Як обрати кваліфікованого викладача англійської мови? 10 критеріїв, на які варто зважати

Він буде поруч, коли ви не зможете запамʼятати лексику, він підтримає, коли граматика полетить шкереберть, він допоможе, коли слова не будуть звʼязуватись у речення.

Вчитель англійської мови — це екскурсовод у вашій мовній подорожі, тому важливо, аби він міг зацікавити, пояснити та допомогти запамʼятати інформацію.

Нагадаємо: для того, щоб вивчення англійської було ефективним, варто визначити поточний рівень знань. Це можна зробити, пройшовши безплатний тест на сайті Grade Education Centre.

Тож як знайти свого «майстра Шіфу», який покаже різні прийоми й техніки боротьби з помилками та лінню? Звертайте увагу на наступні аспекти, аби навчатися комфортно та якісно!

Високий рівень знань

Ваш викладач повинен володіти англійською мовою на високих рівнях — С1-С2. Така людина зможе зрозуміло пояснити мовні особливості англійської та поділиться власним цінним досвідом.

Підтвердженням рівня вашого викладача можуть слугувати результати міжнародних іспитів: IELTS, TOEFL, Кембриджські іспити.

Високий рівень знань та наявність відповідної освіти у викладача гарантують ефективний процес вивчення англійської.

Кваліфікації

Перед початком навчання важливо перевірити, чи має викладач необхідні кваліфікації та освіту в галузі викладання англійської мови.

Якщо таких даних у викладача немає у вільному доступі, то попросіть надати документи, що підтверджують його кваліфікацію.

Зазвичай, професійні педагоги можуть надати дипломи про отримання відповідної освіти в університеті, а ще краще — сертифікати CELTA чи DELTA.

Досвід викладання

Цей аспект є ключовим для професіонала своєї справи. Викладачі з тривалим стажем зазвичай розуміють потреби учнів і можуть ефективно використовувати різноманітні методи навчання.

Звісно, хороший урок може провести й викладач без стажу, але у такому випадку він вчиться на вас. Тому педагог, у якого мало досвіду, може зробити більше помилок, аніж той, хто викладає принаймні кілька років.

Рецензії та відгуки

Якби це не було банально, але відгуки від інших студентів неабияк показують ставлення викладача до роботи.

Якщо ви таки наважилися вивчати англійську і шукаєте хорошого наставника — читайте відгуки у соцмережах, запитуйте у знайомих або ж скористайтесь спеціальними форумами в мережі.

Такі рецензії допоможуть сформувати думку про людину, якій ви платитимете гроші та у якої навчатиметесь.

Методи навчання

Розібратися у методиках викладання — це важливий етап перед початком освітнього процесу.

Памʼятайте, що вивчення англійської мови вимагає збалансованого підходу до читання, письма, говоріння та аудіювання, а також опанування лексики та граматичних конструкцій.

Якщо викладач змушує вивчати уривки текстів напамʼять, зубрити граматичні правила, виконувати однакові вправи та користуватись застарілими підручниками, то, імовірніше, ви нічому не навчитеся.

Важливо, щоб методики викладання сприяли активному розвитку вашої мовної компетенції та створювали умови подібні до реального життя. Памʼятайте: вам потрібне не знання правила, а розуміння як його використовувати!

Структурованість навчання

Комплексний підхід до навчального процесу — один з аспектів успішного вивчення англійської мови. З чіткою структурою занять ви розумітимете, над чим працюєте, коли, як і навіщо.

Чудово, якщо після першого уроку та тестування вчитель дає розширений фідбек щодо слабких і сильних сторін, а також плану занять. Так ви можете відстежувати власний прогрес.

Доступність

Обговоріть графік уроків та можливість консультацій з викладачем. Гнучкий графік та можливість ставити питання впливають на мотивацію та результативність навчання.

Під час освітнього процесу не лише ви маєте хотіти опанувати англійську мову, але й викладач також повинен бути зацікавлений у тому, щоб чогось вас навчити. Відтак, він має створити комфортні умови для проведення занять.

Ціна

«Не все те золото, що блищить». Цей фразеологізм ідеально підходить, щоб описати курси англійської мови, за які потрібно заплатити величезні суми.

Памʼятайте, що висока вартість заняття не гарантує такої ж якості. Водночас занадто низька ціна може сигналізувати про відсутність відповідних кваліфікацій у педагога.

Якісне навчання не може бути дешевим, однак ціна має відповідати результату, який ви отримаєте!

Порівняйте вартість на послуги викладача, звертаючи увагу на кваліфікацію та методики, за якими він працює.

Комунікативні навички

Під час занять студенти мають почуватися невимушено та комфортно, а таку атмосферу першочергово має забезпечити викладач.

Важливо, щоб кваліфікований педагог завжди міг пояснити тему кілька разів різними способами та розповісти, навіщо вам це вчити.

Гарні комунікативні навички покращують розуміння та сприяють позитивному середовищу в класі.

Професіоналізм

Цей термін охоплює декілька аспектів роботи викладача. Зокрема, йдеться про:

  • дотримання розкладу,
  • ефективну організацію навчання,
  • різноманітність домашніх завдань,
  • підтримку мотивації,
  • постійне спілкування англійською на уроках.

Якщо ви прагнете вивчати англійську мову у комфортному середовищі, підлаштовувати розклад занять під себе та отримувати якісні знання, то курс «Вивчення рівня» у Grade Education Centre — ідеальний варіант.

До речі, фахівці центру успішно навчають англійської вже протягом 15 років, систематично підвищують свою кваліфікацію та використовують сучасні інструменти та методики викладання.

Вивчайте англійську з професіоналами!

1528