U Tomorrow Summit — 2021. Українські креативні інновації в дії.

Будуй своє Tomorrow сьогодні! Як же важливо вірити в свої ідеї та втілювати їх у життя. 3–4 вересня в Києві у найбільшому інноваційному парку України та Східної Європи UNIT.City відбувся масштабний міжнародний U Tomorrow Summit (UTS), який об'єднав провідних українських та міжнародних експертів, підприємців, венчурних інвесторів, топ-менеджерів провідних компаній, креаторів із 15 країн світу для обміну досвідом та визначення сучасного вектора розвитку бізнесу в майбутньому. А також щоб разом оцінити інтелектуальний потенціал інноваційних українських стартапів.

«Наше завдання – створювати умови для молодих людей, щоб вони залишалися в Україні та досягали успіхів у нашій країні. Ми, як країна, маємо конкурувати з усім світом, а не між собою. Тому наша мета на найближчі 10–15 років — розвивати Україну як інноваційну державу. Для цього ми створюємо UNIT.City та, зокрема, UTS, який об’єднав людей навколо цієї мети. Дуже радий, що до нас приєдналися іноземні компанії та спеціалісти, які можуть поділитися з нами досвідом та знаннями”, — розповів Василь Хмельницький, засновник холдингу UFuture.

Два дні саміту були переповнені інсайтами від підприємців та компаній, які вже зробили свої мрії реальністю: лідерів найкращих світових компаній — Microsoft, Google, NVIDIA; іноземних гостей — Ріка Расмуссена, професора Каліфорнійського університету в Берклі; Кріса Баррі, генерального директора US Market Access Center у Кремнієвій Долині; власників успішних українських стартапів, які вже завоювали іноземні ринки — Reface, Rocket, Petcube; представників відомих українських компаніій, які перетворилися на гігантів у своїй сфері, — Rozetka, Avalon, «Київстар» та багатьох інших. Понад тисяча учасників саміту мали змогу отримати з перших вуст цінний практичний досвід під час 25 панельних дискусій на різні, але найактуальніші для підприємців теми: від успішного пітчингу стартапу, створення екосистеми для бізнесу до глобальних трендів і масштабування своєї справи на іноземні ринки.

З повним аншлагом у залі пройшли виступи спеціальних гостей UTS. Зокрема, Гаріка Корогодського — комерсанта, письменника, філантропа та засновника благодійного фонду «Життєлюб», який відверто поділився своїми підходами у веденні бізнесу та практичним досвідом у питаннях успішного командоутворення та креативним підходом у самореалізації особистого потенціалу — «Я себе не відчуваю бізнесменом, але я ним є. Суспільство, на жаль, не дає людині, уже відомій у певній сфері, шансу на зміну професії та успішну самореалізацію в інших проявах. Тож мою письменницьку діяльність, якою я зараз професійно займаюся, багато хто не сприймає. А вже скоро вийде друком моя нова книга».

Також, уперше в рамках бізнес-саміту, пройшла жіноча дискусійна панель Creative Women за участі: Катерини Сільченко — засновниці бренда the COAT by Katya Silchenko; Лери Бородіної — засновниці Oh My Look!, LAVLA, G.Bar; Валерії Гуземи — засновниці бренда Guzema Fine Jewerly; Ірини Горової — продюсерки та CEO групи компаній MOZGI GROUP; Лілії Літковської — засновниці бренда LITKOVSKAYA.

«На сьогодні жінки в українському бізнесі не є феноменом. Вони успішні, мають цікавий досвід та можуть розповісти про нього. Жіноче підприємництво стає нормою, і наша велика амбіція — зробити так, щоб усі великі саміти включали таку ж кількість жінок, як і чоловіків. Саме це ми бачимо на UTS, і для нас це великий крок у розвитку жіночого підприємництва», — зазначила Ольга Руднєва, директорка фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД», яка стала модератором жіночої бізнес-дискусії.

U Tomorrow Summit стер усі кордони для молодих та креативних підприємців та став найбільшим майданчиком України для міжнародного нетворкінгу у сфері інновацій та залучення інвестицій у стартапи від потенційних інвесторів та керівників великих корпорацій.

«Молоді дуже важливо спробувати себе в різних напрямках. Так вони отримають справжнє розуміння, що таке технології та креативність. Зараз глобальний тренд — виробниче РО та tech. Усе, що можна замінити роботизованою технікою, буде замінено. За нами залишиться креативність та бажання створювати. Тому ці компетенції та якості важливо виховувати в собі та пробувати за різними напрямами», — відзначила Вікторія Тігіпко, засновниця та керівний партнер венчурного фонду TA Ventures.

На StartUp Alley українські проєкти мали змогу презентували свої найкращі інноваційні технологічні рішення у space-, health-, medicine-, ecology-, agro-сфері гостям та учасникам саміту. Серед них: VRetro, SolarGaps, MOVEONE, Raccoon.World, Wantent, UniExo Rehab, AIMap, Learnmarine, WareTeka, BotShare, KaїN from Ukraine, Caer Sidie, Exen, Nect WORLD, Camtouch — Interact. Engage. Impress, Professional Weightlifting-Personal Coach, Sensorama Lab, Carbominer, Smart street lighting system, other systems for building Smart City, R-di (дверні ручки із вбудованим дозатором дезінфекційних засобів для рук), a-Gnostics, iCardy , Onlizer, Promin Aerospace, Zebrunner, S.Lab (виготовлення біоупаковки, посуду та предметів інтер'єру з конопельного жмиху та пліснявих грибів), ChangeAble (виготовлення новітніх технологічних протезів для соціалізації людей з інвалідністю).

Також у рамках заходу відбулась Pitch Alley, переможцями, за рішенням міжнародного журі, стали двоє учасників програми NEST — Noty.ai та Zeely Appі, які посіли перше і друге місця відповідно, третє місце здобула Organization GG. Від Connect Poland Prize та Lubelski Park Naukowo-Technologiczny SA вони отримали 13 000 $ фінансування та 65 000 $ для виходу на європейський ринок та пошуку партнерів. Участь у пітчингу взяли проєкти: UP Catalyst, SplineCloud, Exenexen.tech, GIOS, StudyDive, Vanongo

U Tomorrow Summit об’єднав однодумців довкола спільної ідеї — вирішувати сучасні проблеми інноваційно, ефективно, креативно та соціально відповідально та став можливим завдяки колосальній роботі організаційного комітету: командам UNIT.City та Київського міжнародного економічного форуму.

2388