Як набрати перших підписників у Instagram 2022

Коли етапи створення та наповнення облікового запису пройдені, час задуматися про просування. Таргет чи маркетинг впливу? Краще, звісно, і те, й інше. Ось тільки одна проблема: у графі передплатників красується число «150». Навряд чи воно викличе довіру у тих, хто тисне на рекламні оголошення. Швидше за все, в такому обліковому записі не купуватимуть і відразу ж його покинуть. За інформацією порталу новин Брехні Ні.

Instagram 2022

Відкинемо неефективні та небезпечні методи

Для початку давайте відкинемо ті варіанти, яких краще не вдаватися. Ви, напевно, здогадалися, що йдеться про накрутку. Чому так?

Справа в тому, що накрутка сама по собі – це приплив ботів, фейків та інших порожніх сторінок у ваші передплатники. Через те, що вони не виявляють жодної активності на сторінці, але впливають на кількість, падає коефіцієнт залучення. Пости все нижче відображаються у стрічці ранжирування, шанси потрапити у вкладку «Цікаве» наближаються до нуля, і аккаунт потроху починає вмирати. Вам ці проблеми не потрібні, тому доведеться протистояти спокусі замовити "ну хоча б тисячу".

Які взагалі є виходи?

Інтернет пропонує нам безліч варіантів, давайте обговоримо найефективніші з них.

Сарафанне радіо

Очевидний метод, але забувати про нього в жодному разі не можна. Розкажіть про свій обліковий запис близьким і друзям, попросіть їх поділитися посиланням на нього в сторіс. Сарафанне радіо – ефективний метод, якому завжди довіряють.

Трафік з інших каналів

Не забувайте, що ви можете розмістити посилання на інших майданчиках: у своєму Facebook, Viber, TikTok та ін. Додайте посилання і на свій сайт, якщо таке є. Блогерам та експертам також можна написати корисну статтю для ЗМІ, а наприкінці залишити посилання на свій Instagram.

Дружній піар

Цей метод має на увазі пошук таких же бізнесменів-початківців або блогерів з метою взаємного піару. Важливо, щоб вони були вашими найближчими конкурентами, але мали схожу аудиторію. Якщо ви продаєте іграшки для дітей, для дружнього піару можна розглянути insta-мам або магазини для дітей, але з іншим асортиментом, наприклад одягом.

Ще один важливий нюанс – у вас має бути приблизно однакова кількість передплатників, інакше піар буде не взаємовигідним. Заздалегідь домовтеся про формат реклами: це буде пост чи сторіс, яким буде текст, час публікації тощо. Не забувайте відзначати один одного з @, щоб користувачі могли переходити в обліковий запис. Також залишайте заклик до дії.

Хештеги та геотеги

Хештеги досі працюють. Вони допомагають вивести обліковий запис у топ, де його зможуть побачити інші користувачі, зацікавитися контентом та підписатися на вас. Важливе правило – використовуйте лише середньо- та низькочастотні хештеги. Середні – від 50 до 100 тис. вжитків, низькі – до 50 тис. Перші допоможуть розширити аудиторію, а другі приведуть клієнтів. В ідеалі комбінувати їх: 40% середньочастотних, 20% низькочастотних, решту заповнити геотегами та брендовими мітками.

До речі, використання геотегів для локального бізнесу є обов'язковим. Таким чином, вас зможуть знайти потенційні клієнти. Тут важливо конкретизувати та поєднувати товар/послугу з локацією. Наприклад: #манікю, #макіяж.

Коментинг

Заявити про себе можна в коментарях під постами блогерів чи пабліків, схожих на вашу аудиторію. Щоб відзначитись, можна висловити експертну думку, доречно пожартувати, дати відповідь іншому коментатору або навіть посперечатися з кимось. Важливо робити це делікатно та нікого не ображати, щоб не нашкодити репутації.

Таким чином, є шанс, що на вас звернуть увагу та зацікавляться контентом. Крім того, найпопулярніші коментарі, які набирають найбільше лайків, відображаються вгорі, де їх важко не помітити.

Розіграші та конкурси

Щоб залучити цільову аудиторію краще розігрувати свою продукцію. Інакше можна нарватися на любителів халяви, яким ваш контент і товар не цікавий. Такі люди підписуються лише задля грошового призу.

Умови вибирайте нескладні: передплата, лайк, позначка друга. Таким чином, ви мотивуєте користувачів підписатися на вас, а позначки, залишені ними, принесуть вам нових передплатників.

Збір зворотного зв'язку

Щоб краще розуміти бажання аудиторії, запитуйте зворотний зв'язок. Спілкуватися з передплатниками можна у коментарях під публікаціями або у сторіс, за допомогою рубрики «запитання-відповідь». Так ви вб'єте відразу двох зайців: підвищите залучення сторінки (це допоможе вам пробитися в топи) та покращіть контент.

Знижка для тих, хто відзначить вас у сторіс

Цей спосіб для підприємців. Розмір знижки виберіть самі та опублікуйте цю новину у сторіс (потім обов'язково додайте в актуальне) та у пості. По-перше, це буде гарним поштовхом для тих, хто не наважувався зробити замовлення, а по-друге, ви отримаєте чудову рекламу на кшталт «сарафанного радіо».

TikTok

Майданчик, завдяки якому ми дізнаємося про нові таланти, цікаві особистості та круті магазини, ігнорувати ніяк не можна. Блогери можуть завантажувати свої ролики до TikTok на будь-яку тематику. Фахівцям у вузьких сферах, медицині, юриспруденції або SMM, можна знімати експертні відео. Бізнесменам можна додавати процеси створення та пакування продукту.

274