У якій програмі зручніше складати план для SMM?

Вибираючи бізнес-тактику, що передбачає просування у соціальних мережах, як окремий інструмент інтернет-маркетингу, важливо приділити особливу увагу розробці контент-стратегії. Адже чим конкретніший план дій, тим швидше досягається результат. Стаття буде корисною тим, хто втомився від постійного хаосу та безуспішних спроб придумати черговий шедевральний пост, а готовий діяти рішуче.

SMM

Чому не можна просто подумки планувати посади

Золоте правило SMM: чіпляючий контент – усьому король, календар публікацій – його найкращий друг. Тому, якщо ви все ще не в курсі їхньої дружби, візьмемо сміливість познайомити вас.

Нагадаємо, контент план для фб, ВК та інших соціальних мереж - таблиця з ідеями, датою розміщення та тематикою постів. Він розробляється індивідуально, тому кожен СММ-фахівець складає сітку публікацій так, як зручно. Стандартний шаблон графіка виходу матеріалу можна створювати за допомогою таблиці Google. Пропонуємо взяти за основу такий приклад.

Навіщо насправді потрібний КП? Ось кілька вагомих аргументів.

Не потрібно чекати на прихід музи красномовства - у вас є готова добірка ідей на місяць вперед, пости виходять регулярно, ви не ламаєте голову і відстежуєте інфоприводи.

  • Економія часу - так, доведеться витратити кілька днів, щоб створити контент план для інстаграма, зате потім лише аналізуєте ефективність публікацій.
  • Зручно команді - якщо у творчому процесі задіяна не тільки “людина-оркестр”, а й копірайтери, дизайнери, контент-менеджери, у них буде можливість спланувати та якісно виконати свою роботу, а не робити абияк тільки тому, що горять дедлайни.
  • Різноманітність тем - плануючи наперед, ви завжди можете продумати тематику статей заздалегідь, а коли складете шаблон на місяць, зрозумієте, чого не вистачає чи якогось контенту занадто багато. При цьому залишиться час на доопрацювання.

Які послуги краще використовувати?

Існує величезна різноманітність спеціальних ресурсів, тому вибрати, в якій програмі зручніше складати контент план smm, ґрунтуючись на особистих уподобаннях, досить легко. Важливо враховувати різну специфіку соціальних медіа, наприклад, в Інстаграмі слід наголосити на візуальної складової профілю, а Facebook ідеально підійде для лонгрідів і промо-постів.

Давайте розберемося, які програми для контенту плану ефективніше використовувати для Instagram, а які ресурси корисні для інших соціальних мереж і в цілому для грамотного складання плану публікацій.

SMM

Обробка фото та планування стрічки:

  • Мабуть, головне питання для тих, хто хоче красивий та стильний Інста-профіль.
  • Найбільш популярний сервіс для накладання фільтрів та корекції кольору - VSCO. Для тих, хто любить теплі фільтри у коричневих відтінках, вінтажні зернисті фото та хоче надати сторінці єдиний стиль.
  • Snapseed – більш професійна корекція кольору та світла. Крім того, можна розмити фон та точково видалити небажані елементи. Тут багато інших інструментів та фільтрів.
  • Nebi – ефект знімків на плівку та круті ретро-фільтри.
  • Unfold та Story Maker - мобільні програми, які дозволять зробити stories окремим видом мистецтва. Спробуйте самі.
  • Highlight Cover та UNUM – незамінні помічники у боротьбі за ефектний профіль. Перший сервіс допоможе зробити тематичні обкладинки для історій, а другий - стане в нагоді, щоб максимально вигідно піднести фото і заздалегідь спланувати стрічку.
  • Сanva – тут можна зробити картинку чи афішу практично для будь-якої соціальної мережі, а також розробити оформлення профілю.

Організація робочих процесів:

  • Asana та Trello – вже класика в управлінні проектами, зручно працювати в команді за методом канбан.
  • Google Таблиці, Google Календар і Google Презентації - хронологічний ланцюжок сервісів. У таблицях пишемо ідеї та плануємо дати, у календарі відстежуємо своєчасність виходу постів, а у презентаціях демонструємо плани команді.

Автоматизація

  • SMM-планер – планування відкладених постів. На місяць ви отримуєте безкоштовно сотню постів для всіх соціальних мереж. Зручно те, що можна планувати і сторіз, і вибір фото з геолокацією.
  • Kuku.io – єдиний інструмент для планування, створення сітки публікацій та відстеження ефективності з безкоштовним пробним періодом.
480