Як рекламувати свій бренд в Google Ads: стратегії та тактики

В цій статті ми поговоримо про початок рекламного шляху нового бренду в Google рекламі. Які стратегії та які тактики, як вибирати цільову аудиторію та якими оголошеннями з ними взаємодіяти, а також які формати реклами вибирати. Загалом обговоримо все, що потрібно для запуску нового бренду в рекламу.

Розглянемо ситуацію

Припустимо таку ситуацію – я нещодавно зареєстрував нову компанію, новий бренд. І я починаю замислюватися про те, що непогано було б розповісти людям про себе про свою компанію, про свої продукти чи послуги через рекламу.

Я розповідатиму на своєму прикладі про те, щоб я зробив на вашому місці, а ви можете брати це за приклад і запускати рекламну кампанію для свого бренду.

Нещодавно я зареєстрував компанію у Британії - Doctor ads. Це мій бренд з яким я виходитиму на ринок США. Я маю ступінь доктора філософії в галузі математичного моделювання. Моєю ідеєю було поєднати доктора та рекламу, тобто Doctor ads. Бренду тільки місяць, тому він не має твердої позиції в Google, тому люди, які будуть мене шукати, просто не знайдуть.

Запуск брендової реклами

Так ось з чого я б розпочав? З запуску пошукової реклами на свої брендові запити, бо це дозволяє забезпечити доступність інформації про компанію для потенційних клієнтів.

Я обираю формат реклами - “Пошук”.

Додаю ключові слова “doctor ads” в поле для ключових слів.

І в URL додаю назву сайту. А в описі та заголовках прописую релевантну інформацію.

Таким чином, я даю можливість людям, які дізнались про мене на конференціях та мітапах можливість прогуглити про мене. Зазвичай така реклама виходить дешевою.

Зауважу, якщо ви обрали кліки по брендовому запиту “Apple”, то тоді реклама виявиться дуже дорогою. Проте, якщо у вас, як і у мене, немає такої великої кількості конкурентів, то тоді витрати будуть невеликими. Конкуренції нема, низька вартість кліків та мала кількість людей в пошукових запитах, то декілька доларів в день - це максимум витрат на початку.

Налаштовую показ оголошення по всьому світу, щоб де б я не виступав, в Азії, Європі або США, люди могли мене загуглити та перейти на мій сайт.

Збір цільової аудиторії

Наступний крок стане збір цільової аудиторії завдяки пошуковій рекламі. Для цього я використав ключові слова, які точно відповідають на біль клієнта, яку я вирішую. Не широкі ключові слова та словосполучення.

Є такий момент - коли ви вже є усталеним брендом і в деяких країнах отримали впізнаваність, то ви можете використовувати широкі ключові слова. А для тих, хто тільки виходить на ринок - це злив грошей.

Тож мова йде про вузько спеціалізовані слова. В моєму випадку це - “Google ads for big budget”, “агенція корпоративного сегмента”, тому що я, як спеціаліст, працюю з бюджетами від $500 тис. в партнерстві на рік. Я обиратиму ключові слова, що відображають бажання знайти не рядового фрілансера, а спеціаліста, у якого є досвід роботи з великими бюджетами й даними.

Я б не брав спочатку такі ключові, як “курси з Google ads” або “агенція Google ads”, чи “спеціаліст Google ads”, тому що поки у мене немає великої воронки, що охоплює такий широкий сегмент, це буде зливом грошей.

Вибір вузько спеціалізованих ключових слів для привернення цільової аудиторії дозволяє точніше визначити інтереси та потреби потенційних клієнтів. Аналізуючи реакцію на ці ключові слова, я збираю дані, які допоможуть у подальшій оптимізації реклами. Створюючи особливі сегменти аудиторії на основі цих даних, можна долучити саме тих, що зацікавлені у вашому продукті чи послузі.

Наприклад, у вас клінінгова компанія для В2В сегмента, я б обрав вузько направлені ключовики - “клінінгова компанія для спортзалів”, “клінінгова компанія для салонів краси” тощо. І ці ключові слова додав би в різні інтереси “Аудиторії”. Для чого це потрібно? Збирати дані про інтереси тих людей, що прийдуть до мене. Надалі використовувати їх в майбутніх рекламних кампаніях.

Розширення пошукової реклами

Після успішного запуску реклами на вузько спеціалізовані ключові слова, настає час розширити свою кампанію на більш загальні ключові слова. Цей підхід дозволяє привернути увагу ширшої аудиторії, яка може бути зацікавлена у вашому продукті чи послузі, але не шукає конкретно ваш бренд.

Для цього потрібно побудувати воронку на широкий рівень. Воронка на широкий рівень - це автоматична воронка, коли людина заходить і купляє у вас міні послугу, якийсь недорогий товар і сплачує автоматично, без вашого контакту. Таким чином, ви можете в цю воронку запускати сотні людей в день, які автоматично будуть потрапляти в вашу клієнтську базу. Для такої реклами я б використовував більш широкі ключові слова і спостерігав за аудиторією.

Ми показуємо рекламу обмеженій кількості цільових людей, за допомогою пошукової реклами та ключових слів, що дають можливість виділити серед усіх людей - цільових.

Паралельно під час роботи пошукової реклами ставиться спостереження за аудиторіями й за інтересами. Використовуючи інсайти, на основі інформації про аудиторію, отриману з пошукової реклами зі спостереженням, ми включаємо медійну рекламу Youtube Performance Max з таргетом на афективні аудиторії.

Запуск YouTube реклами для бренду

Як тільки бренд ще не визначив своєї позиції в пошукових системах і не є відомим широкому загалу, запуск реклами на YouTube може бути важливим кроком. Цей формат реклами дозволяє показати ваш бренд, продукт або послугу відразу в тисячі разів інформативніше, ніж через звичайний текст.

YouTube реклама дозволяє вам продемонструвати не лише сухі характеристики, а й передати цінності вашого бренду з емоційної точки зору. Це - один з найулюбленіших типів реклами для мене.

Оптимізація

Після запуску такої реклами настає наступний етап - оптимізація. Оптимізувати необхідно все: оголошення, аудиторії, ключові слова. І ось задача будь-якого бренду - отримати замовлення з перших обертів. Перші замовлення, перші реєстрації, перші конверсії. Чому? Тому що конверсії - це джерело інформації для наступного налаштування реклами. А коли всі рекламні оголошення запущені, конверсія стає головною точкою оптимізації. Головні принципи оптимізації:

1.Підсилюй сильне, тобто те, що працює:

  • Геотаргетинг (регіони, країни, міста)
  • Показники демографії (вік, стать тощо)
  • Інтереси
  • Ключові слова

2. Видаляй те, що зливає бюджет без результату:

  • Мінус слова
  • Видалення сегментів аудиторій
  • Призупинення ключових слів, груп, оголошень, компаній

3. Проводь тести, які дозволять виявити нові ефективні елементи:

Запускай нові ключові слова

  • Нові аудиторії
  • Оголошення
  • Регіони, країни, міста

Знаючи, що приносить конверсії, ми це використовуємо і відключаємо те, що їх не приносить.

Робимо висновки

Запуск рекламної кампанії - необхідний крок для просування бренду. Враховуючи отримані показники вашої реклами, ви можете покращувати свої результати та прибирати ті, які погано конвертять. Шлях до успішної рекламної кампанії включає постійне вдосконалення ваших стратегій та тактик. Починаючи з мінімальних оборотів та отримуючи перші конверсії, ви вже зможете аналізувати та оптимізувати ваші рекламні кампанії. 

361