Як штучний інтелект витісняє стокові фото та ілюстрації?

Усі ми звикли до обговорень того, як штучний інтелект забере роботу у дизайнерів, копірайтерів і т.д. Але сьогодні розглянемо інший аспект експансії ШІ: як він поступово починає витісняти стокові фото та ілюстрації.

Розглянемо категорію анімаційних відео, які створюються на основі анімації ілюстрацій та PNG-зображень. Ось приклад такого відео:

Такі відео можна використовувати як для реклами в соціальних мережах, так і для інфографіки, наприклад, для збору кейсів на фестивалі. Як саме такі відео створюються? Зазвичай спочатку розробляється сценарій, потім створюється сторіборд, а на його основі дизайнер обирає необхідні зображення зі стокових ресурсів та створює з них кінцевий анімований продукт. (маленький 10-ти годинний етап правок від кієнта ми пропустимо)

Приклади ілюстрацій зі стокових ресурсів: 

На стоках, безперечно, зібрано різноманітні ілюстрації, але не завжди можна знайти все необхідне у однаковому стилі. Наприклад, пошук елементів локацій у стилі "Сімпсонів" або іншого анімаційного мультсеріалу може бути важким завданням.

Проте, настають нові часи, коли головним героєм стає Штучний Інтелект, який здатен генерувати зображення у будь-якій стилістиці. Ми підготували детальний розбір процесу створення анімації з ефектом паралаксу, використовуючи генерацію зображень в Міджерні та подальшу їх анімацію у програмі After Effects. Запрошуємо ознайомитись із цим матеріалом на нашому YouTube-каналі за наступним посиланням:

Так як міджерні не може генерувати зображення на прозорому фоні ми показали як можна генерувати елементи локацій на білому фоні, для того, щоб в подальшому вирізати цей фон у фотошопі.

За допомогою функції референсів ми можемо задавати Міджерні стилістику для генерації. Нижче подані три приклади результатів генерації орла, хмари і гори з різними референсами:

На цьому відео ви зможете побачити готову анімацію, створену за допомогою чотирьох різних референсів.

Виглядає достатньо цікаво. За допомогою цього підходу ми можемо легко створювати зображення у будь-якому стилі, будь то "Сімпсони", "Гравіті Фолз", "Наруто" і так далі.

Крім того, цей метод ідеально підходить для створення зображень для анімаційних відео з використанням вирізаних колажів. Ми можемо підібрати необхідну стилістику, правильно налаштувати параметри та генерувати зображення, які ідеально підходять для наших сцен. Це відкриває безмежні можливості для творчості та розвитку унікальних анімаційних проектів.

Приклад відео з анімацією колажів:

Так, ви будете праві, якщо скажете, що ілюстрації, розбиті по шарам, можуть бути більш практичним варіантом для багатьох анімаційних проектів. Однак зображення у форматі PNG також можна успішно використовувати в багатьох ситуаціях. Іноді вони навіть є більш зручними або ефективними в залежності від конкретних потреб проекту.

Якщо ж потрібні саме ілюстрації, то варто звернутися до бета-версії генерації ілюстрацій у програмі Adobe Illustrator. Хоча ця функція ще не завжди працює ідеально, результати виявляються досить цікавими та вартоими уваги.

Приклад генерацій з ілюстратора:

Виходячи з цього, можна зробити такий висновок:

Всі звикли дивитись на результати роботи нейромереж як на якийсь проміжний результат, типу: "прикольно, але що з цим робити далі?". Але тут не та ситуація. Я вважаю, що це повноцінний робочий інструмент для створення подібних роликів, який у багатьох випадках дає кращі результати, ніж ті, що є на стоках, і ми можемо створювати безліч зображень в одному стилі, а також безліч варіацій конкретного зображення, наприклад, собаки або лавки в парку. А от на стоках кількість зображень обмежена, і доводиться обирати з того, що є.

Якщо хочете більш детально дізнатися про алгоритм створення таких роликів, переходьте за посиланням на наш YouTube-канал, де ми детально розповіли, як це робиться.

751