Якщо не вмієш презентувати свою роботу — страждатимеш. Артем Гончар, фіналіст CASES: Design Challenge

16 жовтня відбувся CASES: Design Challenge — фінал масштабного конкурсу графічного дизайну. Захід проходив за підтримки генерального партнера Parimatch Ukraine. В межах конкурсу дизайнери мали індивідуально протягом тижня виконати бриф (а саме — створити ключовий образ та серію концептуальних матеріалів з його використанням — цифрові матеріали для соцмереж, брендовану продукцію та фотозони), а фіналісти — ще й захистити його перед журі.

Кожен учасник мав можливість на свій розсуд обрати один із трьох брифів, які були розроблені спільно з Parimatch Ukraine:

  • Кампанія до матчу за участю футбольного клубу «Шахтар».
  • «Амбіційна команда», в якому дизайнери мали можливість створити брендовані матеріали для представлення команди та корпоративної культури бренду Parimatch на конференціях.
  • Let's Play, присвячений темі кіберспорту.

Призовий конкурс заходу склав понад 100 000 грн. Заявки подали 573 дизайнери з усієї України, а в фінал потрапили лише 10. 

Ми записали з ними інтерв’ю і попросили поділитись власними враженнями. У цьому інтерв’ю ми розмовляємо з Артемом Гончаром, дизайнером з Бучі (Київська область).

Артем Гончар, фіналіст CASES: Design Challenge

Розкажіть про себе та свій шлях у графічному дизайні. З чого все почалось?

Думаю, знайома для багатьох ситуація: закінчуєш навчання та взагалі не розумієш, що робити далі та як заробляти... Так і почався мій шлях у дизайні, якщо коротко. Без високих матерій та «пошуків покликання».

Чим вас приваблює графічний дизайн?

Графічний дизайн — фундаментальний інструмент, який можна поєднувати з будь-якими іншими напрямками дизайну: 3D, анімація, інтерфейси, ілюстрації.

Я пробував малювати сайти, презентації, логотипи, фірмові стилі, інтерфейси... І скрізь стикався з однією проблемою: якщо не вмієш презентувати свою роботу — страждатимеш. Особливо на ринку СНД.

Дійшов такого висновку: якщо ти навчився доносити думки та ідеї через картинку, то, швидше за все, вже вмієш працювати з найголовнішим: кольорами, композицією, типографією. А це вже дає змогу освоювати інші напрями дизайну та створювати ще більш масштабні та круті проєкти. І, як наслідок, більше заробляти.

Наприклад, коли дизайнер малює логотип і розуміє, як його візуалізувати — він має більше шансів затвердити роботу. Просто тому, що клієнту сподобається картинка. Клієнти люблять гарну картинку. Усі люблять гарну картинку, хто б що не казав. Тим більше, коли картинка має сенс.

Тому і вибрав графічний дизайн, щоб створювати класні проєкти та заробляти на цьому.

Артем Гончар, фіналіст CASES: Design Challenge

Як ви дізнались про змагання?

Дівчина запропонувала (примусила). Їй прийшло запрошення, і вона одразу пішла мене мучити!

Що вас найбільше зацікавило в конкурсі?

Сподобався призовий фонд, він тут найсексуальніший [призовий конкурс заходу склав понад 100 000 грн — пр. ред.].

Але це лише на початку. Потім вивчив брифи та зрозумів, що організатори підготували класні завдання. Навіть якщо не потрапляєш у фінал, все одно отримаєш круту роботу у портфоліо. А портфоліо для дизайнера – найцінніший актив. А тут ще й завдання у рамках бренду Parimatch.

В конкурсі можна було обрати три брифи: про клуб «Шахтар», кіберспорт та про команду бренду Parimatch. Який обрали ви і чому?

Обрав тему кіберспорту. Я сам вечорами люблю пограти з друзями в «Доту» на пуджі та зіпсувати катку своїм «колегам».

А якщо серйозно... Коли ще випаде така можливість — зробити крутий проєкт для портфоліо в темі кіберспорту в межах бренду Parimatch.

Артем Гончар, фіналіст CASES: Design Challenge

Які ваші враження про конкурс?

Буду намагатися тезово:

  • Підтримка протягом всього конкурсу відповідає дуже оперативно — за 10-30 хвилин. Навіть опівночі.
  • Цікаві брифи на вибір.
  • Роботу можна опублікувати публічно у портфоліо.
  • Можливість прокачати навички публічних виступів (якщо потрапив до фіналістів).
  • Організація фінального заходу – бомба (хто не в курсі, погуглить місце проведення PMHUB).
  • Можливість зробити собі класний фотоконтент (фотографи на заході також бомба).
  • Можливість поспілкуватися з іншими учасниками конкурсу та перейняти досвід.
  • Заряд енергії та позитиву на місяць вперед.
  • Безкоштовний попкорн, кава та смаколики на заході.

Чи радите ви подаватись на конкурс іншим дизайнерам?

Якщо вам імпонує хоч одна можливість із попереднього списку — пробуйте! З боку дизайнера потрібен лише час, а натомість купа бонусів та можливостей. Ще й безкоштовна участь.


Якщо пропустили трансляцію, дивіться запис, як відбувався фінал конкурсу CASES: Design Challenge за підтримки генерального партнера Parimatch Ukraine.

1125