Якщо вас немає в digital - вас не існує

Декілька разів в місяць нам в 22-product стабільно задають питання:

- Ааааа, чи потрібне рекламне відео для нашого бренду?

У цій статті ми вирішили розповісти на прикладі деяких робіт про плюси та мінуси створення візуального контенту та реклами для брендів.

22-product

Скажемо як є – будь-яка поява бренду у соціальних мережах та діджитал-просторі – це подвиг.

Директор компанії може замовити на 600 тисяч грн. алюмінієвих баночок для газованої води, бо розуміє яким чином ці 600 тисяч "відібьються" та створять ще 600 тисяч прибутку, а ось замовити рекламне відео для багатьох клієнтів, які з цим не стикалися – вельми проблемно, бо не зрозуміло чи буде якийсь профіт.

На початку, навіть з крутою стратегією – можливо влучно не попасти в потреби ЦА, це нормально.

Або, наприклад як с роботами для Mirson – тричі попасти в ціль. Без комплексної стратегії (але потрібно знати свою аудиторію).

Для Мірсон – компанії, що виробляє текстильні вироби – ми зробили 3 вдалі рекламні кампанії.

Mirson створює сон
Чому я з Mirson?
Mirson та Наталія Могилевська

Але, не лише рекламними відео єдиними...

В той же самий час, в Mirson відбувались великі трансформації всередині компанії – налагодження власної доставки, партнерство с Rozetka, відкриття магазину фірмової продукції, оптимізація системних процесів бізнесу, створення нових колекцій текстильної продукції та планове ведення соціальних мереж. .

Також для Mirson ми організували фотосесії продукції, які були візитною карткою бренду у соціальних мережах та на сайті :

  • предметні фото
  • фото продукції в інтер'єрі
  • фото 360.
  • фото з людьми.

В цілому, реклама та соціальні мережі – чудовий канал комунікації, що допомагає скоротити дистанцію між брендом та споживачем. Саме завдяки рекламі можна зрозуміти, що вашій ЦА подобається, а що її дратує. Тут клієнти можуть виплеснути негатив і весь свій біль, а дуже кмітливі люди – цю інформацію проаналізувати та врахувати при створенні наступних рекламних кампаній.

Якщо вірити дослідженням та нашому досвіду – максимальну конверсію приносять рекламні відео, які базуються на гуморі чи халяві.

З гумором все зрозуміло (хоча і не зовсім зрозуміло, чому багато брендів так боїться знімати гумористичні реклами); щодо халяви – різні промо акції, знижки, бонуси – все, що так тішить.

Тобто, людині насправді байдуже що роблять бренди у рекламі чи соціальних мережах. Люди приходять до брендів, щоб отримати емоції чи вигідну угоду.

Тож на горі, найближчим часом, будуть бренди, які ці емоції дають. Емоції залишаються в голові людини, і він чи вона згодом охочіше взаємодіє з компанією, яка зачепила його емоційно.

Причому відбувається це підсвідомо, а людина не згадає і не зв'яже покупку з тим, що колись посміхнулась з ситуації в рекламі.

Наприклад ось наші відео, які принесли круту конверсію компанії Matroluxe. Частково із-за ідей, частково – із-за крутої акції та можливості отримати подорож на море серед зими. 

Matroluxe - Хоч в гори, хоч на море

Важливо розуміти, що саме рекламне відео не має сенсу, якщо його ніхто не бачить. Навіть якщо відео нууу дуже круте – користь від нього нуль.

Саме тому компанія Matroluxe крутила відео на 4.5 мільйони переглядів. 

Підхід у стилі «хороший товар не потребує реклами» або «якісний товар сам себе продасть» ніколи не працював. Дуже важливо просувати контент і саме тому ми рекомендуємо клієнтам мінімум 3-5 вартостей відео (в залежності від продукту) планувати на його просування.

Також, потрібно розуміти, що відео реклама в YouTube – все ж не для всіх.

За рахунок мейкерів та контенту, що там знаходиться – не дуже важко вивести тезис, що там знаходиться здебільшого якісний візуально контент.

Глядач звик до якісної картинки, місцями навіть кіношної і коли він заходить подивитись свого умовного Дудя, ЧБД або просто новини – всюди він бачить якісні відео, продакшн яких коштував сотні тисяч гривень.

А якісна реклама коштує не мало грошей.

Можливо і "кімнатний" креатив + оператор з камерою – може створити непогане відео. Але тут ж акцент саме на конверсії і вкладених коштах.

Є багато прикладів крутих реклам, типу Pepsi, в який неймовірно крута ідея та проста реалізація – дуже сильно вистрілювали.

Але з того часу пройшло не мало часу, та аудиторія – сильно змінилась. 

Pepsi VS Coca-Cola

Тому підсумовуючи, хотілося б зазначити:

  • Реклама в YouTube – один з головних способів для компаній за допомогою якого можливо нагадувати про себе та розмовляти зі своєю аудиторією. 
  • Соціальні мережі – головні.
  • Для кожної компанії, що веде бізнес – потрібно активно стимулювати аудиторію рекламою та контентом.
  • Кожен день коли ти не рекламуєшся – хтось з твоїх конкурентів заробляє твої гроші. 
  • Якщо ти не говориш з людьми – про тебе забувають.
800