Як і для чого в banda вигадали Батьківський день

Два роки тому в агентстві задумалися: якось несправедливо, що у дорослому житті ми так мало часу буваємо з батьками. Часто затримуємося допізна на роботі, але місяцями не буваємо у рідних. В агентстві вирішили виправити цю ситуацію. Так народилася найзворушливіша бандівська традиція — Батьківський день. 

Діло було влітку 2018. Як раз тоді читала книжку про Google, де одним з пунктів внутрішньої культури був день сім’ї. Деталей, що це і як, там не було. Просто запам’яталася ця штука з книжки. Пам’ятаю, тоді подумала, що чергове літо проходить, а я так і не знайшла час з’їздити до батьків. Навіть трохи засумувала, але потім замислилася, а чому б нам не покликати їх до нас в гості — показати наш офіс, познайомити з командою. Розказала про цю ідею на роботі і мене підтримали. Але були сумніви, а раптом чиїсь батьки не приїдуть або приїдуть родичі лише двох-трьох людей. Ніхто не знав, як все вийде насправді. Робити це вдруге цього року було набагато простіше. Майже всі були в курсі і вже дуже чекали Батьківський день, а батьки прямо на ФБ переписувалися і домовлялися між собою про наступну зустріч. Новенькі колеги теж зацікавилися і в підсумку цього року до нас завітали аж 70 гостей з різних куточків країни.» — розказує про ідею Батьківського дня Лєна Крижановська, Хед оф скрам в Банді.


Тепер креативники щоосені запрошують найріднесеньких до себе на роботу. Показують мамам і татам, бабусям та дідусям, сестричкам і братикам, де працюють і чим займаються. Розповідають про те, що робить Банду Бандою. І обов’язково готують батькам подаруночки.

Батьківський день — це щось дуже душевне та зворушливе. Можна порівняти з великим сімейним святом, яких у дорослому віці не так вже і багато. У цей день для нас важливо поспілкуватися, роззнайомитися, зробити сімейні селфі на терасі, щось разом навигадувати, натанцюватися досхочу і просто побути разом. Ми жартома називаємо його батьківськими зборами, яких вже не боїшся. Помітили, що в цей день ми ніби міняємося ролями з нашими батьками: тепер ми проводимо для них екскурсію офісом, питаємо, що вони хочуть з’їсти, яку пісню послухати, чи зручно їм сидіти на стільці. Це ми пишаємося тим, як вони щось розповідають, а пізно ввечері — забираємо їх   додому з дискотеки. 

Стікерпаки для Батьківського дня з коронними фразочками батьків ;) 

Щороку в banda розповідають рідним про культуру та цінності компанії. Але кожного разу вигадують для них (і для себе теж) нову активність. Так, минулого року креативники занурили батьків у роботу. Ризикнули дати ма і па творче завдання. Дуже хотіли, щоб вони спробували самотужки створити креатив. Авжеж спочатку сильно хвилювалися, та дарма, тому що батьки самовіддано взялися за роботу: презентували свої ідеї і навіть розігрували ролики. А ще врешті розібралися, що таке бриф та інсайт, за що відповідає арт-директор, а чим займається копірайтер, що робить дизайнер і яка в цьому всьому роль креативного директора.

А от цього разу, надихнувшись Некатусом, провели разом з батьками — неконференцію “Не мамкай”. Для того, щоб провернути таке, потрібні приблизно 5 бандівських мам і татусів + 5 бандівських дітей, які готові прочитати коротенькі лекції про будь-що. Серед заявлених тем: про футбол нестандартно, про бджіл та стосунки між чоловіком і жінкою, як зробити пост судьби і вести сторінку в інстачі, яка може бути користь від конфліктів і ще багато чого.

Діє правило метелика: це коли можна просто встати та піти з однієї лекції та приєднатися до іншої. Усі обмінюються ідеями і вкотре переконуються, скільки усього цікавого можуть розказати дітям батьки. Та й дітки теж вже мають, чому їх навчити.

Після інтерактиву батькам дарують фірмові еко-сумки та футболки і розпочинається гучна вечірка у найкращих бандівських традиціях. Різниця тільки в тому, що замість техно і хаусу звучать улюблені хіти 80-х і 90-х. Хтось починає пританцьовувати, а за годину танцюють уже всі до одного. Ближче до вечора розрізають святковий торт, тому що Батьківський день — це так, ніби у всієї команди день народження в один день.

В якійсь момент можна побачити, як тато у брюках зі стрілками та сорочці жваво обігрує сина-стратега у пінг-понг. Тато Паші пропонує кожному розписатися на футболці. У кутку Ілля читає книжечку своїй маленькій донечці Саші. А ейчар Едік проводить співбесіду з батьками прямо на бандівському банані.
Ці емоції важко передати словами, але ми принаймні спробували. Ви точно маєте первірити все на власному досвіді. Спробуйте запросити свої сім’ї на роботу і побачите, як це круто.

Якщо дуже хочете провести у себе таку подію, але поки що не знаєте, з чого почати, у banda підкажуть — агентство планує івент, на якому поділиться своїм досвідом. Розкажуть, як організувати Батьківський день, який вкраде серденька усієї вашої команди та їхніх родичів. А взагалі banda дуже мріє, щоб такий день був у кожної компанії в Україні. 


3000