Як створити ефективне резюме: 7 практичних порад

Резюме — важливий інструмент кожного кандидата. Це нагода справити перше враження на рекрутера та продемонструвати свої досягнення. Щоб ваше резюме вирізнялося серед інших, воно має бути читабельним, лаконічним та переконливим.

Ми підготували практичні рекомендації для складання резюме аби допомогти вам уникнути поширених помилок!

Дотримуйтесь структури

Документ має бути розділений за темами, а теми — за пунктами. Намагайтеся дотримуватись подібного порядку:

  • Особисті та контактні дані.
  • Практичний досвід у релевантній галузі.
  • Технічні та універсальні навички.
  • Навчання.

Користуйтеся шаблонами

Оформити резюме можна на платформах на кшталт Canva, Applyya та CVmaker. Крім цього, нашій спільноті доступні шаблони від CASES, які створені у форматах Figma та GDocs, та є абсолютно безоплатними!

Складайте резюме двома мовами

Резюме слід надсилати мовою, якою написано вакансію. Англомовне резюме також може бути вашою перевагою, зокрема, у вакансіях з відповідною вимогою. Такий документ наочно продемонструє ваш рівень і підвищить шанси на успішне працевлаштування.

Додавайте лише необхідну інформацію

В розповіді про себе зайвою буде інформація про ваш сімейний стан і вік. Натомість коротко опишіть вашу сферу діяльності й додайте активні посилання на портфоліо та контакти.

Стилізуйте документ

Використовуйте шрифти зі спрощеним нарисом для кращого візуального сприйняття. Також слід оформити текст списком, щоб його було зручно читати. Якщо ви хочете наголосити на певному пункті, сміливо форматуйте текст. Наприклад, виділіть слово жирним або курсивом.

Перед надсиланням ретельно перевірте резюме на наявність граматичних та лексичних помилок. В цьому вам може стати в пригоді інструмент LanguageTool. Це передусім зменшить ризик неправильного тлумачення тексту рекрутером, а також покаже вашу уважність та відповідальний підхід до роботи.

Опишіть свій досвід

Нещодавні позиції варто описувати детально та підкріплювати набутий досвід своїми досягненнями та метриками. Окрім посади додатково вкажіть роки роботи, назву компанії та її короткий опис. Це дозволить рекрутеру зрозуміти сферу діяльності, до якої ви були залучені.

За відсутності релевантного досвіду роботи, згадайте, чому ви навчилися на курсах, в яких індустріях та над якими проєктами працювали. Можливо, вам вдалося здобути необхідні навички на інших посадах.

Надсилайте резюме у PDF-форматі

Завдяки PDF-формату зовнішній вигляд документа зберігається таким, яким ви його задумали. До того ж PDF є одним з найпоширеніших форматів файлів, який підтримують більшість компʼютерів та мобільних пристроїв.


Зберігайте поради та переглядайте актуальні пропозиції роботи з дизайну, креативу, маркетингу та менеджменту у розділі «Вакансії» на CASES. Своїми вакансіями там діляться Phenomenon Studio, Sasquatch Digital, SHOTS, Fedoriv Agency, SET University та багато інших крутих працедавців.

🔗 А ще обов'язково завітайте на канал CASES Jobs. Там ви можете не лише стежити за новими вакансіями з платформи, але й читати корисні дописи про кар'єру.

1170