Три причини використовувати XR у виробництві контенту

Три причини використовувати XR у виробництві контенту. Зображення: WePlay Studios

Технології розширеної реальності (XR) пропонують новий спосіб взаємодії з цифровим світом. За допомогою пристроїв та програмного забезпечення стирати кордони між віртуальним і реальним світами стає все легше, що в цілому може спричинити революцію у сфері розваг. XR-технології, включаючи віртуальну реальність (VR), доповнену реальність (AR) і змішану реальність (MR), – це вже не приємне доповнення до звичного набору інструментів, а невіддільна компонента процесу виробництва контенту абсолютно нового рівня.

Захопливий досвід перегляду

Класичні науково-фантастичні фільми й до сьогодні захоплюють глядачів блискучим наративом, але багато хто погодиться, що можливості тогочасних візуальних ефектів були обмежені, тож сучасним кіноманам вони можуть здатися досить примітивними. Розвиток візуальних технологій прискорюється з кожним роком, що не може не радувати реалістичністю. Звичайно, сама по собі XR не замінить захопливого сценарію, але може підсилити його ефект, дозволяючи глядачам приміряти на себе роль ще одного персонажа, досліджувати вигадані всесвіти та взаємодіяти з елементами історії так, як раніше навіть неможливо було уявити.

Для шоу One True Genshinologist та Astra Carnival: The Prince Cup Invitational фахівці з доповненої реальності WePlay Studios вміло «вивели» на сцену улюблених героїв популярної відеогри Genshin Impact та повністю відтворили місце подій гри. Завдяки такому підходу серія заходів виглядала як спін-офф гри. Команда ретельно відтворила кожну деталь зовнішності персонажів та сюжет гри, щоб передати її сутність. Використання доповненої реальності надає захопливий досвід перегляду – зачаровані глядачі відчували, ніби потрапили до магічного світу.

Майданчик Astra Carnival: The Prince Cup Invitational. Зображення: WePlay Studios

Продакшн без меж

Часто найкращі ідеї розбиваються через технічні обмеження. Організаторам інколи доводиться відмовлятися від креативних ідей, якщо місце не дозволяє їх реалізувати або монтаж декорацій займе забагато часу. XR допомагає подолати усі ці труднощі й створити сцену будь-якої конфігурації з нуля.

Один із кейсів WePlay Studios ще раз доводить, що XR вже перетворився на обов’язковий інструмент в арсеналі виробника контенту. Під час роботи над кліпом One Nation Under Love для Тіни Кароль і Даян Воррен продюсерська команда зіткнулася з проблемою, яка могла звести початковий задум нанівець. Планувалося, що Даян зафільмують на тлі Статуї Свободи у Нью-Йорку, та обставини змусили відмовитися від цієї концепції.

Оскільки часові рамки проєкту були досить жорсткими, перенести все на інший день було неможливо, тож XR-фахівці перевершили себе та всього за три дні створили з нуля віртуальний Нью-Йорк разом зі знаменитою пам'яткою.

Оптимізація витрат

Про економічність XR-технологій можна сперечатися довго. Так, сама технологія може обійтися у кругленьку суму. Крім того, фахівців з XR поки що не так багато, тож їхні послуги коштують чимало. Але якщо говорити про створення масштабних шоу на постійній основі, XR може допомогти знизити витрати.

Ви неодмінно поглянете на облаштування сцени по-новому, адже з XR можна створити майже будь-який фон. Замість того, щоб шукати потрібне місце і везти туди тонни декорацій, взятих напрокат чи виготовлених на замовлення, фахівці з XR втілять ваші ідеї за допомогою комп’ютера та спеціального обладнання.

XR – це більше, ніж просто контролювати спецефекти. Технологія докорінно змінює те, як ми робимо контент. Вона допомагає створити цифрові тексти, реквізити та декорації – вже не треба шукати фізичні предмети, щоб скомпонувати бажану картинку. Індустрія розваг переходить до інтерактивного контенту, який залучає користувачів та зближає їх, навіть онлайн. 

724