Як зібрати найбільше лайків і коментарів на брендовій сторінці?

Інтерактивний контент — уже невід'ємна частина успішного просування в соцмережах. Він привертає увагу аудиторії та спонукає до активного спілкування. Цей вид контенту важливий для бізнесу, оскільки покращує показники поведінки користувачів, що є ключовим для маркетингу та пошукової оптимізації. Він допомагає привернути увагу, утримати її та залучити аудиторію до активного діалогу.

Digital-агенція LOBODS ділиться варіантами залучаючого контенту на прикладі своїх клієнтів.

1. Гороскопчик

Більшість знає, що гороскоп гарно говорить про твій характер. А якщо це на просторах Інтернету, де ти без цілі гортаєш стрічку — і вау, тут пишуть про тебе, ще й правду! Звісно ж, ти відреагуєш, а ще й надішлеш друзям!

У цьому й основна ціль інтерактивних дописів — максимально залучити твою увагу.  

2. Передбачення

Навіть ті, хто не вірять у передбачення, не пропустять можливості дізнатися, що на них чекає.

3. Усім відома «Вікторина»

Не слід применшувати значення опитувань та тестів, розглядаючи їх як прості розваги. Опитування допомагають сегментувати аудиторію, дізнаватися про її інтереси й потреби. Це сприяє знаходженню спільної мови з потенційними клієнтами.

Використовуйте весь функціонал кнопок в інстаграм-історіях.

4. Ребуси

Ребуси, «знайди відмінність», кросворди — це можливість відпочити на вашій сторінці. Якщо позиціонування дозволяє, то обов'язково спробуйте цей вид контенту. Не забувайте, що користувачі заходять до соціальних мереж, щоб відпочити, тож дайте їм цю можливість. 

5. Конкурси та розіграші

Будь-яка можливість виграти завжди привертає безліч охочих взяти участь у конкурсах та розіграшах. Такий контент може трохи «розворушити» вашу аудиторію. Головне — не проводити конкурси занадто часто, щоб не залучити нецільову аудиторію. Класно працюють партнерські розіграші, де ви можете обмінятися аудиторією та отримати ще більше охоплення. 

6. Креативний фановий контент

Переписати відомі пісні на фановий манер — легко! Спрощуйте свій контент, жартуйте, проявляйте креатив — ваші підписники це оцінять. 

7. User-generated content

Вміст, створений UGC-кріейторами, є основою класної сторінки, яка активно розвивається і забезпечує високий рівень залученості. 

8. Розслаблювальний контент

Дайте змогу відпочити і відволіктися на вашій сторінці. Погодьтеся, онлайн-медитація чи дихальна практика з відео на брендовій сторінці звучить цікаво. 

9. Меми, меми, меми

Це класний спосіб комунікації з аудиторією за допомогою відомих та зрозумілих образів і жартів. Так продукт та інформація про нього сприймаються нативніше. 

 10. ШІ — новий тренд

Штучний інтелект уже тут — використовуйте, експериментуйте, це дійсно залучає аудиторію. 

Важливі поради наостанок:

Завжди пам’ятайте, з якою метою ви робите креатив: охоплення, лояльність, покупка, — та аналізуйте за допомогою метрик. Інакше аудиторія може звикнути до постійних інтерактивів і чекатиме лише на них, а про товар чи послугу забуде.

Щоб не помилитися з механікою конкурсу, оцінюйте активність підписників.

Для не дуже активної аудиторії підійдуть легкі механіки в одну дію або запропоновані варіанти відповідей. Якщо аудиторія активна, то механіку можна ускладнювати.

1306