Як перестати сумніватися і почати знімати відео для TikTok?

Згідно з Вікіпедією, міжнародна версія TikTok вийшла у 2018 році. Тобто майже 4 роки тому. Але для багатьох цей майданчик досі залишається незвіданою територією. Навіть попри сотні статей про те, як вигідно на ньому просуватися. У чому ж причина? 🎁 Також наприкінці статті ми підготували невеличкий подарунок, але про це пізніше ;)

Стереотипи

Твердження "У TikTok сидять тільки школярі, там немає платоспроможної аудиторії" варто назавжди залишити в тому ж 2018 році. Сьогодні понад 50% користувачів цієї соцмережі - люди старше 18 років. А близько 20% - старші за 25.

Статистика, звісно, відрізняється залежно від країни та агентства, яке проводило дослідження. Але, зверніть увагу, тут ми навели найнижчі показники з тих, які знайшли.

Крім того, наш власний досвід показує, що в TikTok добре продаються і автомобілі, і послуги юристів, і інші недешеві товари. Тому ми точно можемо сказати, що аудиторія майданчика цілком платоспроможна.

Відсутність досвіду

"Добре, ми вирішили спробувати TikTok. Але що далі?" - запитаєте ви.

Так, почати просування на цьому майданчику - доволі складне завдання, яке вимагає вкладення ресурсів. Сюди не можна просто скопіювати пост з Instagram або Facebook. Щоб зрозуміти, який приблизно контент вам потрібен, ми рекомендуємо почати з аналізу конкурентів. Далі:

  • підготувати сценарії (важливо, щоб ролики були короткими і динамічними);
  • вибрати хештеги;
  • і почати знімати.

Оскільки на початку важливо викладати по 2-3 пости на день, ми рекомендуємо одразу створити близько 10 відео.

Для зйомки відео в TikTok підійде будь-який сучасний телефон і денне освітлення. На цьому майданчику креативний підхід і легкість сприйняття відео важливіші, ніж використання професійної техніки.

"Несерйозний" образ для бізнесу

Якщо ви боїтеся, що TikTok похитне солідну репутацію вашого бізнесу, просто подивіться, скільки конкурентів уже просуваються там.

На цьому майданчику вже є лікарі, психологи, адвокати та багато інших представників "серйозних" сфер.

Так, TikTok все ще вважається виключно розважальною соцмережею. Але це не заважає йому бути дуже ефективним майданчиком для реклами.

Наприклад, останнім часом ліди з TikTok виходять набагато дешевше, ніж з Facebook або Instagram. У нас ціна за реєстрацію або перехід на сайт рідко піднімається вище 3-4 доларів.

До речі, для тих, хто ще ставить запитання "А чи треба нам запускати ТікТок для просування бізнесу?", ми підготували безкоштовний міні-курс.

TikTok поки що не "перегрітий" майданчик, тому дуже перспективний для просування бізнесу та особистого бренду. Але завжди потрібно враховувати нішу, вашу аудиторію, цілі та завдання. Саме тому і розроблено цей курс - ви зрозумієте як, коли і навіщо можна використовувати ТікТок, як інструмент просування. Більш докладно: https://4limes.com/minikurstiktok 

Цією статтею ми хотіли розвіяти ваші сумніви і показати, що TikTok вартий уваги. Якщо у вас ще залишилися питання з приводу просування на цьому майданчику, ми з радістю відповімо на них!

3166