Як закріпити ідентичність бренду при створенні подій?

Як закріпити ідентичність бренду при створенні подій? Зображення: WePlay Studios

Зіграймо у гру. Який бренд спадає на думку, коли ви бачите три смужки? Чи чули ви колись слоган «Just do it»? Навіть якщо ви ніколи не мали у гардеробі жодної речі від Adidas або Nike, ви все одно знаєте, що це за символи. Навіть не називаючи виробника, споживачі можуть відрізнити один бренд від іншого – це і є сила ідентичності.

Коротко кажучи, ідентичність бренду – це все, від дизайну до логотипа, чим ваш бренд виділяється в уяві клієнтів. Якщо ви далекі від маркетингу, погляньмо на інший приклад – країни. Кожна має свій прапор, що є для неї чимось на кшталт візитівки на світовій арені. Вони бувають схожі, та двох абсолютно однакових прапорів не існує. Дивлячись на прапор, легко згадати країну, яку він символізує. Так само це працює й з брендами.

Чим допоможе ідентичність при виробництві події?

Ваша подія потребує власної, унікальної ідентичності з тих самих причин, з яких її потребує будь-яка компанія:

Щоб виділитися

Події – потужний інструмент: вони дозволяють бренду проявити себе, донести свої ідеї та зміцнити зв’язок із шанувальниками. Однак у будь-який момент часу за їхню увагу змагається безліч подій і контенту. Щоб достукатися до людей через цей інформаційний шум, потрібно виділятися. Унікальний логотип, кольори й навіть музика можуть стати візитівкою проєкту і, як наслідок, асоціюватися з вами.

Щоб охопити цільову аудиторію

Проаналізувавши свою аудиторію та зрозумівши, що їй може сподобатися, ви починаєте готувати контент, який відповідає її потребам. Але всім цілям шоу має відповідати не тільки начинка, а й пакування. Звісно, дизайн ділового заходу і розважального шоу буде різним, оскільки й цільова аудиторія цих заходів, і їхні цілі діаметрально протилежні.

Щоб вписати подію в комплексну стратегію розвитку бренду

Якщо ви плануєте використати такий інструмент, як події, на повну, – потрібна послідовність. Подумайте, а чи не зробити замість однієї події цілу серію, об’єднану спільною ідеєю та меседжем. І якщо ви оберете другий варіант, саме ідентичність допоможе гарантувати, що жоден епізод не випаде з загальної картинки. Дизайн серії подій можна щоразу дещо оновлювати, але ніколи не змінювати повністю.

Як створити ідентичність для події?

А тепер розгляньмо складний термін «ідентичність» як сукупність елементів, з яких він складається.

Логотип

Хоча для події зазвичай не використовується логотип самого бренду, його все одно можна пов’язати з подією. Можна створити логотип для івенту, що включатиме як символіку бренду, так і унікальні елементи події. Ваш бренд вже має аудиторію прихильників, тож включивши в дизайн брендові елементи, ви ще раз підкреслите, хто організував цей захід, і зміцните довіру людей до себе.

Кольорова схема

Весь дизайн вашого заходу має базуватися на тих самих кольорах. По-перше, це робить картинку приємною для очей аудиторії. По-друге, це запускає у мозку ланцюгову реакцію, що дозволяє глядачеві швидше вас впізнати. Окрім подій, ту сама колірну схему зазвичай використовують для рекламних матеріалів, публікацій у соцмережах тощо.Ви можете дізнатися більше про дизайн WePlay Academy League і важливість схеми кольорів тут.

Меседж

Часто основну ідею івенту трансформують у слоган чи хештег, щоб донести до аудиторії суть події або просто зацікавити її ще до початку. Наприклад, турнір WePlay AniMajor мав слоган «Becoming a legend», що передавав загальну ідею заходу. По-перше, учасники змагалися за запрошення на The International – головний турнір з Dota 2 із нереально великим призовим фондом. Отже, вони сходили на сцену, щоб перемогти та стати легендами в очах кіберспортивної спільноти. По-друге, WePlay AniMajor був унікальним турніром, що побив рекорди та увійшов у історію.

Логотип, повідомлення та кольори – лише невелика частина розмаїття елементів, які можна використовувати. Деякі використовуються часто, як-от шрифти, інші – вряди-годи. Якщо говорити про креатив при створенні ідентичності бренду, ось чудовий приклад: до кожного зі своїх світових турнірів Riot Games готують гімни – більш того, для їх створення вони запрошують зірок шоубізнесу.

Підсумовуючи, ідентичність – це не просто купка окремих елементів, а загальна ідея, яку вони передають. Якщо бажаєте створити резонансну подію, то, окрім якісного контенту, варто добре продумати, як же захід, власне, виглядатиме, або знайти компанію з виробництва контенту, досвідчену у створенні подій з нуля.

1677