Як зробити відео за допомогою нейромережі "під ключ"

Створення відео з використанням нейромереж – це новий та перспективний напрямок, який може значно спростити та прискорити процес створення контенту. Нейронні мережі дозволяють створювати відео, яке виглядає так само, якби його створювала людина, при цьому знижуючи витрати часу та зусиль.

У сучасному світі відео має велике значення для бізнесу, маркетингу та розваг. Створення якісного ролика може бути складним та трудомістким процесом, який потребує не лише технічних знань, а й творчого підходу. Штучний інтелект та нейронні мережі можуть значно спростити цей процес, дозволяючи створювати відео за допомогою алгоритмів машинного навчання.

Існує безліч методів створення відео з використанням нейронних мереж, таких як створення відео на основі зображень, створення відео з використанням генеративних моделей і т.д. Кожен метод має свої переваги та недоліки, і вибір методу залежить від конкретної задачі та цілей.

Огляд популярних ШІ-генераторів для створення відео та їх особливостей:

Для створення будь-якого відео нам знадобиться сценарій. Можемо написати його самостійно або з цим нам допоможуть впоратися сервіси штучного інтелекту для генерації текстів. Ви можете використовувати: ChatGPT, Copy.ai, Writesonic, про які я розповідав тут.

Після написання сценарію можемо створювати відео за допомогою:

Pictory.ai: це інструмент, який бере ваш текст і перетворює його на відео, згенероване ШІ. Він простий у використанні, у тому числі для початківців, і не вимагає встановлення програми.

Потрібно лише ввести текст, вибрати актора озвучки, а решту зробить Pictory. В результаті вийде реалістичне відео зі звуковими ефектами та фоновою музикою.

Переваги: ролики високої якості, великий вибір голосів озвучення, додавання власних відео та фото, формат відео, музика та авто субтитри, які можна редагувати, створення коротких відео.

Ціна

  • Безкоштовна пробна версія: можна спробувати для 3 відеороликів.
  • Стандарт: $29 на місяць за необмежену кількість відео в якості 720p.
  • Преміум: $59 на місяць за необмежену кількість відео у full-HD якості та маса інших функцій.

Designs.ai: платформа, яка використовує ШІ для генерації роликів на основі тексту.

Достатньо ввести кілька рядків тексту, і інструмент автоматично створить ролик з анімацією, музикою та візуальними ефектами професійного рівня, який чудово підійде для рекламного контенту.

Переваги: зручний інтерфейс, додавання власних відео та фото, є різні голоси озвучення, музика та авто субтитри, які можна редагувати.

Ціна

  • Безкоштовна пробна версія.
  • Базовий план: $29 на місяць.
  • Професійний план: $69 на місяць за більш складні відео з такими додатковими функціями, як озвучення або анімація користувача.

Також можна використовувати інструменти для озвучування відео, якщо в вас вже є змонтований ролик:

wellsaidlabs.com: це платформа, яка спеціалізується на створенні реалістичних синтетичних голосів для використання в різних програмах, таких як віртуальні помічники, аудіокниги та інші форми цифрових медіа.

Вони використовують найсучасніші методи глибокого навчання для створення реалістичних голосів, які неможливо відрізнити від людської мови, що робить їх ідеальними для використання в програмах, де важлива природність мовлення.

Переваги: якість звуку, налаштування голосу на певний тон, швидкість мови та навіть акцент, універсальність використання, автоматизація.

Ціна

  • Безкоштовна пробна версія: створення 1 проєкту.
  • Стандартний план: $49 на місяць.
  • Творчий план: $99 на місяць з розширеними можливостями.

murf.ai: це сервіс генерації голосу, який дозволяє вибрати озвучення будь-якою з 20 мов світу.

Для початку роботи з ним не знадобиться встановлювати жодні програми. А перш ніж розпочати роботу, на головній сторінці можна ознайомитися з прикладами озвучення, щоправда, англійською мовою. У самому сервісі є безліч інструментів для редагування проекту та онлайн-додатків для вирішення конкретних завдань.

Переваги: є голос для кожної потреби: творчий, корпоративний чи розважальний, понад 120 голосів на більш ніж 20 мовах, можливість додати відео, музику або зображення, перетворення домашніх записів на озвучення.

Ціна

  • Безкоштовна пробна версія: 10 хвилин генерації голосу, немає можливості завантажити запис.
  • Базовий тариф: $29 на місяць.
  • Преміум тариф: $39 на місяць.

