Вплив ПДВ на рекламні бюджети та які є способи заощадити витрати на рекламу

Реклама є ключовим елементом для успішного просування бізнесу, і її частка у витратах компаній постійно зростає. Однак на рекламні бюджети можуть серйозно впливати податкові зміни, тому дуже важливо володіти інформацією про ставку ПДВ на рекламу у вашій країні та як це може вплинути на ваш бізнес. У цій статті ми розглянемо актуальну на 2023 рік інформацію про ставки ПДВ на рекламу та розповімо про можливості використання нашого сервісу для легальної економії.

Раніше, до введення ПДВ, компанії планували свої рекламні бюджети без урахування цього податку. Однак, із впровадженням ПДВ у різних країнах, стратегії та аналіз витрат змінилися, оскільки компанії стали враховувати цей податок при плануванні бюджетів. Розуміння різних ставок ПДВ стало критично важливим для оптимізації рекламних бюджетів і вибору вигідних ринків, що безпосередньо позначається на показниках бізнесу, включно з поверненням інвестицій (ROI).

У різних країнах вартість рекламних кампаній може істотно зростати через високі ставки ПДВ на рекламу.

ТОП-10 країн з найвищими ставками ПДВ:

  • Угорщина - 27 %
  • Данія, Норвегія, Швеція - 25%
  • Ісландія - 24,5%
  • Фінляндія, Греція - 24%
  • Польща, Португалія, Ірландія, Уругвай - 23%
  • Словенія, Хорватія, Італія - 22%
  • Латвія, Литва, Чехія, Аргентина, Бельгія, Іспанія - 21%
  • Австрія, Молдова, Вірменія, Україна, Албанія, Болгарія, Естонія, Франція, Словаччина, Велика Британія, Узбекистан, Франція, Естонія - 20%
  • Німеччина, Кіпр, Румунія, Чилі - 19%
  • Мальта - 18%

Існує не так багато способів зменшити витрати при сплаті цього податку. Однак при виборі того чи іншого методу він має відповідати таким критеріям:

  • легальність;
  • можливість надати звіти до податкової про ваші витрати;
  • простота використання.

Давайте розберемось на прикладі двох клієнтів та їх рекламних кампаній, і наочно розглянемо, як ПДВ впливає на рекламний бюджет і як сервіс BudgetMaxx може допомогти заощадити витрати на рекламу.

Перший клієнт - фахівці з кінології, які поставили завдання просувати безкоштовний курс. Початковий рекламний бюджет становив 670 доларів. Від цієї суми 20% (134 долари) склав ПДВ, який компанія повинна була врахувати і сплатити.

Другий клієнт - школа іспанської мови. Цього клієнта ми вирішили перевести на сервіс BudgetMaxx. Рекламний бюджет клієнта становив 2500 доларів. Замість прямої оплати ПДВ (416 доларів) клієнт заплатив лише 9% комісії (225 доларів), і його підсумковий бюджет склав на рекламному кабінеті 2275 доларів замість 2084 долара. Іншими словами економія склала 191 долар або 7% від початкового рекламного бюджету.

Цей приклад демонструє, як використання даного сервісу може допомогти знизити витрати на рекламу і заощадити на ПДВ, що дає змогу більш ефективно розподіляти рекламний бюджет і збільшувати ROI. Сервіс пропонує єдиний рахунок для управління різними рекламними кабінетами, що дає змогу домогтися максимальної економії до 14%.

Наш сервіс підтримує популярні рекламні майданчики, такі як TikTok Ads і Google Ads, що дає змогу охоплювати різноманітні аудиторії та збільшувати видимість вашого бізнесу, а також надає доступ до високотрастових рекламних кабінетів у Google Ads і TikTok Ads, що гарантує поліпшення показників ваших рекламних кампаній.

Клієнти сервісу можуть пройти курси з роботи з рекламними кабінетами Google і TikTok, включно з TikTok Reseller, а також вивчити можливості YouTube, рекламні формати й отримати поради щодо запуску успішних рекламних кампаній.

Облік ПДВ на рекламу в різних країнах є важливим аспектом планування рекламних бюджетів. Для отримання більш детальної інформації про роботу та умови проєкту BudgetMaxx, відвідайте наш веб-сайт.

589