Як збільшити взаємодію з клієнтом за допомогою оновлення візуального стилю соціальних мереж. Кейс VARUS

Близько 90% інформації про навколишній світ ми сприймаємо завдяки зору. Ось чому візуальна складова настільки важлива у будь-якому аспекті життя, зокрема і в бізнесі. Візуальний стиль компанії — це відображення її комунікації з клієнтом, те, чим можна вирізнятися серед конкурентів, привернути увагу та підкреслити своє позиціювання.

Саме від візуальної комунікації залежить, чи “зачепить” ваш меседж клієнта, чи утримає його увагу, чи змотивує познайомитись з вами ближче. Крім того, правильний візуальний стиль здатен принести бізнесу цілком конкретні переваги — збільшити охоплення контенту, підвищити конверсію, кількість замовлень чи потік клієнтів.

Як за допомогою оновлення візуального стилю покращити показники та стати більш видимими у соціальних мережах розповідає Катерина Селезень, Head of PR мережі VARUS. 

Що і для чого

Візуальний стиль має враховувати цілий комплекс факторів: загальні тенденції на ринку, уподобання цільової аудиторії, бажані канали поширення інформації, особливості конкретної компанії та багато іншого.

У випадку з оновленням візуалу у мережі VARUS було завдання створити яскравий та помітний стиль, який буде вирізнятись та запам’ятовуватись. Крім того, важливо було доречно інтегрувати в оновлену стилістику різноманітні рубрики, спеціальні пропозиції та широкий асортимент товарів мережі. 

За перші пів року VARUS спільно з командою OMG agency досягли чудових результатів. Завдяки змінам візуального стилю соціальні мережі VARUS стали не тільки більш естетичними та сучасними, але й отримали фактичний приріст охоплення сторінок. З моменту оновлення кількість взаємодій з контентом збільшилась майже вдвічі — на 94%

Що змінилось 

Сторінки будь-якого ритейлера у соціальних мережах — це величезна кількість різноманітних товарів, новин та акційних пропозицій. Закрити всі потреби живими фото та відео неможливо, отже велике значення має графіка.

Просто придумати оновлений візуал недостатньо, цьому має передувати етап ретельної підготовки. Він охоплює дослідження цільової аудиторії, аналіз конкурентів, вивчення актуальних трендів оформлення та алгоритмів конкретних соціальних мереж, а також створення мудбордів. На основі цього можна починати розробляти візуальну айдентику сторінок.

Для VARUS нам потрібно було створити не просто привабливий та впізнаваний, а ще й функціональний дизайн, який легко адаптувати під різні формати контенту. Результатом досліджень, аналізу та креативу став оновлений яскравий стиль, натхненний ретро-плакатами.

Він дозволяє різноманіття варіацій, проте має ключові елементи, які об’єднують все у цілісну картину:

  • Яскрава палітра. Окрім фірмових зеленого та помаранчевого з’явились інші насичені відтінки.
  • Округлі плашки з прямокутними підложками під текст.
  • Ефект “шумів” на фоні та зображеннях.
  • Додавання впізнаваних фірмових елементів, таких як ручки маскота VARUS. 

У результаті вийшов легкий, сучасний та універсальний візуальний концепт, який легко інтегрувати до різних типів контенту — від живих фото та відео до товарних каруселей зі знижками. 

Оновлення трансформувало візуальний стиль сторінок VARUS, зберігши при цьому ДНК бренду. Кожен окремий допис та акаунт у цілому стали виглядати гармонійно й цілісно, відображаючи сміливий та натхненний дух VARUS. 

Результати, яких вдалось досягти за перші пів року, доводять, наскільки велику роль відіграє візуальне оформлення в комунікації з клієнтом. Воно може вплинути на привернення уваги, покращення сприйняття меседжів, збільшення залучення та поліпшення клієнтського досвіду. І, врешті решт, завжди приємно, коли бренд спілкується з вами однією мовою та радує естетичним оформленням. 

725