Як я робив нестандартне портфоліо креативного копірайтера

Від креативних копірайтерів, як і від дизайнерів та артдиректорів, часто вимагають портфоліо. Але як це має виглядати, кажуть рідко. Тому я вирішив поділитись своїм шляхом до того самого нестандартного портфоліо.

ПОРТФОЛІО. ВЕРСІЯ 1.0

Десь у 2019 році я зробив PDF файлик, який включав все, що я коли-небудь робив: тексти, лого, віжуали для СММ. Жодної зрозумілої структури. Однак обкладинка мені й зараз подобається.

ПОРТФОЛІО. ВЕРСІЯ 2.0

Друге портфоліо я вирішив зробити ультра мінімалістичним. Ванпейджер. Одна картинка зверху і набір лінків. Вийшло так собі.

МАНІФЕСТ

У 2020-му році я подумав, що варто створити відеоманіфест про себе. Хвилинне відео, яке розкаже про мене та мій досвід. Цей формат дозволяє одразу показати навички написання сценарію та структурування ідеї. Він візуально цікавий, на відміну від гори лінків.

                                                                                   Гора лінків

ПОРТФОЛІО. ВЕРСІЯ ФІНАЛЬНА (ПОКИ ЩО)

Врешті решт, влітку 2022-го року я знайшов для себе формат портфоліо, який мені досі подобається. Саме про його структуру і розкажу детальніше.

Сторінка 1. Показує мене і мій внутрішній світ.

Сторінки 2-4. Професійні кейси, які я робив в агенціях, з чіткою структурою, посиланнями, та зазначенням ролі на проєкті. Одна сторінка = один кейс. Три-чотири достатньо. Лише найкраще! Приблизна структура: 

Сторінка 5. Власний кейс, яким пишаюсь. Хай без шикарних результатів, але не поділитись не міг. 

Сторінка 6. Усе те, що для мене важливо і що я не можу не додати: подкаст, тікток шоу. Сюди я поклав всі дрібнички, які зробили мене мною. Все на одну сторінку. Лише найдорожче серцю. І звісно ж, посилання на соцмережі. 

Власне це і все. З цим портфоліо мене взяли в круту агенцію. Це портфоліо (разом зі сторінкою в LinkedIn) періодично зацікавлює різних рекрутерів. Такий формат портфоліо я знайшов для себе. 

ВИСНОВОК

Звісно, навряд чи вам є сенс дублювати цю структуру. Але, можливо, вона допоможе знайти родзинку, наштовхне на думки та креативи, що ляжуть в основу крутого нестандартного, а головне, саме вашого портфоліо.

821