнє знання технологій обмежується базовими принципами.

Чому так? Коли людина починає свій шлях в розробці, в неї є два варіанти: працювати джуніором у великій IT-компанії за мінімальну зарплату або ж обрати маленьку фірму, але заробляти більше.

Технології: Мішанина з JS/CSS бібліотек.

Як визначити: «Моя бібліотека такого не вміє. Перероби».

Професіонали

Цей тип розробників зустрічається здебільшого у великих IT-компаніях. Їхній процес роботи налагоджений, як механізм годинника, вони мають свою стратегію та розуміння.

Технології:

З цим визначилися, нумо переходити до наступної статті в цій серії — взаємодія з розробником.

Замість висновку

Під час роботи з frontend-розробниками ймовірно не вдасться повністю уникнути проблем чи непорозумінь. Та коли ви добре розумієтесь на своїй справі, це допоможе вам обійти стандартні помилки і полегшити життя собі та розробникам.

А щоб отримувати ще більше контенту та інсайтів про дизайн, підписуйся на наші соцмережі

Instagram

LinkedIn

1954