Як Київ Цифровий слухає своїх користувачів у соцмедіа

Більшість киян сьогодні знайомі з додатком Київ Цифровий через сповіщення про повітряну тривогу.

Сьогодні ми розповімо вам більше про захоплюючий проєкт — Київ Цифровий, який змінює обличчя нашого улюбленого міста, та про те, як ваші голоси в соціальних мережах впливають на розвиток бренду.

Київ Цифровий — це діджитал-простір, у якому формуються стосунки між Києвом і містянами. Це майданчик для взаємодії та «рупор» міста.

Концепцію бренду сформульовано фразою: «Київ Цифровий — місто в кишені». Логотип об’єднує в собі декілька асоціативних образів — щит і кишеня одночасно, що відображає позиціювання комфортного та безпечного простору, який належить містянам.

Мета проєкту — за допомогою практичних інструментів зробити життя в Києві зручним, впорядкованим і комфортним. За допомогою застосунку можна поповнювати транспортну карту зі свого смартфону, купувати QR-квитки, сплачувати за паркування, повертати евакуйовані автівки, отримувати сповіщення щодо послуг у сфері ЖКГ, оплачувати комунальні послуги та впливати на розвиток міста своїми відгуками.

Війна внесла багато коректив. Проте головна місія команди залишалась незмінна – щодня робити Київ комфортнішим, безпечнішим та екологічнішим. Жодні ракетні обстріли не зупинять розвиток столиці", – написав заступник голови КМДА, керівник цифрової трансформації Києва, Петро Оленич (джерело).

Дарія Маслова, комунікаційниця в Київ Цифровий, розказує: 

Особливим став сервіс сповіщення про повітряні тривоги. Коли одразу після повномасштабного вторгнення росії команда, сидячи на підлозі в укриттях, переводила застосунок на воєнні рейки. Перший час співробітники чергували цілодобово, щоб відправляти push-повідомлення вручну, поки технічна команда так само цілодобово налаштовувала автоматизований сервіс.

Дуже теплим і емоційним був сервіс Таємний Поштарик. Щоб кожен отримав радісне унікальне привітання, а не просто 1-2 слова чи злий жарт, всі поштівки модерувалися вручну. Команда навіть не сподівались на таку кількість приємних поштівок, яку користувачі відправляли один одному. Тому всім довелося стати ельфами-модераторами, незалежно від посади. І це перечитування теплих повідомлень і їх надсилання стало найприємнішим завданням за рік.

Але то був би не Київ Цифровий, якби він не використовував новітні технології та діджитал канали, щоб слухати своїх користувачів і вдосконалюватися.

Ми запитали, як впливають соціальні мережі на розвиток бренду Київ Цифровий

Київ Цифровий використовує YouScan, щоб побачити всі відгуки користувачів у соціальних мережах", – ділиться Дарія Маслова.

"Саме в соціальних мережах ми знаходимо інсайти для розвитку, щирі користувацькі історії підказують нам, як варто змінити той чи інший сервіс, що додати, що створити. Якщо метою стоїть — зробити місто справді комфортнішим для жителів, то мало спиратись лише на офіційні звернення чи скарги.
Тому ми йдемо «в поля», і уважно перечитуємо, що люди писали Цифровим друзям у коментарях, як жартували над нами у Твіттері. Беремо до уваги, де ми можемо стати ще ближчими до користувачів. 

Якби не YouScan, нам для цього знадобилася б тисяча очей 🙂.

Багато цікавих інновацій та змін у Київ Цифровий стали можливими завдяки зворотному зв'язку, який команда збирає із соціальних мереж. Наприклад, завдяки коментарям мешканців у соціальних мережах, стали можливими ініціативи з оплати проїзду в наземному транспорті банківською карткою, перевірки стану радіаційного рівня й оплати комунальних платежів.

Крім того, команда Київ Цифровий активно присутня в основних соціальних мережах, таких як Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Telegram і Viber. Це дозволяє зблизитись з користувачами, з'ясувати їх побажання та проблеми, а також вносити зміни для поліпшення якості послуг.

Важливо отримувати зворотний зв'язок про Київ Цифровий, як його можна покращити чи змінити. Популяризація інструментів електронної демократії — це фундамент для управління містом у смартфоні. Саме ця мета мотивує нашу команду”, – Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Олег Половинко.

Фідбек користувачів — основа змін й оновлень цифрових сервісів у Києві 

– заступник голови КМДА, керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич.

YouScan допоможе ефективно аналізувати дані з соціальних медіа для вирішення ваших завдань.

1414