Залежно від вибраного тарифу змінюється ліміт доступної тривалості озвучення, а також додається можливість спільної роботи.

За потреби можна створити віртуальний аватар для вашого відео за допомогою:

Synthesia.io: один із найбільш реалістичних генераторів відео на ринку. І його результати виглядають надзвичайно вражаюче. Цей інструмент використовує текст і перетворює його на професійні відеоролики з віртуальним аватаром за лічені хвилини.

Просто введіть свій текст, виберіть улюбленого синтезатора (аватар, який говоритиме за вас), а Synthesia подбає про все інше. Можна навіть створити власний унікальний аватар, наприклад свою копію, яка стане повноцінним ведучим.

Переваги: простий та легкий у використанні інтерфейс, більше ніж 60 мов та 40+ готових аватарів, не потрібен досвід у монтажі, бібліотека шаблонів, музичних треків та фонів користувача, широкий спектр варіантів налаштування для унікальних відеороликів.

Ціна

  • Безкоштовного доступу немає, але є можливість спробувати створити аватара з вашим текстом, відео прийде на електронну пошту.
  • Базовий план: $39 на місяць, отримавши доступ до всіх функцій, які може запропонувати Synthesia.

elai.io: створює індивідуальні відеоролики зі штучним інтелектом із ведучим за лічені хвилини, не використовуючи камеру, студію та зелений екран.

За своїм принципом, сервіс нагадує будь-який інструментарій для створення презентації. Спочатку оформляється перший слайд, потім другий, третій тощо. Шаблони, фон, малюнки та ін. Аватар з'являється просто на слайді, він вимовляє текст і вміє трохи жестикулювати.

Переваги: більше ніж 25 аватарів, можна завантажувати PDF файли і створювати відео, створити сценарій відео за допомогою ChatGPT , підганяти розмір аватара під вибраний формат відео, додавати картинки, відео, наклейки, гіфки до кліпу, також з картинок і відео можна зробити фон для аватару, вибрати з існуючих шаблонів відео, додавання субтитрів.

Ціна

  • Безкоштовний доступ: 1 хвилина для тестування.
  • Тарифи: від $29 на місяць в залежності від кількості хвилин.

Розглянемо послідовність кроків для створення відео в найефективніший та професійний спосіб:

  1. Спочатку генеруємо сценарій відео за допомогою ChatGPT, яка дозволяє створювати неперевершені сценарії з мінімальними зусиллями.
  2. Готовий сценарій додаємо до сервісу (наприклад) Pictory.ai, де він автоматично підставляє футери та монтує відео за змістом сценарію, а також додає субтитри.
  3. Для того, щоб забезпечити більш чистий звук у відео, використовуємо спеціальний сервіс озвучення. За допомогою цього сервісу створюємо озвучення згідно зі сценарієм та завантажуємо аудіозапис.
  4. Повертаємось до інструменту, де монтували відео, та додаємо створене нами озвучення, музику, налаштовуємо відео під свій смак. Цей крок дозволяє нам забезпечити кращу якість відео та додаткові можливості для налаштування відео за нашими уподобаннями.
  5. Якщо маємо потребу створити велике презентаційне відео, то можемо використовувати аватар. За необхідності можемо створити аватара та додати своє відео, яке презентер зможе озвучити.
  6. На виході отримуємо готове відео "під ключ", яке можемо додавати в соціальні мережі та підвантажувати на сайт. Завдяки високоякісному відео, яке ми створили за допомогою передових технологій, можемо захопити увагу аудиторії та донести наше повідомлення до більшої кількості людей.

Крім того, ми можемо використовувати готове відео для рекламних цілей, що дозволить нам залучити більше клієнтів та збільшити продажі. Також, можемо використовувати відео для навчання, інформаційних цілей, або для розваг.

Висновки

Вивчення можливостей та застосування нейронних мереж у створенні відеоконтенту дозволяє суттєво покращити якість та ефективність розробки відео.

На основі аналізу даних та навчання моделі, нейромережа може автоматично генерувати відео, обробляючи зображення, додаючи ефекти та аудіо. Важливою перевагою такого підходу є можливість скоротити час та витрати на виробництво відео, а також підвищити його якість та ефективність з метою просування бренду чи продукту.

Отже, з перерахованими сервісами ви зможете створювати високоякісне відео “під ключ” за допомогою нейромереж, що дозволить вам не лише заощадити час та зусилля, а й розкрити свій творчий потенціал. 

3
14465