Як створювати промти для генерації фото

Ви коли-небудь мріяли створити ідеальне фото, яке б перевершило всі ваші очікування? Так? Але чи знаєте ви, що є різниця між створенням випадкового фото і фото, яке відповідає всім вашим критеріям? Повірте генерація для кейвіжуала або поста в соцмережах будуть відрізнятись від генерації для АІ-фільму

Саме тому сьогодні ми поговоримо про те, як навчитися створювати ідеальні промти для генерації фото. А в кінці поділимось декількома лайфхаками. Окремо для вас записали відео версію нижчі, а після неї буде текстова. 

Крок 1

Перш за все, розділимо наш потенційний промт на блоки, залежно від кінцевого зображення, яке ми хочемо створити. Уявіть, що ви шеф-кухар, який готує ідеальну страву. Кожен інгредієнт важливий, чи не так? Так само і з промтами! 

Тепер виділимо саму структуру, з якою далі будемо працювати. 

[персонаж] | [тип фотографії] | [освітлення] | [стиль] | [фон].

  • Персонаж - це хтось або щось, головна зірка нашого фото в центрі сюжету.
  • Тип фотографії - це наш кут огляду, рукарс і формат. Наприклад портрет, пейзаж, гіперреалістичний відео кліп тощо.
  • Освітлення - це наша магія світла і тіні, а також кольори. В нашому телеграм каналі ми розбирали, яке воно буває. Також тут є і про кути огляду.
  • Стиль - це наша креативна нотка
  • Фон - це завершальний штрих з переліком всіх деталей.

Запам'ятайте цю формулу, і ви вже станете на крок ближче до справжнього майстра генерацій! 

Крок 2

Тепер, коли ми знаємо нашу універсальну структуру, давайте застосуємо її на практиці! Уявімо, що ми хочемо створити гіперреалістичну фотографію жінки з кіберпанк всесвіту. Звучить круто, чи не так?

Тоді наповнюємо нашу структуру деталями:

"30 years old Female with blue hair | hyperrealistic close-up | Dramatic Blue Neon Lighting | cyberpunk futurism style | background neon alleys of the city."

Ми вказали вік, колір волосся, кут огляду, тип і колір світла, стиль і деталі на фоні. І voila! 

Також пам'ятайте, друзі, чим більше деталей ви додаєте, тим складніше нейромережі все врахувати. Тому починайте з основного, а деталі завжди можна додати пізніше. Так саме і персонажа перенести за допогою --cref

Давайте подивимось як це все згенерується. Ідеально для цього нам підійте Midjourney!

Ось такі варіанти вийшли. Найбільше нам сподобалась дівчина з останнього фото. 

Крок 3

Тепер зробимо наш промт більш універсальним, щоб ми могли створювати різні генерації в однаковому стилі для різних персонажів. Це як створити свій власний фільтр в Instagram, тільки крутіше! Ось, як виглядає наш параметризований промт:

[вік персонажа] [персонаж] with [колір] hair | hyperrealistic [кут огляду] | [тип та колір світла] Lighting | [стиль] | background [деталі на фоні].

Тепер зробимо окремі промти під кожного персонажа

А тепер давайте подивимось як виглядають генерації по ньому. І подивіться, які різні, але однаково стильні результати ми отримали для чотирьох персонажів в різних локаціях!


Крок 4 – важливий нюанс!

Цей нюанс – когерентність. Це не якесь закляття з Гаррі Поттера, а вміння нейромережі генерувати зображення відповідно до промту. Чим краще прокачана когерентність, тим більше деталей нейромережа врахує. І знаєте, яке число є магічним для промтів? П'ять! Так-так, саме 5 блоків - це оптимальна кількість, яку найчастіше осилюють нейромережі. Уявіть, що ви даєте нейромережі 5 завдань, і вона виконує їх на відмінно, а якщо ви дасте їй 10 завдань, то вона може трохи заплутатися. Золоті рамки від 4 до 7. Наприклад Dalle-3 осилить 7, а в Midjourney бувають проблеми вже на 5. 

Тому орієнтуйтеся на 5 блоків, і ваші промти будуть ідеальними!

Маленький лайфхак

Інколи часу на промпти не має. Тому на допомогу приходить "тирінг". Все що вам потрібно – зайти в галерею міджерні, вписати персонажа або стиль які хочете знайти і, будь ласка – полотно з генерацій від різних авторів. Беріть те, що вам подобається, а далі можете доопрацювати промпт по нашому алгоритму.

Так само підійде варіація пошуку промптів у різних митців з усього світу. Найкраще для цього підійде Твіттер. Саме в ньому формується тусовка АІ-артистів. 

Тепер ви знаєте всі секрети створення ідеальних промтів для генерації фото як в Midjourney, так і в інших нейромережах, бо ця система підійте і для інших генеративних нейромереж таких як DALL·E 3, Leonardo AI, Krea AI та інших. 

Пам'ятайте про нашу магічну формулу, експериментуйте, і нехай ваша креативність не знає меж!

І не забудьте підписатися на наш YouTube канал, поставити вподобайки, поділитися контентом та залишити коментарі. Також заходьте на наш телеграм канал - там завжди найсвіжіші новини зі світу нейромереж! Давайте разом розвивати AI в Україні! До нових зустрічей! 

859