Топ книг для дизайнерів та ілюстраторів від видавництва ArtHuss

Починаєте обирати подарунки на свята за кілька днів до події чи заздалегідь?

Пропонуємо добірку із топ-5 книг світових бестселерів для дизайнерів та ілюстраторів, які вийшли у видавництві ArtHuss, що стануть гарним подарунком. Якщо хочете креативніше виражати себе в професії, розумітися на всіх робочих нюансах або мати чіткі інструкції для розвитку своїх проєктів, книжки з цієї добірки точно покращать ваші навички і додадуть мотивації.


1. “Графічний дизайн: Нові основи”, Еллен Лаптон, Дженніфер Коул Філліпс

Ця книжка — посібник зі створення візуальних форм, із нього дизайнери дізнаються, як вибудовувати розмаїття і складність на основі простих зв’язків. У ній зібрані ключові концепції візуальної мови, необхідні для будь-якої дизайнерської роботи, від розробки лого чи фірмового бланку — і до складного вебсайту. Як зазначають авторки бестселеру — Еллен Лаптон і Дженніфер Коул Філліпс — у книзі вони хотіли показати, як подолати прірву між програмним забезпеченням і візуальним мисленням.


2. “Дизайн для реального світу. Екологія людства та соціальні зміни”, Віктор Папанек

Книга Віктора Папанека вже стала класикою серед професійної літератури для творчих професій. Це справді яскравий взірець філософії фаху, викладеної через історію його розвитку з усіма здобутками й хибами, через усвідомлення його широких можливостей і бачення його місії в подальшому житті людства. Найбільша цінність цієї книжки — її світоглядна складова. Щоб знати про фундаментальні у своїй професії, починайте з книжки Віктора Папанека.

3. “Емоційний дизайн” та “Опанувати складність”, Дональд А. Норман

Комплект книг Дональда Нормана — це такий мікс порад про те, що кожен із нас має стати дизайнером сам для себе, вибираючи предмети й інтерпретуючи їх, творячи власний простір, взаємодіючи та спілкуючись із оточенням, і просто живучи власним життям. Наша прив’язаність до речей, здатність проектувати на них себе й робити їх частиною наших власних історій — безмежний простір для роботи дизайнера. Життя складне — констатує Дональд Норман, — і з цим треба змиритися, але не варто його ще більше ускладнювати. Проте коли за складністю стоїть осмисленість, логіка й система — ми цілком здатні її опанувати.

4. “Анімація”, Ендрю Селбі

У цій дивовижній книжці автор Ендрю Селбі зібрав етапи різних видів створення анімації і проілюстрував їх яскравими прикладами робіт Walt Disney Studios, Warner Bros., Pixar і десятка інших найвідоміших студій. Відкривши книжку, можна побачити весь процес розробки анімації світових студій, який більше ніде не можна знайти. Крім збалансованого поєднання теорії та історії анімації, ви знайдете тут практичні поради для початківців: починаючи від оформлення портфоліо й принципів ефективної самопромоції й закінчуючи написанням мотиваційного листа та підготовкою до співбесіди.

5. “Як стати успішним ілюстратором" та "Як зрозуміти ілюстрацію”, Дерек Бразелл, Джо Девіс

Ці книжки для тих художників-ілюстраторів, хто хоче перетворити свою пристрасть створювати нове на бізнес. Автори дали відповіді на найпоширеніші питання щодо професії ілюстратора. Як обрати галузь і знайти своє місце на ринку? Як привабити замовників і відстояти свої права? Які навички слід засвоїти насамперед і що робити, аби не відстати від часу? У цих книжках зібрано унікальну колекцію знакових робіт топових світових ілюстраторів. Кожну з представлених ілюстрацій супроводжує інформація про контекст її створення та використання, бриф і призначення, обставини й особливості роботи над зображенням.

Надихайтеся прочитаним, перевіряйте поради на практиці і реалізовуйте нові ідеї, які виникнуть завдяки книгам від ArtHuss.

4741