Як збільшити свої шанси на успіх під час пошуку роботи: інтерв'ю з Анастасією Львовою, рекрутеркою infocus

Успішно пройти всі етапи співбесіди та отримати бажану роботу — непросто, адже кількість кандидатів на одне місце може сягати сотень чи навіть тисяч кандидатів. Однак є універсальні поради, дотримуючись яких, ви значно збільшите свої шанси на отримання пропозиції співпраці.

Для того, аби зібрати якомога більше цих рекомендацій, ми запускаємо нову рубрику — інтерв'ю з рекрутерами!

Відкриває серію корисних дописів — матеріал з Анастасією Львовою, рекрутеркою infocus

На що ви передусім звертаєте увагу в резюме? 

В першу чергу я звертаю увагу на відповідність досвіду та професійних навичок кандидата до вимог вакансії, а також на детальний опис обов'язків на релевантних посадах.

Також важливим є оформлення резюме. Хороше резюме повинне мати чітку структуру, адже це полегшує пошук ключової інформації.

Основну інформацію необхідно представляти лаконічно та структуровано. Наприклад, рівень знань мов краще оцінити за міжнародною шкалою (A2-C2), а не за допомогою 5-бальної системи, оскільки це виглядає занадто субʼєктивно.

🙋 Доповнення від команди CASESДля того, аби максимально спростити нашій спільноті процес відгуку на вакансії, ми розробили готові шаблони резюме у двох форматах: Figma-файл та GDocs. Скористатися ними можна абсолютно безплатно!

Що має для вас вищий пріоритет — досвід кандидата чи його мотивація у супровідному листі?

Відбираючи кандидатів, важливо знайти баланс між професійним досвідом та мотивацією, яка викладена у супровідному листі. Досвід показує кваліфікацію, а супровідний лист дає змогу зрозуміти прагнення кандидата та його особистісні якості.

До речі, супровідні листи дуже важливі під час пошуку роботи, проте ми отримуємо їх нечасто (надсилає 1 із 10 кандидатів). Тому це унікальна можливість виділитися серед інших.

Але не використовуйте шаблони або штучний інтелект. Це може зробити лист надто стандартним і позбавити його індивідуальності, а це важливо для роботодавця.

Які 3 характеристики infocus цінує в кандидатах найбільше?

1) Відкритість — адже саме з такими людьми легко комунікувати, й дуже круто, якщо вони вміють додати трішки гумору в сіру буденність.

2) Ідейність — ми шукаємо людей, які поділяють наші цінності та корпоративну культуру. Споріднені духом, якщо можна так сказати.

3) Адаптивність — вона дозволяє кандидату не лише впоратися з несподіваними викликами, але й ефективно взаємодіяти з колегами в різноманітних ситуаціях. Люди саме з цією рисою в infocus мають надзвичайно багато можливостей — від переведення і подальшого розвитку в іншому відділі до підвищення до керівника.

До речі, ви можете підписатися на сторіночку infocus за цим посиланням 💫

Що завжди підвищить шанси кандидата на успіх?

Для успішного пошуку роботи важливо мати релевантний досвід та гарно оформлене резюме, що підкреслить професійні досягнення. Але не полінуйтеся дізнатися більше про компанію та її корпоративну культуру до співбесіди. Почитайте завчасно про її кейси та не соромтеся поділитися своїми враженнями про них під час розмови з рекрутером. Так ви покажете свою відкритість та зацікавленість у компанії.

Важливо ретельно читати опис вакансії, аби зрозуміти всі вимоги та очікування. Краще не ставте питання, на які є чітка відповідь у вакансії, це лише підкреслить вашу непідготовленість.

Але якщо щось викликає цікавість або залишається незрозумілим, не вагайтеся ставити запитання. Діалог — це наше все.

Яку пораду надасте всім, хто зараз перебуває у пошуку роботи? 

Пробуйте! Не бійтеся! Відгукуйтеся! Цілком нормально отримувати відмови, й цього не потрібно соромитися. Не варто розглядати відмову, наче це кінець світу.

А також для роботи над помилками просіть рекрутерів надсилати саме причини відмови, які ви потім зможете пропрацювати. Здебільшого це не через те, що ви поганий кандидат, а тому, що ваша посада чекає на вас в іншому місці!

Зберігайте поради фахівчині та переглядайте актуальні пропозиції роботи з дизайну, креативу, маркетингу та менеджменту у розділі «Вакансії» на CASES. Своїми вакансіями там діляться Fedoriv, BetterMe, MacPaw, Ajax, Reface та багато інших крутих працедавців. 

🔗 А ще обов'язково завітайте на канал CASES Jobs. Там ви можете не лише стежити за новими вакансіями з платформи, але й читати корисні дописи про кар'єру.

1724