Якщо ви в хендмейді, обирайте шлях на Etsy: основне з виступу Handmade-Hub UA на заході до річниці програми «Власна Справа»

27-28 липня 2023 року у Києві відбулася масштабна подія, присвячена річниці грантової програми «Власна справа». До неї, зокрема, долучився й Handmade-Hub UA


З початку повномасштабного вторгнення гранти для бізнесу стали основним джерелом фінансування українських підприємців. «Власна справа» – одна з головних програм, та найпопулярніший компонент державної ініціативи «єРобота». Від початку її дії, Уряд інвестував у розвиток мікро та малих бізнесів 1,4 млрд грн. Суми мікрогрантів – від 50 000 до 250 000 грн.

За словами заступниці Міністра економіки України Тетяни Бережної, на момент святкування річниці програми, майже 6 000 підприємців отримали грантові кошти на свої рахунки. На них вони мали змогу, зокрема, придбати обладнання, сировину, створити нові робочі місця, та сплачувати податки до бюджету.

В рамках події, що відбулася в столичному інноваційному парку UNIT.City, підприємці, які вже скористалися підтримкою, розповіли про власний досвід, а також долучилися до панельної дискусії з представниками компаній, що допомагають МСБ долати виклики сьогодення. До участі у заході організатори запросили й Handmade-Hub UA.

«Мене мотивує, що ці люди прагнуть розвитку саме тут, а не релокуються за кордон. А також дуже тішить те, що держава на всіх рівнях сприяє та підтримує українських підприємців.» – зауважив Микола Серветник.

З 2018 року Handmade-Hub UA допомагає українським підприємцям виходити та успішно торгувати на таких міжнародних платформах, як Amazon, Etsy, eBay, та інших. Від початку великої війни, яку росія продовжує вести проти нашої держави, компанія не зупиняла діяльність. Так, клієнти не припиняли здійснювати продажі й доставляти товари за кордоном, й отримувати прибутки в Україні. Загалом було здійснено понад 124 000 відправлень, за послугами Handmade-Hub UA звернулися 1500 нових бізнесів. Однією з популярних послуг була допомога з виходом на майданчик для крафтових виробників Etsy.

В рамках заходу до річниці програми «Власна Справа», Серветник Микола, керівник відділу Upgrade компанії, розповів про переваги торгівлі на ньому, особливості старту, та надав поради щодо успішного ведення бізнесу. Переповідаємо основне з виступу.

Якщо ви в хендмейді, обирайте шлях на Etsy

Etsy – маркетплейс крафтових товарів, який налічує 450 900 000 відвідувачів на місяць.

Майданчик стрімко розвивається, та стоїть в одному списку з такими відомими платформами, як eBay і Amazon.

Якщо ви тільки починаєте знайомитися з особливостями міжнародної торгівлі, та розглядаєте Etsy, радимо звернути увагу на наступні тези.

Правильний старт – міцна опора для успіху

Якщо ви шукаєте можливості відкриття магазину на маркетплейсі, ймовірно, зустрінете пропозиції щодо купівлі одного з них. Щоб не втратити кошти, зверніть увагу на те:

  • чи блокувалися лістинги;
  • чи порушував магазин авторське право;
  • чи додана платіжна карта;
  • чи продають магазин з рідним e-mail.

Якщо ви маєте сумніви щодо продавця сторінки на Etsy, радимо звернутися до компанії, яка проаналізує його для вас і мінімізує ризики натрапити на шахраїв. В Україні таких декілька. Серед них, зокрема, й Handmade-Hub UA.

Оформіть лістинги правильно, аби збільшити продажі

Найважливіше, що потрібно зробити – вибрати товар, який ви будете продавати. Коли ви це зробили і вже створили магазин на Etsy, важливо заповнити в магазині наступні розділи:

  • About та Shop Policies. Etsy відкрито заявляє, що ці два параметри впливають на ранжування магазину і лістингів.
  • Історію магазину та фото процесу виробництва.
  • Політики магазину.
  • Банер та логотип.
  • Асортимент товарів.

Аналізуйте та оптимізуйте

Варто також проаналізувати свою пропозицію, оцінити й як зробити так, щоб попит на неї був якомога більшим. Marmalead та Etsy Erank – два основних сервіси, за допомогою яких можна робити аналіз товару, ніші, дослідити конкурентів, тренди, ключові запити з якими товар частіше траплятиметься потенційним покупцям.

Важливо, щоб магазин був з відгуками. Це впливає на відвідуваність потенційними клієнтами. 80-85% активних покупців придбають товар у магазину саме з відгуками.

Кількість продажів у магазині – також грає роль. Адже, чим більше у вас продажів, – ваш товар цікавий. Якщо він цікавий – платформа поставить ваші лістинги у видачі вище.

Кастомізуйте товар. Зважайте на те, що у випадку, якщо не маєте можливості це зробити, або не зацікавлені, – він з меншою вірогідністю стане успішним на маркетплейсі Etsy.

Налаштовуйте рекламу.

Що ще потрібно знати

Оптимальний термін виготовлення товару 1–3 тижні.

Нові магазини отримують буст у перші 1-3 тижні своєї роботи.

Якщо ви зареєстрували магазин на Etsy на свої документи, які отримали в іншій країні Європи, але продажі здійснюєте наразі з України, – це не є проблемою. Дивлячись в якій ви країні зареєструвалися, вам потрібно перевести магазин на віддалений робочий доступ. Додайте продуктового партнера. Так ви покажете маркетплейсу, що відправка товарів може здійснюватися з України, і магазин продовжить працювати у звичному режимі.

Згодом на території України почнеться тестування платіжної системи Etsy Payments. Нагадаємо, що тільки з нею можна створювати нові магазини на Etsy й продавати товари. До цього часу, така можливість не працювала з великою кількістю обмежень. Що буде далі – покаже час. 

599