ТОП-10 нейромереж в роботі диджитал агенції

За останній рік в New Strategies ми протестували понад 100+ різних нейромереж. Не лише навчилися з ними ефективно працювати, а й відібрали найбільш практичні та інтегрували їх у наші процеси створення контенту. Тепер ми готові поділитися з вами найкращими з них, розподіляючи за їхнім функціоналом. Акцент зробимо на використанні в створенні контенту. 

1. Генерація ідей та текстів

Головна задача таких нейромереж зрозуміти поставлене завдання, швидко згенерувати текст та влучати в контекст. Ці нейронки стають ідеальним рішенням для прискорення процесу створення ідей постів, сторіз, конкурсів у соцмережах, сценаріїв, комунікаційних ідей, пошуку інсайтів та багато іншого. Попри появу таких нейромереж як Bard та Claude, всім відомий Chat GPT досі актуальний, особливо після виходу його 4 версії та додавання нових плагінів. Тому він і очолює наш ТОП. Нижче на скріншоті можете порівняти креатив цих систем. (П.С. Помилки чатів ви одразу побачите: про Lipton чати додумали самі, Bard не виконує умову за кількістю символів і т.д.)




2. Переклад

Коли перед вами стоїть завдання перекласти серйозні тексти, де вкрай важлива точність і глибоке розуміння контексту, Deepl найкращий вибір. Тіт у можливість перекладу на численні мови, і функціонал перекладу файлів, і додаткові можливості навіть у безкоштовній версії, а також наявність додатків для мобільних пристроїв, і це лише частина переваг. А найважливіше: якість перекладу вища, ніж у звичайному Google Translate. Веселий приклад нижче. 

3. Генерація зображень

Ось з десяток нейромереж які створюють картинки: Leonardo AI, Stable Diffusion XLBing Image Creator, DALL-E, Lexica Art, Ideogram AI, BlueWillow, Craiyon, Kandinsky. Всі вони мають право на життя. Можна зробити окреме велике порівняння, але спойлер - все одно переможе Midjourney. Чому? Бо вона не тільки генерує картинки високої якості (знову спойлер - найдетальнішої та найточнішої і тут майже завжди буде по 5-ь пальців в людей), не тільки здатна генерувати картинки швидше ніж всі інші нейронки, але і дозволяє редагувати картинки прямо у своєму інтерфейсі, що значно прискорює відбір потрібних генерацій. 

4. Збільшення зображень

Буває, що клієнт надсилає пекшот продукту або логотип у надто малому розмірі. Або ж ви знаходите ідеальне зображення, але його якість залишає бажати кращого. Раніше в таких випадках багато хто користувався сервісом Upscale. Але не всі знають про існування ще одного ефективного інструменту: Nightmareai. Цей сервіс дозволяє підвищити деталізацію зображення до 10 разів, а також здійснити легкий фейсліфтинг, якщо на зображенні присутня людина. 

5. Видалення зайвого

Сьогодні вже ніхто не дивується можливості видалити фон або якийсь об'єкт на зображенні. Більшість знає про Adobe Photoshop, але для використання його потрібні навички та час. Іноді може бракувати або одного, або другого. У таких ситуаціях відмінно підійде сервіс Clipdrop на базі Stable Diffusion. Тут можна швидко видалити фон за допомогою функції Remove Background, прибрати небажаний об'єкт інструментами Cleanup або Sky Replacer, а також розширити зображення, подібно до Adobe Firefly, за допомогою функції Uncrop. Особлива перевага - висока швидкість обробки. Ідеально, коли потрібно швидко підготувати презентацію та видалити фон зі знімка.

6. Перефарбування

Знайшли цікаве зображення, але воно в чорно-білому форматі? Не переживайте! Сервіс Palette.fm надасть йому кольору та життя. Це чудовий інструмент під час підготовки тендерних презентацій або при створенні навчальних матеріалів.

7. Редагування дії

DraGAN, нейросітка, яка революціонізує світ фотографій. Вона дає можливість змінювати поставу та вираз обличчя на фотографіях, починаючи від відкривання пащі у собак і закінчуючи поворотом голови людини. Промахнулися під час важливого знімка? Тепер можна просто потягнути за голову на фото, і ваш портрет буде дивитися прямо в камеру. Хочете додати посмішку? Просто потягніть за куточки губ. Єдиний мінус - складне інсталювання (відео інструкція тут, а офіційний код тут).  

8. Анімація обличчя

Маєте статичне зображення, на якому зображена людина або герой, схожий на людину, і мрієте, щоб він заговорив? Ця мрія вже не така неможлива, як може здатися, на перший погляд! На ринку існує дві передові нейросітки, які можуть перетворити вашу картинку в анімацію: D-ID та HeygenМи спробували обидві  в дії й можемо впевнено заявити, що Heygen показав себе кращим варіантом. Особливо після останніх оновлень: тепер Heygen також пропонує онлайн-переклади.

Де це можна використати? Створити проєкт з живими діячами культури, як в прикладі нижче. Оживити відмальованого бренд героя під час тендерної презентації, або під час демонстрації сторіборду. Нам навіть вдалося використати живий аватар людини під час дзвінка з клієнтом =). Варіантів багато.  


9. Створення відео

Мрієте створити анімаційний кліп зі своєї улюбленої статичної картинки? Сьогодні це можливо завдяки трьом платформам для створення анімації зі зображень:

  • Kaiber - цікавий у випадках абстрактного та динамічного креативу.
  • Pika - вирізняється відносно безкоштовним функціоналом і цікавими плагінами.
  • Runway - надає консистентний та передбачуваний результат.

З усіх перелічених, ми особливо рекомендуємо Runway для тих, хто шукає надійний результат. Проте будьте обережні - ефект "проклятого відео" ще актуальний!

Окремо від цих трьох платформ стоїть Leiapix. Сервіс дозволяє перевести статику в 3d площину. 10-15 таких 3d картинок і можна змонтувати певний динамічний ролик. 

10. Діпфейки

Шукаєте інструмент для створення діпфейків? DeepSwap - саме те, що вам потрібно. Тим паче нещодавно вийшла версії 2.0. Хоча такий інструмент може бути не надто корисним для корпоративних проєктів, він ідеально підходить для розваги в колективі. Адже ми всі розуміємо, що у сфері цифрових технологій завжди місце творчому підходу!

Підсумок

Ми поділились найкращими нейромережами для диджитал креативу на нашу думку. Як використовувати нейромережі далі - вирішувати вам. Тим часом ось коротенький список з посиланнями з нашого ТОПу:

  1. Chat GPT, https://chat.openai.com/, ідеї та тексти
  2. Deepl, https://www.deepl.com/en/translator, переклад
  3. Midjourney, https://www.midjourney.com, генерація зображень
  4. Nightmareai, https://replicate.com/nightmareai/real-esrgan, покращення якості зображень
  5. Clipdrop, https://clipdrop.co/stable-diffusion, видалення зайвого
  6. Palette, https://palette.fm, перефарбовування з чб в колір.  
  7. DragGAN, https://github.com/XingangPan/DragGAN, редагування дії в кадрі
  8. Heygen, https://app.heygen.com/home, анімація обличчя
  9. Runway, https://runwayml.com, створення відео з зображення
  10. Leiapix, https://convert.leiapix.com/animation, переведення статики в 3d площину


3875