Як digital-інструменти допомагають розвивати радіо з тв трансляцією – кейс проєкту “Вінілосховище” на ReLife FM

Радіо ReLife FM було засновано в 2020 році у невеличкому місті Решетилівка Полтавської області. За 2 роки роботи напрацювало власний стиль мовлення. Це – ефір для поціновувачів якісної музики, які звикли бути в новинному полі та готові до дискусії. 

Радіо має музичні та новинні блоки, авторську talk-програму “Вінілосховище”, яку модерує голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький. Двічі на тиждень він наживо спілкується з головами громад, журналістами, спортсменами, політиками, військовими тощо. З-поміж останніх гостей – блогер Стас Домбровський, музикант Коля Сєрга, воротар Андрій Пятов.

Що цікавого може запропонувати регіональний проєкт та чим уже привернув до себе аудиторію? Прочитаєте далі за 2-3 хв.

Радіо з картинкою

Радіо для слухача на зараз – це першочергово бренд ведучого, цікавий контент і якісна музика. До того ж, завдяки digital- і SMM інструментам, до цього переліку можна додати картинку й зворотній зв'язок у режимі онлайн на всіх майданчиках у соцмережах.

Так, проєкт “Вінілосховище” як найбільш рейтингове шоу в етері радіо ReLife FM має власні сторінки в Youtube, Facebook і планує запускати повноцінний Telegram-канал. А завдяки кроспостингу, ефір виходить ще й в Instagram.

Модератор “Вінілосховища” – голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький. Двічі на тиждень, у вівторок та п'ятницю, він виходить в ефір у позаробочий час та працює як ведучий.

Етер Олександра Біленького з Дмитром Луніним, головою Полтавської ОВА
До повномасштабної війни це був 100% аполітичний проєкт, з хітами минулих десятиліть, гарячими концертами у прямому ефірі та розмовами про буденне, мирне життя. З березня поточного року програма переформатувалася. Виникла потреба постійно інформувати жителів про стан справ в області та країні. Також – давати аналітику, щоб протидіяти російській дезінформації та пропаганді Так, з музично-розважального формату “Вінілосховище” перетворилося на суспільно інформаційно-аналітичний проєкт.

розповідає Ігор Петраков, директор радіо ReLife FM

Програма транслюється наживо у відеорежимі, тому говоримо про мікс аудіовізуальних форматів. Команда планує інтеграцію у телеефір на частоти Т2, щоб охопити максимальну аудиторію. 

Щоб видавати картину у високій якості у студії працює телеоператор із кількома камерами. Кілька ракурсів потрібні, щоб зробити динаміку, адже кожний випуск “Вінілосховища” проходить із цікавим гостем офлайн у студії чи в режимі онлайн. Традиційно, у вівторок гостями є голови територіальни громад або посадовці, у в п'ятницю – експерти й спікери всеукраїнського рівня, зірки спорту, відомі журналісти, блогери тощо.

Так упродовж останніх тижнів гостями “Вінілосховища” були:

  1. автор різноманітних творчих проєктів, журналіст, актор, блогер, громадський діяч і пропагандист боротьби з ВІЛ-інфекцією, СНІДом та наркотичною залежністю Станіслав Домбровський. Запис у форматі 18+ 
  2. музикант, телеведучий, актор і поет Микола Сєрга. Ефір тут.
  3. український журналіст, радіоведучий, голова правління "Громадського радіо", очільник Комісії з журналістської етики Андрій Куликов. Дивитися. 
  4. український футболіст, гравець збірної України, голкіпер донецького "Шахтаря", десятиразовий чемпіон України Андрій Пятов. Випуск тут.

Слухати радіо з трансляцією наживо, цікавим ведучим та відомими гостями можна з будь-якого куточка України та світу. Сайт.

Добірка усіх випусків у запису доступна на Youtube-каналі.

600