ТОП 6 прийомів для створення презентацій у 2022 році


Зустрічали жахливі PowerPoint презентації з різнокольоровими слайдами та кепськими картинками? Тоді ви повинні прочитати цю статтю!

Бізнес-презентація – незамінний інструмент комунікацій більшості організацій зі своїми партнерами та клієнтами. Вона візуально передає важливу інформацію про компанію або продукт та спонукає до дії аудиторію.

Ми зібрали ключові, на нашу думку, прийоми для створення сучасної бизнес-презентації.

1. Не використовуйте шаблони PowerPoint у вашій презентації, вони вже не в моді й відразу прийматимуться вашою аудиторією як «неякісний товар». Використовуйте краще інтерактивну навігацію. Якісна навігація з іконками дозволяє читачам швидко переходити до потрібного розділу та допомагає зрозуміти, де ви зараз перебуваєте у презентації.

2. Не рекомендуємо використовувати більше ніж 5 різних кольорів під час створення своєї презентації. Більше того, використовуйте тільки 3 базові кольори, тому що 2 інших - це, як правило, відтінки основних кольорів.

3. Правильне використання модульної сітки – це половина успіху якісного дизайну у вашій презентації. Модульна сітка допомагає не перевантажувати слайд. Якщо ваш зміст не вміщується на слайді, варто розділити його на дві частини або скоротити обсяг інформації до основних тез.

4. Частий коментар від прихильників правил публічних презентацій не використовувати темний фон. Але якщо не плануєте друкувати цю презентацію, то сміливо використовуйте темну тему, що виділить презентацію серед інших.

6. Яка ж бізнес-презентація без таблиць і графіків? Але як зробити їх красивими? Усе просто — прибрати все зайве. Мінімалізм у цій справі – найкращий друг. Якщо таблиця вийшла занадто масивною, спростіть її, інакше постраждає наочність. Іноді з десятків рядків і стовпців потрібно залишити лише кілька найважливіших. Можна скоротити формулювання, забрати зайві показники, округлити числа тощо.

І обов’язково впроваджуємо аналітику з конверсії переходів. Адже який сенс вкладати стільки часу та грошей у створення бізнес-презентації та не розуміти її ефективності? Ми пропонуємо у презентації ставити інтерактивні гіперпосилання/QR код на сайт чи лендинг для подальшого ведення потенційного клієнта.

Презентації – чудовий візуальний метод комунікації з клієнтами та партнерами. Якщо вам потрібно розробити презентацію, звертайтесь у Shapoval Agency!


2226