Вибір продакшн-компанії: що треба знати про партнера?

Обрати продакшн-партнера – непроста задача. На що необхідно звернути увагу? Як перевірити, чи можливості потенційного партнера відповідають вашим цілям? Ось коротка інструкція, що допоможе вам у пошуку компанії з виробництва контенту.

Портфоліо

Перше, на що ви обов’язково натрапите – це портфоліо компанії. Швидше за все, увагу привертатимуть фото та відео; дехто додає технічні дані. Однак якщо мова йде про компанію, яка створює віртуальні шоу, – найімовірніше, приклади її контенту можна знайти онлайн, і тоді ви можете не лише побачити ретельно відібрані найкращі моменти, а й отримати повну картину з усіма нюансами. Спробуйте знайти свіжіші події, які покажуть, на якому етапі розвитку перебуває компанія.

Соціальні мережі

Успіх майбутнього заходу багато в чому залежить від репутації продакшн-компанії. Просто введіть ім'я потенційного партнера у рядок пошуку й подивіться, в якому контексті його згадує аудиторія. Якщо компанія не вміє працювати з фанатами, то як вона може стверджувати, що знайде підхід до вашої аудиторії? Отож, якщо хочете зрозуміти, як ваш потенційний партнер взаємодіє з шанувальниками, перевірте його Twitter, Instagram і TikTok. 

Комерційна пропозиція

Одним з труднощів при виборі компанії, яка буде створювати для вас контент, є нерозуміння цін на готовий продукт. Очевидно, що ціна залежить від ряду умов, включаючи людей, які беруть участь у проєкті, обладнання, що буде використане тощо. Однак, усупереч поширеній думці, вища ціна не завжди означає кращу якість. Більшість заплачених вами грошей може піти на оренду локації чи щедру оплату праці фахівців, а не на додаткові технології чи спецефекти. Без деталізованої цінової пропозиції ви не зможете побачити, чи виправдана ціна на послуги партнера.

Комунікація

З відкритих джерел – переглядаючи проєкти та кейси – можна багато чого дізнатися про компанію, але це не замінить особистого спілкування. Саме живі зустрічі допоможуть вам краще зрозуміти, чи буде вам комфортно працювати разом. Крім того, відкрито спілкуючись, ви зможете краще пояснити, які цілі проєкту, та переконатися, що ви з виконавцем на одній хвилі.

Звичайно, на етапах пошуку та переговорів у вас виникне багато запитань. Це нормально! Надійний партнер з виробництва контенту допоможе вам прояснити сумніви та відповість на всі запитання, щоб ви зрозуміли, за що платите і який результат отримаєте. Як компанія з виробництва контенту, WePlay Studios витрачає чимало часу на спілкування з клієнтами та охоче проводить екскурсії по локаціях, щоб якомога наочніше пояснити, що саме можна створити і яких цілей можна досягти разом.

1300