Як запустити інфопродукт digital-спеціалісту у невеликому блозі?

Матеріали статті сформовано на основі тематичного воркшопу Ukrainian Digital Community.

Спікерка: Вікторія Романюк — автор освітніх проєктів у сфері маркетингу, продажу через психологію людини та запусків інфопродуктів.

Тоні Роббінс — це людина-мем. А ще він один з найвідоміших інфобізнесменів світу. Тоні створює оригінальний інфопродукт, публікує бестселери, збирає стадіони, консультує десятки компаній. Ми можемо кепкувати, але його статки вимірюються дев’ятизначними сумами. Як стати мільйонером цей текст вас не навчить. Але як почати заробляти декілька тисяч доларів на місяць точно підкаже. Читайте про те, як запустити власний інфопродукт прямо зараз!

Що таке інфопродукт?

У вас є знання. Це — абстрактна величина, яку не можна загорнути у крафтовий папір та подарувати на свято. А інфопродукт можна? Так. Тільки замість паперу буде сучасне дизайн-рішення. А замість свята — бажання саморозвитку та вдосконалення.

Інформаційний продукт — це знання з певної теми, призначені для розв'язання проблем, вивчення матеріалу, надання корисної інформації або досягнення мети споживача. Це може бути будь-який цифровий або електронний матеріал, який можна продати або ж безкоштовно розповсюдити у digital-просторі.

Серед них:

— Електронні книги (e-books)

— Онлайн-курси

— Вебінари

— Аудіо-продукти (аудіокниги, інтерв'ю чи лекції)

— Відео-продукти (відеоуроки, тренінги, лекції чи трансляції) тощо

Інфопродукти дозволяють авторам або експертам монетизувати свої знання, досвід і унікальний підхід, надаючи споживачам цінну інформацію та розв'язання їх проблем.

Володієте унікальною інформацією, якою готові поділитися з людством? Тоді цей матеріал — для вас!

Перші кроки

Інфобізнес є потужним інструментом для зростання та масштабування як для експертів, так і для новачків у будь-якому напрямку сфери digital. Запустити перший інфопродукт можливо, коли у вас є базові активи і досвід у відповідній темі.

Тут розглянемо кроки, які допоможуть побудувати інфопродукт та залучити аудиторію для перших продажів.

Щоб запустити перший інфопродукт потрібно:

— вільних 1-2 місяці на підготовку, створення і реалізацію першого циклу продажу (на 10-20 людей)

— наявність лояльної аудиторії у соцмережах від 1000 осіб (бажаний фактор)

— активи

До останнього класифікують досвід, результати, відгуки від задоволених клієнтів. Також важливим є імʼя в ніші (якщо присутні репутаційні зашквари, навряд чи вийде реалізувати продукт із довгим циклом життя).

Перед запуском бажано розуміти основи продажів, мати досвід у веденні експертного блогу та знати основи комунікації з аудиторією.

А що, якщо?

Під час реалізації продукту варто враховувати, що є ряд помилок, які потенційно можуть знищити всі попередні дії. Їх варто не допускати!

Нічого не вийде:

— якщо ви не протестували продаж свого продукту, перш ніж запускати;

— якщо не вели блог і не продавали з нього раніше;

— якщо ваша аудиторія не сприймає вас як авторитетного для себе експерта у темі;

— якщо ви розбираєтеся в маркетингу, продажах, але не знаєте поетапності запуску продукту, всіх нюансів у прогріві та продажі саме інфопродукту та саме через блог.

Тоні Роббінс, якого ми згадали на початку, полюбляє казати: «Успіх — це робити те, що хочеш, коли хочеш, де хочеш, з ким хочеш, скільки хочеш». Тож, щиро бажаємо вам досягнути успіху з вашим інфопродуктом!

Більш детально ми розкрили питання створення інфопродукту на тематичному воркшопі Ukrainian Digital Community.

Щоб отримати доступ до відеозапису та конспекту зустрічі і дізнатися покроковий алгоритм створення продукту, заповнюйте заявку на вступ до спільноти за посиланням: https://ukrainiandigital.com/?utm_source=cases 

1628