Які корисні скіли можна отримати в професії фотографа?

Звичайно, ця стаття написана мною, виходячи з власного багаторічного досвіду, а також, під цим текстом в Інстаграм мені написали, що цей пост можна використовувати для агітації стати фотографом :)

Отже, із очевидного - з'явилося вміння швидко передбачати момент, побачити вдалий кадр, знаходити красиве у недосконалому. Я стала більше любити людей, моє оточення теж змінилося 💕

Із набутих скілів - вміння знаходити контакт з різними по темпераменту людьми, дітьми, навіть тваринами 😁 Навчилася якісніше спілкуватися в переписці.

Ще одне я помічаю останнім часом - це моя сміливість, місцями навіть самовпевненість в роботі (без негативу). Це те, чого мені ой як не вистачало раніше, тому я починала як репортажник, який ховається за спинами під час "полювання" на цікаві моменти. Я і зараз обожнюю репортаж, але ходжу відкрито і сміливо 😏 Із жанрів фотозйомки люблю всього потрошку і по черзі :)

Зараз в роботі з людиною я м'який та наполегливий керівник. Тому що знаю, ЩО хочу побачити в результаті. І відчуваю більшу віддачу моделі при такому підході. На собі не один раз відчувала це (як модель), і мені хотілося так само бути впевненою в собі.

Навчилася планувати! Вже який рік поспіль веду блокнот і це диво - встигаю зробити майже все заплановане і навіть більше!

Навчилася навчатися. Завжди є, куди рости. Немає меж досконалості. І немає чого соромитися, якщо чогось не знаєш. Це дуже розширює можливості!

Будь-яка робота повинна бути оплаченою. Грошами, бартером, послугою. За винятком тих моментів, коли людина сама пропонує поволонтерити.

Це розуміння прийшло майже одразу, як я стала працювати комерційним фотографом. Але вкорінилося і стало чимось саме собою зрозумілим досить недавно.

Перестала робити безліч кадрів. Так, вони присутні, адже є момент пристрілювання до світла або емоцій моделі. Але їх стало НАБАГАТО менше. В результаті збільшилася кількість вдалих різноманітних кадрів.

Досягнення століття! Я перестала боятися розмовних сторіз 😄😄😄

А найкраще за все - це емоції людей під час моєї роботи та після отримання фотографій! Я розумію, що даю їм радість, щастя, і що зі мною добре 😍

Я стала кращою, а результат моєї роботи - це задоволені обличчя!

391